Roditelji 13. kolovoza 2019.

Dječak se utopio u jezeru kod Molvi: Što je važno znati da bi se izbjeglo najgore!

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Josip je skočio u rijeku nastojeći pomoći prijatelju koji je počeo dozivati upomoć jer se nije mogao dokopati obale. Misleći da mu se prijatelj utapa, Josip je zaplivao prema njemu, piše 24 sata.

Policija je dobila dojavu kako je u ponedjeljak poslijepodne nestao jedanaestogodišnji dječak u jezeru Čingi-Lingi kod Molvi. 

Koprivnička policija oko 19.30 sati dobila je dojavu kako je dijete nestalo u jezeru te su odmah poslali ronioce u potragu. Na jezero je stigla i Hitna pomoć, međutim oko 21.10 sati ronioci su pronašli tijelo dječaka, potvrdili su u policiji. 

"Gledali smo u labudove koji su došli k obali, a kad smo registrirali da jedan dječak malo dalje viče da mu se brat utapa, tog dječaka više nije bilo na vidiku, nestao je s površine vode. Muškarci su odmah počeli roniti. Dječakova majka je ukopanog pogleda jecajući govorila: 'Sad je tu bio, evo ovdje'. Pritom je pokazivala prstom mjesto gdje je iznenada nestao, a njezina druga djeca su na obali neutješno plakala",  ispričala je za Jutarnji čitateljica M.K koja je svjedočila tragediji.

Možda te zanima... Prepoznaj znakove utapanja kod djece: To je brz i tih proces! Školarci

Majka je još dugo ostala stajati u vodi tražeći svog sina. 

"Tražila ga je u vodi i kad je Hitna pomoć stigla. Mislila je da će možda nogama opipati tijelo. Rekla je da je sin danas naučio plivati i da je ronio s maskom za oči", ispričala je čitateljica.

Tijelo preminulog dječaka odvezeno je na odjel patologije koprivničke bolnice, a nakon obdukcije će se utvrditi uzrok utapanja.

Inače, ovo je drugo utapanje djece u samo nekoliko dana.

Popodnevno kupanje u rijeci Dravi na plaži kod Bistrinaca završilo je tragično za 15-godišnjeg dječaka Josipa L. iz Bistrinaca. On je, naime, nestao u četvrtak predvečer u Dravi gdje se sa prijateljima došao kupati. Prema neslužbenim informacijama, Josip je skočio u rijeku nastojeći pomoći prijatelju koji je počeo dozivati upomoć jer se nije mogao dokopati obale.

Misleći da mu se prijatelj utapa, Josip je zaplivao prema njemu no, i sam se, čini se, našao u problemu. Prijatelji koji su se nalazili oko njega primijetili su da je Josip nestao pod vodom i da više ne izranja. Dozivali su ga, pretraživali pod vodom, tražili, ali bezuspješno, piše 24 sata.

Više pročitaj na portalu 24 sata

Sprječavanje utapanja

  • Djeca bi uvijek trebala biti pod nadzorom (naravno kada se radi o maloj djeci, Josip je imao 15 godina i potpuno je razumljivo da je sam išao na kupanje op.a.) kada je voda u blizini jer se mogu utopiti u iznenađujuće malim količinama, čak i u svega nekoliko centimetara.
  • Nikada ih ne treba ostavljajte same u kadi, čak ni nakratko.
  • Budi oprezna kada se igraju oko bazena ili ribnjaka koji bi trebali imati sigurnosne značajke, kao što su ograde i vrata.
  • Utapanje se može dogoditi brzo i tiho (za razliku od načina na koji se prikazuje u filmovima) i izaziva zastrašujuće velik broj smrtnih slučajeva svake godine.
  • Nakon uživanja u igri s vodom sa svojom djecom, uvijek odmah isprazni posude i kante s vodom.
djevojčica kašalj gušenje Možda te zanima... Oprez! Dijete se može utopiti i 24 sata od boravka u vodi! Vrtić
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.