Roditelji 30. listopada 2023.

7 stvari koje mogu krenuti nizbrdo kod organizacije dječjeg rođendana

Foto: Unsplash

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pozivnice, kolači, grickalice, ukrasi, igre... Već od same pomisli na organizaciju dječje proslave vidimo koliko stvari može poći po krivu. Kako biste ih izbjegli, dobro je znati koje prepreke vas mogu dočekati u organizaciji rođendana, ali i kako ih najlakše riješiti.

Organiziranje proslave rođendana za dijete je uzbudljiv posao, ali, ruku na srce, to može biti i vrlo naporno. Uz toliko toga za razmišljanje - od dekoracija i pozivnica do hrane i aktivnosti – nimalo ne čudi da mnogi roditelji često griješe kada planiraju ovaj veliki događaj. 

Kako biste osigurali da poseban dan vašeg djeteta protekne u smijehu i veselju (i s njegove i s vaše strane), donosimo pregled sedam uobičajenih pogrešaka koje biste trebali izbjegavati kada organizirate proslavu rođendana. Možda će vam se na prvi pogled neke učiniti i pomalo smiješnima, no vjerujte nam – sve smo to prošli (puno puta) i uvijek se dogodila neka omaška. Zato se nadamo kako će vam ovi savjeti pomoći da stvorite nezaboravno iskustvo za vas i vaše dijete. 

 | Author:

1. Budžet – premalo ili previše

Prva stavka kod svake proslave najčešće je ona financijska. S obzirom na to da svako mjesto sasvim sigurno ima u ponudi neku igraonicu vjerojatno ste svjesni kako se i njihove cijene kreću u velikom rasponu. S druge strane, ako mislite da bi vam se više isplatilo organizirati zabavu kod kuće uzmite u obzir brojne 'skrivene troškove' - od party dekoracija, pozivnica, tematskih tanjura, čaša, slamki, svjećica, dječjeg šampanjca… Često i roditelji pozvane djece ostanu na proslavi što nas, naravno veseli, no i na njih treba misliti da ih počastimo. Na kraju, ideja o igraonici čini nam se kao najbolji izbor, zar ne?

2. Odabir dosadnih igara i dekoracija

Mame su poznate po tome što se pretjerano fokusiraju na dekoraciju rođendanske zabave, traže najbolju rođendansku tortu i čak razmišljaju o tome što će obući (i ona i dijete) na rođendansku zabavu. Uhvaćeni u vrtlog planiranja, zaborave nešto tako jednostavno - DJECA SE SAMO ŽELE ZABAVLJATI SA SVOJIM PRIJATELJIMA! Zato se usredotočite na zabavne aktivnosti koje vaše dijete i njegovi prijatelji vole, pitajte ga za omiljene igre i oko toga isplanirajte zabavu! Uz to, ako su na zabavu pozvana djeca različite dobi, onda morate misliti i na to da svakom organizirate nešto što će im biti zanimljivo prema njihovim godinama.

3. Rođendanske pozivnice nisu jasne ili potpune

Uvijek je najbolje jasno komunicirati sve kada šaljete pozivnice za rođendan. U najmanju ruku, morate napisati ime djeteta, datum zabave, vrijeme početka, vrijeme završetka, adresu, informacije o odgovoru na poziv i datum te jesu li odrasli i braća i sestre dobrodošli ostati. Ako imate zabavu kod kuće, bilo bi dobro obavijestiti ih i o detaljima parkiranja te pitati je li netko od gostiju alergičan na neke namirnice. 

4. Kako fotografirati djecu

Lukovi balona, torte s tri razine, preveliki rekviziti za fotografije čine nevjerojatne fotografije. Međutim, složeni izlošci mogu biti savršeni samo na trenutak dok djeca ne stignu. Zato fotografirajte djecu prije nego zabava počne, a nakon toga uživajte u njihovom smijehu dok se zajedno igraju. Budite fleksibilni s fotografiranjem jer bi neka djeca mogla više razmišljati o poziranju nego o zabavljanju.

 | Author:

5. Niste fleksibilni!

Budimo iskreni. Zabave nikad ne prođu točno onako kako je planirano. Baloni mogu puknuti, pizza izgorjeti ili se neki gosti ne pojave. Samo zadržite pozitivan stav i usredotočite se na svoj krajnji cilj da pripremite pozornicu za zabavu svog djeteta s njegovim prijateljima. Dok se roditelji nerviraju sve dok svi detalji ne sjednu na svoje mjesto, djeca su tu samo radi ZABAVE! Ako zadržite prisebnost i dobar stav, male stvari neće pokvariti zabavu!

6. (Ne)ograničeno vrijeme za zabavu

I dok proslave rođendana u igraonicama imaju točno definirano trajanje – što je izvrsno jer roditelji mogu isplanirati to vrijeme za neke druge obaveze, slavite li kod kuće to često može potrajati znatno dulje od planiranog. Pa se onda stvara nepotrebna gužva oko obavještavanja roditelja, a k tome svjesni ste da vas nakon svega čeka još i detaljno čišćenje kuće. 

7. Potreban van je dobar plan!

Iako planiranje rođendanske zabave ne mora biti teško, potreban vam je dobar plan. Ako ste preopterećeni rješavanjem svih detalja, vjerojatno je najbolje da dječji rođendan rezervirate u nekom prostoru gdje će vam pomoći! Tada ćete se vi moći usredotočiti na, primjerice, slanje pozivnica, a oni će vam pomoći sa svim ostalim (sitnicama). U tom slučaju, kontrolni popis za zabavu bit će vaš najbolji prijatelj.

Tražite najbolju rođendansku proslavu?

Kako biste izbjegli sve ove potencijalne probleme, iduću rođendansku proslavu prepustite Twister igraonicama. Rođendani u Twisteru sadrže sve što je potrebno da bi ga mali slavljenici pamtili cijeli život, a slaviti svoj poseban dan mogu svi od 1. do 12. godine. Sadržaj proslave prilagođen je uzrastu djece koja su na proslavi, od beba puzavica do tinejdžera. Svi Twister rođendanski paketi su all inclusive, što znači da će vam pomoći izbjeći stresnu organizaciju proslave, a sadrže sve - od hrane, pića, animacije, igre, plesa, zabave, darova za djecu i još mnogo toga. Bogato opremljene rođendaonice nude najmodernije audiovizualne efekte, disco kugle i karaoke, a zabava se odvija pod budnim okom educiranih Twister animatora.

Uz standardni rođendanski paket, u ponudi su i tematski rođendanski paketi po izboru te privatne proslave koje uključuju najam cijele igraonice uz tematsku proslavu po izboru. Twister igraonice rade i neradnim nedjeljama trgovačkih centara, a više informacija o ponudi za vaš grad potražite na Twister web stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.