Roditelji 20. listopada 2021.

"Mamaaa, gladan sam!"; Evo koliko puta u danu dijete kaže ovu rečenicu

Foto: Thinkstock : Koliko se dijete puta u danu u prosjeku požali na glad?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znaš li koliko se puta u danu djeca u prosjeku požale na glad?

Djeca se žale da su u prosjeku gladna četiri puta dnevno - gotovo 1.500 puta godišnje, pokazalo je jedno istraživanje. Anketa provedena na 1000 djece u dobi od šest do 16 godina pokazala je da unatoč tome što su posljednji međuobrok ili obrok pojeli u 19.02 sati, 67 posto djeca tvrdi da su otišli na počinak osjećajući glad, a 88 posto djece se ujutro probudilo osjećajući glad. Također se pokazalo da je 12:05 sati vrijeme kada će se djeca najvjerojatnije tražiti nešto za pojesti. 

Možda te zanima... Imaš malog izbirljivca? Probaj neki od ovih jednostavnih trikova i možda pojede svu hranu na tanjuru Vrtić

Istraživanje je pokazala da se djeca, zbog osjećaja gladi osjećaju loše raspoloženo (39 posto), umorno (34 posto) i dekoncentrirano (26 posto). Nadalje, 34 posto djece priznalo je da su razdražljivi kada su gladni, a 29 posto njih se osjeća uznemireno.  Istraživanje su proveli Ben’s Original i Trussell Trust te došli do otkrića i da su se mnogoj djeci prijatelji požalili na glad. U tom slučaju, njih 60 posto podijelit će svoju hranu s gladnim prijateljima. Njih 39 posto kupit će im hranu od svog džeparca, dok će ih 35 posto pozvati kod sebe doma da nešto pojedu. 

Garry Lemon, direktor istraživanja, rekao je za Walesonline: “Zamislite koliko to mora biti teško roditeljima koji se trude priuštiti osnovne potrepštine svojoj djeci. Mnoge obitelji nemaju novca da osiguraju dovoljno hrane svojoj djeci. To nije ispravno. Moramo raditi na tome kao društvo i suprotstaviti se gladi". 

Možda te zanima... Nemoj kuhati po željama, ne brini ako ne pojede koji ručak. Neće umrijeti od gladi Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.