Roditelji Sretna mama 02. siječnja 2020.

Prve bebe rođene u hrvatskim bolnicama u 2020. godini

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rođena minutu iza ponoći: Mala Tina iz Rogotina prva je beba rođena u Novoj godini u Hrvatskoj. Na svijet je došla u splitskoj bolnici. Četiri minute kasnije rođena je prva dubrovačka beba

U splitskom KBC-u na svijet je u 00:01 sati stigla prva beba u 2020. godini. Riječ je o djevojčici koja je prema terminu, kako nam kažu u rodilištu, bila na programu tijekom dana no zbog puknuća vodenjaka odmah su je porodili carskim rezom. Roditelji i njihova prinova inače su iz Rogotina pokraj Ploča, a curica je dobila ime Tina.

Dječak Vigo rodio se minutu iza ponoći  i zajedno s Tinom iz Splita, prve su novogodišnje bebe. Vigo se rodio minutu iza ponoći u Općoj bolnici Karlovac. Porod je prošao u redu, prirodnim putem, a mami Lei Kajtazi (25) to je prvi porod. Dječak je težak 4110 grama i dug je 51 centimetar.

Možda te zanima... Otvorena nova rađaonica u KB Sveti Duh sa 6 porođajnih apartmana i operacijskom dvoranom Trudnoća

"U 2019. godini rodilo se 4295 beba, što je 106 porođaja manje nego prethodne kada smo imali 4401 porođaj. Nije to velika brojka, ali mi bismo voljeli da ove godine, ako ne više, bude barem jednako toliko novorođene djece u 2020. godini", kazao je pročelnik Klinike za ženske bolesti i porode, dr. Deni Karelović. 

U splitsko rodilište stigao je i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban donijevši prigodne poklone.

 | Author: Milan Sabic/PIXSELL Foto: Milan Sabic/PIXSELL "Ova kuća života i meni je osobno jako važna jer sam su mi se lani ovdje rodila dva unuka", kazao je između ostalog župan Boban.

On je također izrazio želju i nadu da će se zaustaviti demografski pad.

Pet minuta nakon ponoći, na Novu godinu rođena je prva dubrovačka beba u 2020. Na svijet je požurio dječak, dug 47 centimetara i težak 3370 grama. Mama i beba su odlično.

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u novogodišnjoj noći, u 2,12 sati na svijet je došla Marta Oždanovac, prva beba rođena 2020. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Samo devet minuta iza nje, u 2,21 sati u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima rodio se dječačić Noah Sadrić Anđelović iz Drenovaca, drugorođena vukovarsko-srijemska beba u Novoj godini.

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Foto: Borna Filić/PIXSELL

Dragana Gabrek, majka je prve zagrebačke bebe u novoj 2020. godini. 

U riječkom rodilištu 10 minuta nakon ponoći rođen je dječak Adian - težak 3550 grama i dug 50 centimetara

Još jedan dječak, Luka, sin majke Ivane Kovačević iz Ogulina rođen je u 4,30 sati. Luka je težak 2780 grama i dug 47 centimetara. Majke i njihovu novorođenčad u srijedu je posjetio karlovački gradonačelnik Damir Mandić u pratnji ravnatelja bolnice Ervina Jančića, te ih darivao prigodnim poklonima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.