Roditelji Sretna mama 10. siječnja 2017.

U petoj godini braka počinju problemi?

par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaka veza ima svoje uspone i padove. Neke godina braka mogu se smatra najboljim, a neke najgorim, i čini se da se u većini slučajeva ove godine ne poklapaju

Nedavna studija učinjena na uzorku od 2.000 ljudi je utvrdila je da je u braku najsretnija treća godina bračnog života. Zašto? Jer tada, uglavnom, parovi još uvijek nemaju djece, iako s radošću planiraju potomstvo u kasnijem životu. Supružnici su u braku dovoljno dugo da znaju svoje mane i vrline, a osim toga, budući da još nemaju djecu, većinu novca troše na svoj užitak, lijepe stvari i uređenje obiteljske kuće.

Zašto mlađe generacije puno češće žive s roditeljima?

Ako vjerujete rezultatima istraživanja, u većini slučajeva problemi nastaju u petoj godini braka, kada djeca dolaze u prvi plan i kada je sve teže izbalansirati vrijeme potrebno za djecu, karijeru i vašem odnosu. U toj godini najviše je zapušten ljubavni život. Tada je potrebno osigurati dodatne napore za brigu o djeci i prioriteti supružnika prolaze kroz značajne promjene. 

Zašto dolazak bebe pogorša odnos kod 2/3 parova ?

Isto istraživanje je pokazalo da, ako je brak preživio sedam godina, vjerojatno će trajati dugo, dugo vremena.Savjeti kako preživjeti svekrvu i ostale rođake

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.