Roditelji Zanimljivosti 18. srpnja 2016.

Siguran smještaj za dijete i kad vrtići ne rade

mama kći djevojčica mobitel
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nova aplikacija Kiidie roditeljima će nuditi povezivanje s centrima za čuvanje djece koji rade poslije 17 sati. Plan je proširenje na cijelu Hrvatsku

Kiidie je web platforma čija je namjena povezivanje roditelja i kvalitetnih centara za čuvanje djece na području cijele Republike Hrvatske. Ideja iza nje je da se na jednom centralnom web mjestu omogući roditeljima detaljan pregled i odabir centra za čuvanje njihovog najvećeg blaga - djece.

Sigurna i poticajna mjesta za djecu

Barbara Črgar (27) provela je dosta vremena surađujući s jednim privatnim vrtićem, gdje je bila uključena u izradu marketinške strategije. "Uočila sam kako zaposleni roditelji imaju velikih problema što napraviti s djecom, kada se vrtić zatvori, a još moraju raditi. Na pamet mi je pala ideja kako bi bilo odlično da umjesto baka servisa i dadilja imaju sigurnu i poticajnu alternativu kao što je vrtić ili centar za čuvanje djece, izvan radnog vremena vrtića, dakle poslije 17 sati", priča mlada poduzetnica.

kiidie | Author: Privatni album Foto: Privatni album

U Hrvatskoj se u zadnje vrijeme pojavilo sve više mobilnih aplikacija koji omogućuju unajmljivanje dadilja, u vlastitom prostoru. Koja je prednost Kiidie-a pred njima? "Mi smo koncentrirani na centre za čuvanje gdje su djeca u sigurnom i poticajnom okruženju a i socijaliziraju s drugom djecom, što je iznimno bitna komponenta funkcioniranja u društvu. Svaki centar za čuvanje na  Kiidie je pravni subjekt poput obrta za čuvanje djece, raznih kreativnih udruga, igraonica, športsko-rekreativnih centara te dječjih vrtića. Svi centri su provjereni i zadovoljavaju sve zakonske propise Republike Hrvatske te su roditelji na taj način sigurni da ostavljaju djecu na čuvanju profesionalcima, što smatramo velikom prednošću", kaže Barbara Črgar.

kiidie | Author: Kiidie Foto: Kiidie

Od jeseni će pokrivati cijelu Hrvatsku

Centri za čuvanje djece sami definiraju svoje cijene i radno vrijeme, a roditelji plaćaju uslugu putem mobilnog uređaja preko Kiidie platforme. Trenutno se nalazi u soft launch fazi, što znači da je web aplikacija i pripadajuća infrastruktura spremna i  dostupna na www.kiidie.com"S obzirom da većina centara za čuvanje preko ljeta ne radi, ozbiljan početak korištenja web aplikacije planiramo za 1.9. kada se svi vrate s ljetne pauze. Trenutno imamo 5 centara, a u rujnu planiramo taj broj značajno povećati na području cijele Hrvatske", naglašava Barbara dodajući kako nakon toga planiraju širenje i na ostale zemlje EU.

lana kihas | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Tim od petero mladih ljudi

U timu ih je petero i pokrivaju područja marketinga, predškolskog odgoja i IT-a. Barbara Črgar (27) je odgovorna za marketing i PR, Lana Kihas (33) je odgajateljica čije stručne savjete možete čitati i na njihovom blogu, a tehnički tim IT stručnjaka predvođen je Damirom Lackovićem koji je zadužen za izradu same platforme i sve tehnološke aspekte projekta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.