Roditelji 27. listopada 2023.

Marijana Mikulić priznala da je „psihički i fizički iscrpljena, potrošena“

Foto: Instagaram / MarijanaMikulić
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Život obitelji u kojima je dijete s poteškoćama nije nimalo lak, a sustav ne pomaže ni na koji način. Upravo je to bio povod Marijani Mikulić da izrazi podršku roditeljima te djece koji žive bez ičije pomoći…

Petogodišnji Jakov, sin glumice Marijane Mikulić, dječak je s autizmom, ali je jedan od sretnika koji imaju svu moguću podršku za koju se najviše, kako to već u obiteljima i bude, brine mama Marijana. Nije to ništa neobično niti ništa zbog čeg se buni, ali ju je potaknulo na reakciju o tom kad je u jednim novinama vidjela reportaže o roditeljima djece s poteškoćama.

Možda te zanima... M. Mikulić: Lako je staviti plavo srce ili šarene čarape na Instagram. Djeca trebaju podršku! Vrtić

Svjesna je, kaže, da „Bog svakom daje koliko može podnijeti“, ali ipak je priznala da je istinski iscrpljena od svega:

„Ali ljudi moji psihički i fizicki sam se iscrpila, potrošila, i htjela ili ne i ostalu djecu djelomično zakinula, brak zapostavljamo pod teretom svega, druženja, život… AAALIII naše dijete je fizički potpuno zdravo. Dijete koje je i pelenu skinulo bez problema (mnoga djeca autisti, iako fizički zdrava, nose pelene do škole, neka i kasnije). Naše dijete napreduje, polagano, ali stalno ide naprijed Bogu dragom hvala,“ podijelila je svoj umor i svoju sreću i zadovoljstvo Marijana.

Svjesna je da ona iscrpljena s razlogom i da ima dobar cilj, ali je isto tako i svjesna tog da ima onih koji nemaju tu opciju, djece s poteškoćama koja ne mogu imati takvu podršku, pa je napisala:

„Ali ako sam se ja ovako potrošila u svakom smislu, ako je naša obitelj podnijela stvarno velik udarac. Kako li je onima sa djecom s većim teškoćama, sa fizički i mentalno nepremostivim preprekama. Kako je onima koji o njima brinu i bas nikada nemaju ni trenutka za sebe, za bilo što osim dan za danom jednak i u 4 zida, bez podrške u bilo kojem smislu, a financijski na rubu egzistencije,“ zapitala se, pa istaknula da jednostavno nije mogla čitati članke o kojima govori, jer su joj već sami naslovi slomili srce.

Marijana je već ranije pisala o problemima s kojima se susrela već pri samom pokušaju potrage za dijagnozom, odnosno kad je kucala na razna vrata da samo shvati što je Jakovu i kako mu pomoći. Zapitala se tako i sad zar i oni s teškoćama ne zaslužuju živjeti život dostojan življenja.

„Sram me svakog trenutka kad pomislim da mi je teško, a vjerujte raspadam se. Ali kad ovo vidim. Srce i duša mi umiru. Mi smo jedna europska zvjezdica, borba za prava ova i ona. A pored nas ovo je nečija stvarnost. Lijepa Naša Hrvatska,“ napisala je Marijana u svom statusu na Instagramu.

Inače, nedavno je Marijana također objavila jednu malu, ali slatku pobjedu koju je izvojevala s Jakovom. Njih dvoje odgledali su film Trolovi 3, koji je stigao nedavno u kina, a Marijana je tim povodom napisala:

„Film je gledao od početka do kraja, na kraju nije htio izaći dok traje odjavna špica nego je htio plesati na glazbu. Mali korak za čovječanstvo veeeliki za nas.“

Možda te zanima... Marijana Mikulić podijelila s pratiteljima sreću što je Jakov pozvan na prvi rođendan Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.