Roditelji Zanimljivosti 12. svibnja 2015.

Projekt posvećen mladim posvojenim osobama

djevojka
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Projekt udruge za potporu posvojenju Adopta namijenjen je mladim posvojenim osobama 14-24 godine, u sklopu kojeg se po prvi puta želi progovoriti o temama koje nisu zastupljene u javnosti, poput traganja za biološkim roditeljima, identitetu, osjećaju gubitka

Adopta, udruga za potporu posvojenju, pokreće novi projekt namijenjen mladim posvojenim osobama, u sklopu kojeg po prvi puta progovaramo o temama koje obično nisu zastupljene u javnosti, poput traganja za biološkim roditeljima, identitetu, osjećaju gubitka. Projekt je primarno namijenjen mladim posvojenim osobama 14-24 godine starosti te smo njima prilagodili i način komuniciranja. Tako smo osmislili različite oblike pomoći i podrške i organizira niz aktivnosti u kojima oni mogu sudjelovati, koje uključuju:

  • Informacije i tematski tekstovi na internetskoj i Facebook stranici Udruge
  • Projekcije tematskih filmova, fokusirana druženja i razmjene iskustva
  • E-mail, telefonsko i savjetovanje uživo
  • Grupe podrške

Više o projektu i o samoj Udruzi možete pronaći na web stranici Adopte i na Facebook stranici za posvojene.

Adopta već petu godinu informira, educira, pruža potporu i pomoć posvojiteljskoj zajednici te radi na širenju tolerancije, poštivanja različitosti i zalaže se za unaprjeđivanje procesa vezanih za posvojenje.

Posvojen/a si, ali nisi sam/a!

Udruga Adopta organizira aktivnosti za mlade posvojene osobe od 14 do 24 godine. Oni mogu čitati i pratiti tematske tekstove na stranici Adopte i FB stranici za posvojene, javiti se telefonom i mailom s pitanjima koja ih zanimaju ili mogu doći družiti se s drugim mladim posvojenim osobama uživo, gledati tematske filmove i razmjenjivati iskustava. Druženje i projekcija tematskog filma je 13.5.2015. – prijave su na posvojeni@adopta.hr, broj mjesta je ograničen. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.