Roditelji Sretna mama 29. lipnja 2024.

'Odvratne stvari' koje samo mame mogu podnijeti

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame će za svoju djecu sve napraviti, čak će i prebirati po kakici i brisati šmrklje golim rukama. Evo kojih 8 'super-odvratnih' stvari mame moraju redovito raditi

Kada postaneš roditelj, učinit ćeš mnogo 'gadnih' koje nisi mogla ni zamisliti.  Dovoljno je loše što moraš brisati kakicu s nečije guze pune dvije i pol godine  - ali jesi li znali da ćeš tu kakicu i proučavati?  Ne kažemo, da očevi ne prolaze iste patnje kao i majke i ne sudjeluju u cijelom procesu, no majke su ipak te koje provode najviše vremena sa svojim bebicama, i zbog toga često iskuse i naprave ono čega su se nekada prije užasavale.

Evo 8 'super-odvratnih' stvari koje mame moraju redovito raditi:

Brisanje šmrklji golim rukama

Što drugo napraviti ako tvojem djetetu curi slina, a pri ruci nemaš maramicu? 

Mirišiš stvari kako bi odredila što su

Je li to kakica? Je li to povratio ili je nešto drugo? Hm, samo je jedan način da se provjeri…

Njušenje stražnjice

Prije nego dobijete djecu, ne pada ti na pamet približiti nos i onjušiti nečiju pozadinu, no, kako drugačije osjetiti je li pelena puna?

Nošenje majice na koju je dijete bljucnulo, bez namjere da ju presvučete

Da, vidim da mi je nešto na majici i što je najbolje, mogu to i nanjušiti. No kakva je svrha od oblačenja čistoga, kada ću se opet presvlačiti za 20 minuta?

Kopanje tuđeg nosa

Naravno da malo dijete ne zna samo ispuhati nos, pa ako primijetiš nešto u njemu, vjerojatno ćeš to iskopati sami, bez gađenja, bez užasavanje, jer si ne možeš dopustiti da vidiš nešto u nosu i da se toga ne riješiš.

Dopuštanje djeci da povrate po tebi

Kada je djeci zlo i osjete potrebu za povraćanjem poprilično su ranjiva i znaju se stisnuti uz mamu, jer trebaju utjehu. Zato, kada krene povraćanje, mame najčešće dopuste djeci da to obave po njima, a onda slijedi pranje i presvlačenje.

Istraživanje kakice

Boja, količina, tekstura…sve treba dobro proučiti kako bi se otkrile potencijalne opasnosti i bolesti.

Hvatanje neželjene i prožvakane hrane u ruku

Ako neka hrana „nije dovoljno dobra“ za vašeg mališana, vrlo vjerojatno će u neprepoznatljivom stanju završiti u vašoj ruci, pije nego što stignete dodati salvetu ili nešto slično čime ćete to uhvatiti.

Možda te zanima... Znanstvenici objasnili zašto su nam bebe neodoljive i slatke Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.