Roditelji Tatina zona 07. rujna 2021.

Tata se našao na meti kritika nakon što je odbio promijeniti bebine pelene tijekom noći

Foto: Guliver : Buđenje noću
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata smatra da ne bi trebao ustajati noću da bi promijenio bebine pelene i da bi njegova žena trebala obaviti sav posao, unatoč tome što su oboje na roditeljskom dopustu.

Novopečeni otac objasnio je na društvenoj mreži da je njihova beba stara samo pet tjedana i da ju isključivo doji njegova partnerica. Pišući na Redditu, rekao je da se njegova žena budi tri ili četiri puta tijekom noći, kako bi ga nahranila, a te sesije potraju i po 40 minuta. Muškarac je rekao da je u prvih nekoliko tjedana u isto vrijeme ustajao i on kako bi promijenio bebi pelenu i kako bi se mama mogla odmoriti nakon hranjenja, ali smatra da takva rutina nema smisla i da nije poštena. 

Naime, kada bi se on ustao tijekom noći, njegova je partnerica već bila budna te misli da bi ona mogla obaviti i presvlačenje. Njegova supruga s druge strane smatra kako bi trebali podijeliti obaveze, bez obzira na to što se ona mora probuditi radi hranjenja.

"Često mi govori da sam mrzovoljan i da me je potrebno više puta zamoliti da ustanem, a ponekad se i raspravljamo treba li mu promijeniti pelene. Kaže da joj nakon hranjena bebe, treba vremena za odlazak u kupaonicu i da to može napraviti dok ja mijenjam pelene", napisao je novopečeni tata."

Možda te zanima... Tatino raspoloženje ima veliki utjecaj na razvoj djeteta Roditelji

Objasnio je da će mu, kada se vrati na posao, biti potrebno više sna. "Ona će biti na dopustu sljedećih 18 mjeseci. Idemo spavati u 21:00, a ja ustajem s našim psima u 6 ujutro, a ona s djetetom ustaje sat ili dva kasnije." Potom je upitao druge roditelje za mišljenje, a na njegovu žalost, korisnici Reddita stali su na stranu majke. 

Jedna je žena napisala da je njegovo razmišljanje pogrešno. "Vaša supruga je iscrpljena, fizički i zbog nedostatka sna. Nemate opravdanja, posebno dok ste na roditeljskom dopustu. Ona mora otići u kupaonicu, popiti vodu,  kako bi se mogla brinuti o vašem sinu. Roditeljstvo je prije svega partnerski odnos i zajednička odgovornost za djecu. Morate odrasti i podijeliti teret."

Druga je žena napisaka; "U vašoj obitelji ima mjesta samo za jedno dijete, a to niste vi. Vrijeme je da postanete tata. Ovo je vaš trenutak da odlučite kakav otac, a na kraju i muž, želite biti."

Možda te zanima... Pet stvari u kojima je tatin utjecaj jači na razvoj djeteta Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.