Roditelji 07. veljače 2023.

Viralne Instagram fotografije pokazuju kako izgleda prijateljstvo nakon pobačaja

Foto: Instagram/ashleegadd
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svatko drugačije doživljava gubitak i svatko drugačije reagira na gubitak. Ovo je prekrasna priča o tome kako netko može biti podrška u trenucima tuge.

Kada je Ashlee Gadd doživjela spontani pobačaj, njezina dobra prijateljica pomogla joj je na jednostavan, ali prekrasan način. U sada već viralnoj objavi na Instagramu, Gadd je podijelila kako izgleda prijateljstvo usred spontanog pobačaja – i to odjekuje kod mama posvuda.

Svatko drugačije doživljava gubitak i svatko drugačije reagira na gubitak. Ovo je prekrasna priča o tome kako netko može biti podrška u trenucima tuge.

Kako preboljeti gubitak bebe nakon spontanog pobačaja?

Objava pod naslovom 'Prijateljstvo: nit' prikazuje niz slika, počevši od slike paketa toaletnog papira i kutije grickalica na prednjem trijemu. Sljedećih nekoliko slika bile su snimke zaslona koje su objašnjavale kontekst prve slike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashlee Gadd (@ashleegadd)

Ashlee Gadd je primila poruku od prijateljice Anne Quinlan koja joj se ponudila s četiri opcije za pomoć. Predložila je da joj pokupi djecu iz škole i nahrani te doveze doma, pošalje njoj večeru po izboru iz obližnjeg restorana, kupi i dostavi namirnice i ostavi ih pred vratima, ili da joj pošalje dobre vibracije.

"Možeš ljubazno odbiti sve ponuđeno", dodala je Quinlan.

S obzirom na to da je bila pri kraju s WC-papirom, Gadd je odabrala treću opciju te zamolila prijateljicu WC-papir.

"Bit ću na tvojim vratima prije 15 sati. Što još trebaš? Smrznute vafle? Papirnate tanjure? Makarone sa sirom", odgovorila joj je prijateljica na poruku.

Gadd je poželjela sir. Quinlan je obavila kupnju te joj poslala poruku u 14:29.

"WC-papir i krekeri su ti na trijemu", napisala je kratko te ostavila traženo i otišla. 

 Gadd kaže da je to upravo ono što je trebala nakon gubitka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashlee Gadd (@ashleegadd)

Anna je rekla za TODAY Parenting da je razmišljala kako bi mogla pomoći svojoj prijateljici s onim što već ima.

'Znam da Ashlee ima druge prijateljice koje mogu ponuditi potpuno drugačije resurse, poput dijeljenja vlastitih ranjivih priča o pobačaju ili nuđenja prekrasnog cvijeća ili darova', rekla je. 'Nisam baš dobra u tim resursima, ali mogu ostaviti toaletni papir i krekere na tvoj trijem do 15 sati.'

"Javi mi ako ti nešto zatreba je poruka koju sam i sama poslala stotinu puta. Anne mi je dala nešto opipljivo za što se mogu uhvatiti, bez emocionalnog umora od razmišljanja o tome što mi treba", pojasnila je Ashlee.

Ovakav pristup u teškim situacijama je jednostavan, a upečatljiv. To je i sjajna lekcija o prijateljstvu i o tome kako sve ljubav možemo pokazati onima do kojih nam je stalo.

Možda te zanima... Najgore i najbolje riječi koje su nam ljudi rekli nakon gubitka bebe Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.