Roditelji 25. kolovoza 2021.

Učenici iz cijele Hrvatske dizajnirali plakate za "Znanstveni piknik"

Foto: Znanstveni Piknik, Nagrađeni radovi
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Najveće blago Znanstvenog piknika su učenici i studenti koji imaju priliku pokazati koliko znaju i koliko vole znanost i umjetnost!

Znanstveni piknik je manifestacija originalno strukturirana kao neformalno druženje, odnosno piknik sa znanosti, kulturom i umjetnosti, a okosnica događanja su interaktivni znanstveno-edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve uz umjetničko-zabavni program. Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, a s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere. Partneri projekta su Institut Ruđer Bošković i CARNET, Institut za fiziku, Fablab Hrvatska, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Virtualci.

 | Author: Promo Foto: Promo

U sklopu ovogodišnje manifestacije održan je kreativan natječaj za idejno rješenje plakata za jubilarni 10. Znanstveni Piknik! Natječaj je završio, a o pobjednicima natječaja u 3 kategorije su zajednički odlučili stručni žiri i publika.

Članovi stručnog žirija su: Andrea Petrlik Huseinovic:

Niko Barun:

Aleksandar Battista Ilić:

Pobjednici su: 

Radovi učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola – Paula Horvat, Nina Staničić, Lucija Čuljak, 4. razred, Osnovna škola Ružičnjak, Zagreb


Radovi učenika od 5. do 8. razreda osnovnih škola – Gabriela Vujčić, 7. razred, Osnovna škola Budrovci, Budrovci


Radovi učenika srednjih škola – Luka Marinković i Natalie Rambousek, 2. razred, Gimnazija Vukovar-službena str. škole

Pobjednici su iz Vukovara, Budrovaca i Zagreba, a za nagradu cijeli razred pobjednika stiže na Znanstveni piknik u Dvorac Oršić u Gornjoj Stubici 24. rujna 2021. Uz to razred dobiva i poklon paket crtaćeg pribora Profesor Baltazar za cijelu školsku godinu. Također će u atriju dvorca biti izložba svih plakata.

Sve pristigle radove te najnovije vijesti vezane za Znanstveni piknik uživo možete pratiti na FB stranici ZnanstveniPiknik

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.