Roditelji 29. veljače 2024.

29. veljače: Evo koliko će Hrvata danas proslaviti rođendan

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Danas u svijetu živi više od četiri milijuna ljudi rođenih 29. veljače, a vjerojatnost da se netko rodi na taj dan manja je od jedan naprama tisuću

U Hrvatskoj prema podacima Popisa stanovništva 2021. na dan 29. veljače rođendan slavi  2 399 osoba.

Prijestupna godina s najviše živorođenih na dan 29. veljače bila 1988., kada su se rodile 202 bebe, a najmanje ih je bilo 2020., kada je na taj datum rođeno 66 beba, otkrio je Državni zavod za statistiku.  Tog datuma podjednako se rađaju i djevojčice i dječaci, iako je ukupno gledajući unutar tih promatranih deset prijestupnih godina živorođeno više dječaka.

A osim što je roditi se na ovaj dan već posebno samo po sebi, ta sreća može biti čak i dvostruka. Tako su u milenijskoj godini, 29. veljače 2000., rođena čak tri para blizanaca, a u promatranome četrdesetogodišnjem razdoblju jedina prijestupna godina bez živorođenih blizanaca bila je 1992.

Iako sve osobe rođene na taj specifični datum rođendan inače slave dan prije ili dan poslije, vjerujemo da je veliko zadovoljstvo puhnuti svjećice na rođendanskoj torti upravo 29. veljače. 

Možda te zanima... Zašto su bebe rođene u veljači tako posebne? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.