Roditelji Zanimljivosti 13. svibnja 2016.

Dan obitelji u MSU i otvorenje sobe za bebe

MSU soba za bebe
Foto: Filip Beusan
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Muzej suvremene umjetnosti, zbog svojih brojnih sadržaja i prostora, idealno je mjesto za obiteljsko druženje

Rijetko kad će vam se dogoditi da dođete u MSU a da pri tom ne vidite veselo skakutanje dječice ispred Muzeja, po hodnicima, predvorju, izložbenim prostorima. Primijetit ćete tate kako ih brižno drže za ručice dok zajedno ulaze u Školicu na još jednu kreativnu radionicu, bake kako s unučićima u dvorani Gorgona gledaju Baltazara, dok mame šeću po Zbirkama u pokretu s bebama u kolicima.

Muzej suvremene umjetnosti, zbog svojih brojnih sadržaja i prostora, idealno je mjesto za obiteljsko druženje. Stoga su, u povodu Međunarodnog dana obitelji, koji će obilježiti 14. svibnja 2016., osmislili razne aktivnosti i događanja kojim će potaknuti obiteljsko zbližavanje u kreativnom okruženju. A imajući na umu koliko je dragocjeno provoditi vrijeme s obitelji od najranije dobi, te da bi roditeljima s malenom djecom omogućili što ugodnije i bezbrižnije razgledavanje izložbi, u sklopu programa predstavit će i novouređeni prostor u kojem roditelji u privatnosti mogu obaviti njegu svoje bebe.

Malu oazu za najmanje posjetitelje na inicijativu ravnateljice Muzeja Snježane Pintarić obojili su u veselu i jarku boju, a dizajnerica Sanja Kuzmanović osmislila je i dizajnirala zidne grafike koje će razveseliti bebe. Grafički oblikovani dječji motivi i razigrano postavljena tipografija čine vizualnu cjelinu koja asocira na dječje slagalice. 

MSU soba za bebe | Author: Filip Beusan Foto: Filip Beusan

Malena Adela prva je beba koja je s mamom Vanjom Žanko, kustosicom, prijateljicom Muzeja, bila u novouređenom, mirnom kutku. I dok se mobil s ježićima njihao sa stropa, zajedno su uživale u radosti umjetnosti.

Jer djeca, s razlogom se kaže, „upijaju kao spužve“. Već od najranije dobi počinju reagirati na svijet oko sebe, obožavaju promatrati raznobojne predmete, slike jarkih boja i pokazuju sklonost prema određenim oblicima. Igračke, videa i raznobojni mobili, roditeljima koji potiču kreativan razvoj svog djeteta samo su neki od ponuđenih izbora. A takve vrste stimulacija pronaći će upravo u Muzeju suvremene umjetnosti.

Govorom tijela vaša beba će vam sve pokazati, bilo da je riječ o fascinaciji Srnecovim luminokinetičkim objektima, šarenim mobilnim grafikama Miroslava Šuteja, impozantnim plakatima Borisa Bućana ili će vas pak oduševiti razdragani ushit dok pogledom otkriva mnoštvo neobičnih oblika, skulptura, instalacija, slika i grafika u Kožarićevom ateljeu

Atraktivna i dizajnerski uređena soba za bebe nalazi se uz specijalizirane prostore Pedagoškog odjela u prizemlju, kako bi bila nadohvat ruke upravo onima koje će, uz razgledavanje muzeja, zainteresirati i bogati dječji programi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.