Roditelji Kolumne roditelja 23. siječnja 2014.

Brak - nova era u našem životu

brak, vjenčanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Krećem od pretpostavke da biramo za cijeli život, bračni partner je naš suputnik, onaj s kim smo u dobru i zlu, a bude toga, ne brinite. Kad stignu djeca, ući ćete u novu dimenziju, mame prve, a iza njih i očevi. Roditeljstvo je kruna braka, otkrit ćete mnogo novog u sebi, sa svojom djecom odrast ćete finalno

Brak... hm, kratka riječ podugačkog sadržaja. Nazovimo je novom erom u našem životu. U trenutku kad kažete sudbonosno DA započinju promjene u svim segmentima.

Nema straha, te promjene su dobre, brak nije bauk, pričam iz vlastitog iskustva i to iskustvo ne bih mijenjala za bilo što na svijetu. Kažu da u životu treba samo dva puta biti pametan: kad birate profesiju i bračnog druga, ako tad kiksate, onda cijeli život morate biti pametni.

Krećem od pretpostavke da biramo za cijeli život, bračni partner je naš suputnik, onaj s kim smo u dobru i zlu, a bude toga, ne brinite. Dobri i loši dani, ima slike, nema tona, svi to prolazimo i prođemo. Uz pravu osobu, bez obzira na svoje znanje, možete samo napredovati, čak ćete i u onim svađicama to vidjeti, a ako volite, bit ćete spremni i mijenjati ono što nije dobro.

Kad stignu djeca, ući ćete u novu dimenziju, mame prve, a iza njih i očevi. Roditeljstvo je kruna braka, otkrit ćete mnogo novog u sebi, sa svojom djecom odrast ćete, onako, finalno. Sve što vam se događa u toj fazi nije nikakva nuspojava i ne trebate se obratiti svom liječniku. Ja uvijek kažem svojim klincima kad se protive: "Život nije pošten, pamtite moje metode, trebat će vam za vašu djecu".

Današnji stil života nameće neka nova pravila odgoja, ne mislim da su bolja od prošlih, ali valja im se prilagoditi, izvući ono najbolje, ali zapamtite, djeci smo najbolji primjer upravo mi sami.

Dugotrajna borba za prava ženskog glasa donijela je rezultate, mada ne znam koliko smo tu dobile. Nekad smo bile domaćice, realno i danas to moramo biti, ali nakon što dođemo s posla. Ako malo falšate, ništa zato, svi falšamo... samo neki neće priznati.

Dobro došli na putovanje zvano BRAK, očekujemo određene turbulencije, vežite se i slušajte upute svoje domaćice, svim čitateljima želim ugodno putovanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.