Ne peče se, ledeno je i osvježava – bolja kombinacija zasigurno ne postoji! Po ovom receptu, vaš desert ide u frižider ili zamrzivač umjesto u pećnicu, a jede se iz čaše
Idelna je ideja za iskorištavanje svježih jagoda, a da pritom osvojite svoju obitelj i prijatelje laganim desertom.
Sastojci:
- Maslac
- Keksi
- Šećer
- 3 bjelanjka
- 2 limuna
- Jagode
- Slatko vrhnje
Postupak:
1. Napravite podlogu od smrvljenih keksa i maslaca.
2. Utisnite ih u čaše i ostavite u hladnjaku kako bi se stisnuli.
3. Bjelanjke izmiksajte u posudi i dodajte im limunov sok. I dalje tucite bjelanjke dodajući im šećer dok se ne pretvore u pjenu. Dodajte jagode i miksajte dok od njih ne ostanu samo komadići.
4. Rasporedite kremu po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći. Za brže rezultate možete staviti čaše i u zamrzivač.
Dodatno ukrasite svoj desert tučenim slatim vrhnjem ili jagodama na vrhu.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr