Roditelji Sretna mama 25. studenoga 2013.

'Umjesto partnera, sa mnom je u rađaonici bila mama'

Tena Jeić Gajski
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumica s angažmanom u Kazalištu Trešnja i mama dvoipolgodišnjeg Aleksandra, Tena Jeić Gajski, otkrila je za Klokanicu zašto je s njom na porodu bila mama, a ne partner, glumac Živko Anočić, te zašto misli da su oboje superpopustljivi roditelji

"Iako sam se tijekom trudnoće super osjećala i imala sam neku silnu snagu, jako sam se bojala poroda, ali to mi je bilo sasvim normalno. Svi se bojimo nečega što ne poznajemo. No, na kraju je prošlo poprilično bezbolno. Igrom slučaja, sa mnom je na porodu bila mama i to mi je bilo savršeno. Potpuno prirodno. Mama mi je dala sigurnost i bila je presretna što može biti sa mnom. To nam je bilo neprocjenjivo iskustvo", kaže glumica i mama dvoipolgodišnjeg Aleksandra Tena Jeić Gajski.

Mlada glumica s angažmanom u Kazalištu Trešnja ispričala nam je kako je uopće došlo do toga da majka bude u rađaonici te zašto s njom kraj trudnoće nije dočekao Aleksandrov tata, zvijezda "Kauboja" glumac Živko Anočić.

Tena Jeić Gajski | Author: Nina Djurdjevic/PIXSELL Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

'S poroda se sjećam beskrajne žeđi'

"Alex se rodio dva tjedna prije termina tako da zapravo nismo ni očekivali da će porod početi pa je Živko otišao na snimanje filma u Norvešku. Zato je sa mnom u bolnicu krenula mama i toliko je bila zabrinuta da je svako malo osoblje ispitivala kako sam pa su je na kraju pustili neka uđe zu rađaonicu. I bila mi je stvarno od velike pomoći. S poroda se sjećam beskrajne žeđi, a mama mi je stalno vlažila usta. A nakon što se Alex rodio, osjetila sam samo beskrajan mir", otkrila nam je Tena koju smo uhvatili u pauzi između predstave Crvenkapica i probe za novu predstavu Mraz na božićnom zadatku. U njoj će igrati dva lika, koja inače igra u Trešnji – omiljenu Snjeguljicu i mravicu Jaromilu iz predstave Cvrčak i mrav.

Pitamo Tenu voli li njezin Aleksandar kazalište i je li joj od kada je postala mama lakše glumiti za djecu, a Tena odlučno odgovara: "Dječja publika je nešto posebno, a sada ih još intenzivnije doživljavam".

Tena Jeić Gajski | Author: Nina Djurdjevic/PIXSELL Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Sve podređeno djetetu

Budući da je njezin dvoipolgodišnji mezimac jako aktivno dijete, a još ne ide u vrtić, Tena kaže kako puno čitaju, pjevaju, šetaju,a dva puta tjedno ide i na plivanje u kojem Aleksandar uživa. Simpatična glumica otkriva kako uživa u majčinstvu te kako je sve podredila djetetu, a kroz smijeh dodaje kako su i ona i Živko superpopustljivi roditelji.

"Samo želimo da naš sin bude sretan i bezbrižan. Naravno, ima stvari u kojima mora postojati neki red poput jela, spavanja i slično. No, naš je stav da smo mi tu da mu osiguramo sigurno okruženje i da ga pustimo da istražuje, a ne da stalno skačemo i nešto mu zabranjujemo. Priznajem, jako smo slabi na njega", smije se Tena. Dodaje kako sinu želi približiti sve, dati mu do znanja da može sve pa neka sam odluči što želi.

Društvo mladih mama

Glumica nam je otkrila i kako se snalazila u prvim danima majčinstva kada joj je, pohvalila nam se, Živko bio velika podrška i pomoć.

Tena Jeić Gajski | Author: Nina Djurdjevic/PIXSELL Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

"Živko je malo manja spavalica od mene pa je on preuzimao noćnu smjenu. Pustio me da malo više spavam i to mi je bilo neprocjenjivo. Osim toga, svakodnevno sam se nalazila sa svoje četiri prijateljice koje su također bile na porodiljnom dopustu. Mislim da mlada mama treba puno mama oko sebe kako bi izmjenjivale iskustva oko pelena, dojenja, hranjenja. S djetetom je prekrasno, ali ipak ponekad ti je dosta gugutanja i treba ti konkretan razgovor. Osim toga, kad si mlada i neiskusna mama, stalno misliš da nešto moraš. A ja mislim da moraš prihvatiti svu pomoć bližnjih i što više uživati", zaključuje simpatična glumica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.