Roditelji Tatina zona 20. ožujka 2016.

Parovi koji imaju kćeri češće se razvode

razvod
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stopa razvoda parova koji imaju jednu ili više kćeri porasla je za deset posto. Znanstvenici nisu uspjeli otkriti zašto djevojčice loše utječu na brak, ali psiholozi smatraju da ženska djeca mogu utjecati na majke, dajući im snagu i poticaj da okončaju loš brak

Parovi koji imaju žensku djecu imaju i veće šanse za razvod braka, osobito ako im je prvorođeno dijete ženskog spola, pokazalo je američko istraživanje.

Posljednjih nekoliko godina, stopa razvoda parova koji imaju jednu ili više kćeri porasla je za deset posto. Istraživanje je pokazalo i da razvedene majke djevojčica imaju manje šanse opet se udati nego one majke koje imaju sinove.

Znanstvenici nisu uspjeli otkriti zašto djevojčice loše utječu na brak, ali psiholozi smatraju da ženska djeca mogu utjecati na majke, dajući im snagu i poticaj da okončaju loš brak.

Veza između majke i kćeri je jedinstvena, a u teškim situacijama postaje još čvršća. Mnoge majke u svojim kćerima nalaze najbolje prijateljice, društvo i podršku te imaju manju želju za novim partnerom.

Kod muškaraca, institucija braka dobiva na važnosti ako je prvo dijete sin te više ulažu u brak jer ne žele da njihov sin odrasta bez oca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.