Roditelji 14. veljače 2023.

Pamela Ramljak: Bež roditeljstvo? Ma, kod nas je sve šareno i uvijek me "drži" neka boja

Foto: Instagram, @pamelaramljak
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Boje nas često uveseljavaju u našim životima. Bez obzira na to koja nam bila najdraža, nekako nam dobro dođe ugledati tu boju koja nam može izazvati osjećaj ugode u bilo kojem trenutku. Zato su neke mame burno reagirale kad smo pisali o trendu bež roditeljstva… Razgovarali smo malo o bojama s Pamelom Ramljak.

Mnoge su mame rekle kako je trend bež roditeljstva zapravo vrlo tužan, jer djeci trebaju boje u životu – pa čak i za razvoj vida, ako i ne govorimo o veselju koje boje mogu izazvati kod djece. No, mnoge se mame, ipak, slažu s takvim uređenjem domova i odijevanjem djece, gdje je gotovo sve u bež nijansama, odnosno bez prisutnosti jarkih boja. Pa čak i boja uopće – osim bež. Ma koliko nam možda to djelovalo smirujuće, mnoge se od nas ne mogu zamisliti zapravo u potpuno jednoličnim domovima što se boje tiče.

Jedna od njih je i Pamela Ramljak, pjevačica i mama dvoje djece, šestogodišnjeg Antuna i 2,5-godišnje Marie, koja ne može zamisliti život bez boja.

Možda te zanima... 'Tužno bež' roditeljstvo - trend koji je uzeo maha. Kakav utjecaj ima na razvoj djeteta, odgovara stručnjakinja Beba

„Vidjela sam taj trend na Instagramu. Nadam se da je to samo trend, da to mame tako urede samo za fotkanje, da fotka izgleda dobro. Kod mene je stvarno sve šareno, pogotovo u njihovoj sobi gdje im je igraona – imam zeleni kauč, tapete, igračke u svim bojama…“ kaže Pamela, a boje se posebno vide na dječjoj odjeći. Po tom je pitanju sve baš kao u onoj muško-ženskoj podjeli. Maria je luda za rozom, a Antun voli plavu.

„Maria već sama sebi bira kad idemo u shopping – ona hoće rozo, ljubičasto, tako da je njena roba u tim nekako 'tipično ženskim' bojama. Ja tu i tamo ubacim nešto plavo ili crveno, da nije baš sve isto. A Antuna privlači plavo, zeleno, žuto. Iskreno, ne znam imam li uopće išta bež, u njezinom ili njegovom ormaru, mislim da ne bih ništa našla!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak)

Dok Maria ima uglavnom rozu sobu, gdje je jedino krevet bež („ali s rozom posteljinom!“, reći će Pamela), s još nekim pastelnim nijansama, a Antun uglavnom zeleno-plavu, što se tiče općenitog uređenja doma, tu će Pamela ipak igrati na neku smireniju boju, ali ipak to neće biti bež.

„Kod dječjih soba sam si dala oduška, ali ostatak stana je prilično decentan. Mogu reći, recimo, da sam 'bež mama' što se tiče tih nekih zajedničkih prostorija! Možda ne baš bež, ali više volim te neke neutralne tonove, sivkasto, bijelo, jer se s tim bojama može svašta kombinirati,“ opisuje Pamela, ali dodaje kako jako voli u to ubaciti jarke boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak)

„Ja sam tip koji jako često voli mijenjati interijer, pa si tako volim ove velike komade koje ne mijenjam često – kauč, kuhinju i slično, ostaviti u nekim neutralnim bojama. Onda možeš promijeniti par detalja – boju na zidu, fotelju, jastuke i već dobiješ drukčiji dojam. Dakle, što se tiče doma volim tu neku svijetlosivu, bijelu, pa onda kombiniram s nekom jarkom bojom. Recimo, trenutno me drži tirkizno-plava, vidjet ćemo koliko će me držati.“

Da je Pamela poklonica bež roditeljstva i da je u skladu s tim uređivala svoj dom i odijevala djecu, tko zna bi li „mala šefica, kraljica“, kako zove svoju Mariu, danas birala bež odjeću iz ormara ili u shoppingu, ali danas stvari stoje sasvim drukčije. Ipak će se više mama poistovjetiti s ovim što nam je Pamela ispričala, kako nije lako boriti se s dvogodišnjakinjom koja zna što želi.

„Jednom kad smo bili u kupovini smo se Maria i ja skoro posvađale! Ja sam joj htjela kupiti sandalice zagasito roze, više prema ljubičastoj, s nekim bež detaljima. Nije bilo šanse, nije htjela te, nego je odabrala „najrozije“ koje su bile, s cvjetićima u drugoj nijansi roze! No, ako ona tako voli nositi, a stvarno ih voli nositi, neka, dapače!“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak)

Ipak, kad se radi o urednosti i Instagram trendu savršenih domova, Pamela na to gleda sasvim drukčije. Nema pospremanja da bi fotka izgledala savršeno, jer njoj je pospremanje sastavni dio svakodnevice i drukčije ne priznaje i ne može.

„Bez obzira na Instagram, ja sam oduvijek bila uredna, volim taj neki red u kući. To me smiruje, valjda je to nekako moj post-anksioznost i post-depresija đir. Ne mogu podnijeti prljavštinu i nered, tako da ja u biti održavam fit liniju tako da non-stop nešto pospremam po kući.“

Da je bitno djeci pružiti pravi primjer ako im nešto želiš usaditi, Pamela ne dvoji, jer upravo je tako bilo u njihovom domu što se pospremanja i urednosti tiče.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by P A M E L A (@pamelaramljak)

„Djeca su uvijek gledala mene kako pospremam i ja nemam nikakvih problema s tim da njih nagovorim na pospremanje sobe. Kod njih se to podrazumijeva, oni već prije spavanja sami spremaju sobu – znaju gdje što stoji, tako da urednost kod mene nema veze s Instagramom, nego je to kod mene jedna takva kućna kultura.“

Zavidimo, Pamela, zavidimo!


Možda te zanima... Duhovita mama snimala dan s djecom kod kuće - i pokazala da "ništa ne radi" Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.