Roditelji Spriječi kakafrku na putu! 16. svibnja 2022.

Pedijatrica objašnjava kakve pelene su najbolje za putovanje s bebom

Foto: Shutterstock ;Pedijatrica objašnjava kako izabrati i koliko pelena ponijeti na put

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odlazak na godišnji odmor s bebom donosi neka malo drugačija i nova pravila. U razgovoru s pedijatricom otkrivamo kako znati koliko pelena ponijeti na put i kakve odabrati ovisno o dobi djeteta te na što sve treba obratiti pozornost kako bi se izbjegla kakafrka na putu.

Pakiranje i priprema svih stvari koje ćete ponijeti sa sobom na putovanje vrlo je stresno, a osobito kada imate bebu. Hoće li biti dovoljno odjeće, što sve treba uzeti od lijekova, trebamo li uzeti jedan paket pelena ili tri? Sva ta pitanja brinu roditelje koji se spremaju na prvo zajedničko putovanje s bebom.

Kako bismo vam olakšali planiranje putovanja s malim djetetom, razgovarali smo s pedijatricom Prim. mr. sc. Giovanom Armano, dr. med, spec. ped. koja nam je otkrila koliko pelena bi trebali ponijeti na put, kakve pelene odabrati te na što sve roditelji trebaju pripaziti kako bi putovanje prošlo bez neugodnih kakafrka. 

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Koliko pelena ponijeti na put? 

Ovisno koliko ostajete na ljetovanju, treba predvidjeti količinu pelena (provjeriti da li ima vrsta i količina pelena za nabaviti u mjestu u kojem boravite, jer ako odgovarajuće pelene nisu dostupne, morali bi svu potrebnu količinu pelena ponijeti na put). Isto vrijedi i za odjeću (ako ste u hotelu, vjerojatno nije moguće oprati odjeću bebe, a poznato je da se bebe mogu i zaprljati, osobito one koje već puze ili pokušavaju hodati).

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock Kako znati koliko pelena ponijeti na put?

Ako se određene pelene mogu kupiti na lokaciji kamo putujete, nosite samo ono što je neophodno, jer i ovako ćete imati pretrpan automobil. Preporuka je da se uvijek koriste pelene istih proizvođača i također adekvatne za težinu i dob bebe. Ponekad, kad se promijeni ili proizvođač ili veličina pelene može doći do nepoželjnih kožnih reakcija, a kad je ljeto, to je puno češće zbog velikih vrućina.

Kako odabrati pelene? 

Korištenje kvalitetnih modernih pelena olakšava život roditeljima i povećava razinu udobnosti za dijete. Suočeni s velikom ponudom proizvoda na tržištu, novopečeni roditelji često se nađu pred dilemom koje pelene odabrati za svoje dijete. Nije dovoljno znati veličinu i težinu pelene kako biste odabrali najbolju pelenu za svoju bebu, već u obzir treba uzeti i vrstu, materijal, mekoću, sposobnost upijanja.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pelene gaćice najbolji su izbor za bebe koje već hodaju

Pelene svakako trebaju biti dobro upijajuće, ali i napravljene od prirodnih materijala koji štite bebinu kožu da ne dođe do osipa. Veličina pelene mora biti prilagođena težini bebe, ali i dobi, jer u fazi kada se beba počinje kretati, puzati, vertikalizirati se, pelena mora biti funkcionalna. Npr. za već hodajuće bebe treba izabrati pelene gaćice, koje se uz ostalo lakše i brže oblače, jer su neke bebe nemirne i nemaju strpljenja za presvlačenje. 

Uz savjete pedijatrice nadamo se da ćete imati ugodno putovanje bez "kakafrka"!

Mame, više se ne trebate pribojavati "kakafrke" na putovanju jer nove pelene-gaćice Pampers Pants od sada imaju i džep Stop & Protect koji omogućuje do 12 sati zaštite od propuštanja sa svih strana. Možete napokon odahnuti i ljetovati bez stresa. Opustite se i uživajte u najljepšim trenutcima obiteljskog putovanja zajedno s vašim mališanima. Uz nove pelene-gaćice Pampers Pants koje su otporne na svaku kakafrku sigurni ste u automobilu, na brodu, u avionu, na plaži i u restoranu. Neka vaše ljeto započne s osmijehom!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.