Roditelji 14. siječnja 2021.

Upotrebljavaš li pogrešno maramice za dezinfekciju površina?

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da zaštitiš svoje dijete i svoj dom, dezinfekcijske maramice su sada na vrhu tvoje shopping liste i tvoj naveći pomagač u borbi protiv virusa, ali oprez - da bi zaista bile učinkovite, trebaš znati kako ih koristiti i kako odabrati one najbolje

Biti mama nikad nije lako, a pogotovo sada, u ovim vremenima kada daješ sve od sebe da zaštitiš svoje dijete od virusa. Pomno čistiš sve površine u stanu, igračkice i dudice svoje bebe, omiljeni kutak u kojem se igra ili gadgete od kojih se tvoj tinejdžer ne odvaja i svakako da su dezinfekcijske maramice posljednjih mjeseci must have na tvojoj shopping listi. Zaista su praktične i pomoć prezaposlenoj mami - s njima lako i brzo prebrišeš sve 'rizične ' predmete i površine u kući što svakako pruža osjećaj sigurnosti...ali, jesi li baš sasvim sigurna da ih koristiš kako treba?

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock Prebrisati predmet ili površinu dezinfekcijskom maramicom, što većina nas smatra dovoljnim, i nije baš najispravniji način, upozoravaju stručnjaci. Također, malo ljudi zna da dezinficijensi ne djeluju trenutačno, odmah čim s njima prebrišemo površinu pa smo se raspitali i doznali ispravan način upotrebe dezinfekcijskih maramica kako bi bila sigurna da si napravila najviše da zaštitiš svoje najdraže i svoj dom. 

Nije dovoljno samo prebrisati

Prije svega, sve ono što namjeravaš dezinficirati prije trebaš dobro očistiti, oprati s vodom i deterdžentom, a tek onda možeš uzeti maramice u ruke i njima pomno prebrisati površine i predmete, uključujući utore i sva teže dostupna mjesta, ali onda moraš pričekati. Dezinficijensu treba neko vrijeme da postane učinkovit, u većini slučajeva potrebno je vrijeme od 4 minute nakon nanošenja, ukoliko drugačije nije navedeno na pakiranju. Kad to vrijeme prođe, površine ili predmete treba isprati i tek tada možeš biti sigurna da su potpuno čisti - na neko vrijeme.  

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Deklaracije dezinfekcijskih sredstava trebaš pomno čitati ne samo da bi doznala način upotrebe već i da bi saznala sastav i što ćeš staviti na djetetove ruke ili predmete i površine s kojima je često u kontaktu. Naime, djeca su mnogo ranjivija na utjecaje iz okoline od odraslih: njihova koža je osjetljivija, njihova pluća se još razvijaju, više vremena provode na otvorenom i manje su svjesna opasnosti oko sebe i kako ih izbjeći. Zato proizvođači upozoravaju da se dezinficijensi moraju držati dalje od dohvata djece, ali čak i kad skloniš bočicu iz njihova vidika, tragovi dezinficijensa nakon čišćenja mogu se zadržati na površinama i u zraku. Stoga je iznimno važno paziti na sastav dezinfekcijskih maramica jer mnoge sadrže kemikalije koje mogu izazvati akutne posljedice poput iritacije kože ili očiju, ali dugoročno i teža stanja poput astme, dermatitisa, raznih respiratornih problema...

 | Author:

Dezinficijens koji oponaša naš imuni sustav 

Kako bi izbjegla sve te zamke, što kažeš da isprobaš jedne sasvim posebne dezinfekcijske maramice na našem tržištu? Riječ je o GENOX dezinfekcijskim maramicama koje su natopljene s optimalnom količinom Genox professional dezinficijensa. Ove maramice dolaze u dvije varijante: spremniku s otvorom za pojedinačno izvlačenje maramica koji sadrži 800 dezinfekcijskih maramica u roli te posebno pakiranim dezinfekcijskim rupčićem premium kakvoće i mekoće, posebnog osjećaja svježine i nježnosti na koži. Prigodan je za sve situacije, od poslovnih sastanaka i putovanja, do brisanja dječjih ruku nakon igre u parku.

No, praktičnost nije jedini adut ovog proizvoda već sam sastav GENOX dezinficijensa koji ne sadrži nadražujuće, agresivne, zapaljive, eksplozivne, obojene tvari ni one s puno umjetnih konzervansa, bojila i mirisa koji ugrožavaju zdravlje. Ovaj proizvod za dezinfekciju i higijenu ruku, tijela, površina, zraka i vode oponaša imuni sustav čovjeka što ga čini neštetnim, čak i za naše najmlađe.

 | Author:

Dezinfekcijsko djelovanje GENOX-a ostvaruje se fizičkim ‘’napadom’’ i razaranjem vitalnih staničnih dijelova mikroorganizama, on ubija bakterije, viruse - uključujući i koronavirus, gljivice, plijesni i spore, a njegova učinkovitost dokazana je brojnim međunarodnim ispitivanjima u brojnim znanstvenim institucijama i laboratorijima u svijetu i Hrvatskoj, baš kao što je dokazana i 18-godišnjim prisustvom na tržištu. 
Osim u maramicama, GENOX dolazi i u obliku tekućine, maglice ili leda, a nema nikakvih ograničenja u upotrebi.
Sad kad ovo sve znaš, vjerujemo da si poželjela isprobati ovaj moćan, a nježan dezinficijens koji, sasvim logično, dolazi pod sloganom IZBOR, A NE PREPORUKA i koji će ti pomoći da na najsigurniji i neštetan način zaštitiš svoje dijete i svoj dom. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.