Roditelji 10. svibnja 2023.

Zašto ovo nije postojalo kad su moji bili mali? Hotel koji je raj za klince i spas za roditelje

Foto: Promo ;Falkensteiner Family Hotel Diadora
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Falkensteiner Family Hotel Diadora najbliže je onoj utopijskoj slici koju u glavi ima svaki roditelj dok kreće na odmor s djecom: sretne, zabavljene i ispunjene djece te još sretnijih i opuštenih roditelja koji će uloviti i trenutke za sebe. Edutainment koncept za djecu od 0 godina naviše ovdje je u punom zamahu, nudeći od igraonice za bebe do nogometne akademije i robotike za starije. A nije nevažno ni što je ovaj children friendly koncept hotela osvojio i petu zvjezdicu.

Ok, ne želimo reći da su roditelji izmučena bića koja treba spasiti niti da su klinci ugnjetavači po rođenju, ali znamo o čemu govorimo. Barem sve mame i svi tate znaju... Imati malo dijete ili dvoje, troje djece u rasponu od-do ne ostavlja roditeljima puno trenutaka za opuštanje i uživanje u ičemu drugome osim podizanju djece.

Kao pasionirana gošća hotela s bazenima i dobrim Wellnessom iz sadašnje perspektive mame dvaju skoro punoljetnih bića uvijek sa suosjećanjem gledam parove koji na bazen stižu s punim torbama rekvizita za kupanje, pelena, kašica, igračaka, odjeće za presvlačenje (znam koliko su to sve pakirali, s grčem da nešto važno ne zaborave), a onda, ni pola sata kako su se raspakirali, ponovno sve skupljaju i vraćaju se frustrirano u sobu jer:

  • jedan se potomak zapravo ne voli kupati i stalno cendra
  • drugi ima previše nepotrošene energije, skače u bazen i napucava loptu gostima u glavu
  • ono najmanje se pokakalo, zabljucalo, gladno je, treba spavati (ili sve navedeno odjednom).

Eh, pa u ovom hotelu ukazala mi se malo drukčija slika. Svijet zen roditelja i zabavljene djece, bez plača i strke? Ok, možda ne baš tako utopijski, ali najbliže tome što jedan hotel namijenjeni obiteljima može biti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Falkensteiner Family Hotel Diadora nedaleko od Zadra ponudio je ljudima s djecom više od bazena i brzinskog face paintinga na što smo uglavnom navikli. Children friendly koncept hotela koji je upravo osvojio i petu zvjezdicu, daleko je razrađeniji. Osim igraonice otvorenog tipa u koju dolaze roditelji s djecom kad požele (i Biberonije, ooogromne čajne kuhinje pokraj nje, gdje su besplatne pelene, mliječne kašice za najmlađe, svježe voće i blenderi, stolovi za presvlačenje, čak i perilica rublja) postoje i tri igraonice u koje možete frknuti djecu. Ili politički korektno rečeno, ostaviti ih u sigurnim rukama. Teta čuvalica će preuzeti one najmlađe, od 0 do 3 godine, a animatori, točnije edukatori starije klince do 6 i do 13 godina.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kažem edukatori jer djeca ovdje i nauče nešto, ne skaču samo. U Diadori je na snazi edutainment odmor za sve uzraste. Od radionice zdrave prehrane gdje klinci pripremaju vlastiti zdravi obrok preko malih izviđača do robotike, 3D modeliranja i znanstvenih eksperimenata gdje uče kako koristiti snagu vjetra ili desalinizirati morsku vodu.

Ako se pitate što će bebe u igraonici (s roditeljima ili samo s tetom čuvalicom), one mogu istraživati morske spužve, slušati zvukove valova, dupina i galebova, a ako zadrijemaju pratit će ih zvuci famoznih zadarskih Morskih orgulja! Roditelji pak ovdje mogu naučiti kako masirati bebu.

Halo, gdje je to bilo dok sam ja bila zatrpana pelenama i kašicama i s petogodišnjakom koji misli da je Messi?! Izgleda da sam rađala prerano, a ne prekasno...

 | Author: Promo Foto: Promo

Da, Falky, crtani lik sokola, maskota ovog dječjeg svijeta, nudi i nogometnu akademiju. I tenis, i jahanje... I kino dvoranu s crtićima, i zidove za penjanje, i Playmobil kutak, i bazen s toboganom. Možda djeci ne znači ništa kad im kažemo da ih čekaju igra i zabava na 1250 m², ali mi odrasli možemo dobiti predodžbu. U kojoj sebe zamišljamo u SPA zoni dok se podmladak igra. I kako navečer opušteno pijuckamo vino jer su iscrpljeni vražićci klonuli već u 8. Što im kod kuće nikad ne padne na pamet.

Zabavi nikada kraja u Family Hotelu Diadora... A ni našim pohvalama ovog stvarno children friendly punkta u zelenom Falkensteiner Resortu nedaleko od Zadra. Vrijeme je da stanemo, dok nismo pretjerali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.