Roditelji Sretna mama 28. srpnja 2016.

Obitelj s dvoje male djece udomila napuštene kujice

24
Foto: 24sata
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Blogerica Ana i suprug Bojan zajedno skrbe o tri udomljena psića, a uspiju balansirati između tih obveza te brige o dvojici malenih sinova. Životinje udomljuju jer im žele pružiti ljubav i dom

Obitelj Ane Zibar udomila je tri napuštene kujice, pa ona, suprug i dvojica sinova uživaju u svojem malom životinjskom carstvu punom ljubavi i razumijevanja. "Prvog psa udomila sam s 12 godina kad je moja prijateljica dovela napuštenog psa kod mene doma. Od tada udomljavam pse jer ne razumijem čemu ih kupovati kad ih ima toliko koji su bez doma", kaže 31-godišnja Ana Zibar, autorica bloga Ženski svijet.

 

Zagrepčanka nije odustala od udomljavanja ni kad je postala majka. Dapače, sinove 3-godišnjeg Vitu i šestomjesečnog Brunu odmalena uči suživotu s ljubimcima. S njihovom obitelji žive tri udomljene kujice - Kaylie, Lio i Bella.

Pas, mačka, ribica ili ptica: idealni kućni ljubimac za dijete

"Bella je najprestrašenija od svih. Stigla nam je posljednja i još se privikava na nas, a i mi na nju. No svi je jako volimo, brinemo o njoj i učimo je što znači toplina doma. Pomažu nam, naravno, Kaylie i Lio, koje veselo skakuću oko nje i to je na neki način ohrabruje da se opusti s nama", kaže Ana.

Sa 30-godišnjim suprugom Bojanom nije joj problem šetati svakodnevno tri psa pored zaigranih sinova oko kojih joj ne nedostaje brige. Vitu i Bruna uči ljubavi prema životinjama i odgovornosti.

Ljubav između djeteta i psa: neprocjenjivo!

"Kayli i Vito zajedno su odrastali, ponašaju se kao brat i sestra. Svađaju se, igraju, ponekad i ne podnose. No njihov je odnos pun ljubavi i razumijevanja. Kako jedan uči i otkriva novine, to radi i ovaj drugi, pa zaista gaje poseban odnos", priča Ana. U njihovoj obitelji kratko su boravili i drugi psi koji su privremeno trebali dom, pa su deseci zlostavljanih i napuštenih štenaca prošli njihovim domom.

Mogu li djeca spavati s ljubimcem u istom krevetu?

Susjedi joj u nekoliko navrata pokušavali otrovati psiće

 Ana se, kaže, susretala s brojnim predrasudama okoline zbog udomljavanja. Neki su njezini susjedi pse u nekoliko navrata pokušali i otrovati, a neki od psića nisu preživjeli. Za nju su to bili potresni i bolni trenuci. Ipak, Ana nije odustala od brige o četveronožnim ljubimcima.

Kako igra sa životinjama potiče razvoj djeteta?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.