Roditelji 27. studenoga 2022.

Dermatolozi otkrivaju 3 ključna sastojka u njezi kože koji dokazano ublažavaju bore!

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako nas sa svih strana obasipaju aktivnim sastojcima koje bismo trebali uvrstiti u svoju beauty rutinu, činjenica je da mnoge žene nemaju ni vremena ni novaca svakodnevno koristiti desetak preparata za njegu kože. A to nije ni potrebno, ako pronađemo proizvod koji objedinjuje tri ključna anti-age sastojka: hijaluronsku kiselinu, pro-retinol i vitamin C

I dok bi se njega kože u vidu čistača lica i hidratantne kreme trebala uvoditi kao dio higijene još u tinejdžerskim danima, u borbu protiv prvih linija i bora trebalo bi krenuti u drugoj polovici dvadesetih godina, kao mjera prevencije. Kako godine odmiču, anti-age njega sve je važniji dio naših kupaonskih ormarića. No, kada ste mama, očigledno je da nemate puno vremena za beauty rutinu od nekoliko koraka, dva puta u danu. Dok žongliraju s mijenjanjem pelena, kuhanjem ručka, pisanjem zadaća i poslovnim obavezama, većina mama prednost daje jednom (ali vrijednom) proizvodu s moćnim anti-age djelovanjem.

Ponekad je u moru preparata koji se nude na tržištu teško odabrati proizvod koji najbolje odgovara našim potrebama i čini sve ono što zapravo želimo: utječe na čvrstoću kože, volumen, čistoću tena i vidljivo smanjuje bore. Tajna je u tome da na policama trgovina potražite proizvod koji u sebi krije tri moćna anti-age sastojka, a to su hijaluronska kiselina, pro-retinol i vitamin C.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan, tip molekule većinom sastavljen od šećera. Hijaluronska kiselina je ustvari prirodna strukturalna komponenta kože, što znači da je prisutna u vezivnom tkivu u cijelom ljudskom tijelu. Čudotvornost ovog sastojka leži u njegovoj sposobnosti zadržavanja vlage - smatra se da ima veći kapacitet zadržavanja vlage od bilo kojeg drugog prirodnog ili sintetičkog polimera. Jedan gram hijaluronske kiseline može zadržati do čak šest litara vode! Upravo zato je hijaluronska kiselina važan saveznik u borbi protiv starenja, uzmemo li u obzir to da je jedna od značajki mlade kože njezin sadržaj vlage. Kako starimo, naša koža gubi vlagu, što rezultira gubitkom čvrstoće i gipkosti, no hijaluronska kiselina pobrinut će se da do toga ne dođe.

 | Author: L'Oréal Foto: L'Oréal

Pro-retinol

Retinol, odnosno derivat vitamina A, jedan je od najpopularnijih i najučinkovitijih sastojaka u borbi protiv znakova starenja koji, osim na bore, djeluje i na akne i prištiće. No, nerijetko može djelovati preagresivno na osjetljivoj koži sklonoj iritacijama i crvenilu. Stoga je odlična alternativa pro-retinol - novi hit sastojak u anti-age njezi, dovoljno nježan za osjetljivu kožu, a opet dovoljno moćan da se uhvati ukoštac s borama. Dakle, riječ je o vrsti molekule vitamina A koju nazivamo još i retinil palmitat, a koja povećava proizvodnju kolagena, najzastupljenijeg proteina u ljudskom tijelu koji poboljšava elastičnost i povećava volumen kože, smanjujući time sitne linije i bore. Osim toga, studije pokazuju da pro-retinol može biti jednako učinkovit kao i SPF 20 u sprječavanju opeklina od sunca upijajući UVB svjetlost pa eto još jednog razloga zašto ovaj sastojak uvrstiti na popis prioriteta.

Vitamin C

Vitamin C je slavu u beauty industriji stekao prvenstvenog zbog niza benefita koje ima za kožu, poput osvježavanja tena, ublažavanja mrlja, energiziranja kože, pružanja blistavog, zdravog sjaja i održavanja mladenačkog izgleda. Prvenstveno je antioksidans koji štiti kožu od oksidativnog stresa donirajući elektrone koji neutraliziraju slobodne radikale. Onečišćen zrak i UV zračenje glavni su uzročnici oksidativnog stresa zbog kojeg koža može izgledati sivo i umorno, a nanošenjem preparata s vitaminom C na kožu neutralizirat ćete njihovo djelovanje. Također, moćan je saveznik u redukciji tamnih mrlja i hiperpigmentacije, pomaže u redukciji gubitka vode i samim time poboljšava zategnutost i hidrataciju kože, a svojim snažnim djelovanjem čak peterostruko povećava sintezu kolagena koja poboljšava elastičnost kože, osvjetljava ten i ublažava znakove starenja.

 | Author: L'Oréal Foto: L'Oréal

Krema protiv starenja kože s trostrukim djelovanjem

Idealno bi bilo odabrati preparativni proizvod s formulom koja ima sva tri navedena dermatološki aktivna sastojka te ga koristiti minimalno jednom dnevno, a odličan primjer takvog proizvoda je Revitalift Laser dnevna krema iz L'Oréala, napredna pomlađujuća njega za vidljive rezultate s dodatkom hijaluronske kiselinem pro-retinola i vitamina C. Razlog zašto volimo ovu kremu je taj što pruža intenzivno ciljano djelovanje na bore, čvrstoću i teksturu kože. 

 | Author: L'Oréal Foto: L'Oréal

Potvrdila je to i klinička studija u trajanju 4 tjedna, tijekom koje je 40 žena isprobalo Revitalift Laser kremu. Promjena je bila nevjerojatna: neke manje bore potpuno su smanjene. Žene su potvrdile da Revitalift Laser dnevna krema u 2 mjeseca smanjuje bore nastale tijekom 3 godine.* Pruža trenutnu hidrataciju i vraća jedrinu koži odmah nakon nanošenja te zaglađuje kožu, a već nakon tjedan dana korištenja fine linije su vidljivo ublažene. Najfascinantniji rezultati dolaze dolaze nakon četiri tjedna korištenja kreme: koža je čvršća i sjajnija, a bore i fine linije vidljivo smanjene.

 | Author: L'Oréal Foto: L'Oréal

''Često razgovaram sa svojim pacijentima o njihovom iskustvu korištenja proizvoda. Ono što često napominju jest da im je bitno da je proizvod dermatološki ispitan. Čast mi je surađivati s kompanijom L'Oréal i preporučiti proizvode brenda L'Oréal Paris, jer znam da su svi proizvodi dermatološki ispitani. Tvrtka L'Oréal kaže da je proizvod učinkovit samo kada to može i dokazati", napominje dr. Jelena Jakić, specijalista dermatovenerolog i stručnjakinja za anti-aging.

 | Author: L'Oréal Foto: L'Oréal

Kako biste upotpunili svoju rutinu za brobu protiv bora predlažemo da uz kremu, uključite i serume koji imaju iznimno visoku koncentraciju moćnih aktivnih sastojaka. Za dnevnu njegu možete koristiti Revitalift Filler serum s 1,5% hijaluronske kiseline, a za noćnu njegu predlažemo Revitalift Laser noćni serum sa čistim retinolom koji vidljivo smanjuje pojavu dubokih bora kod čak 100% žena (kliničko ispitivanje na 49 žena: kliničko ocjenjivanje bora na licu nakon 4 mjeseca).

* Klinička ocjena - 97 žena – ekvivalentnost u godinama poboljšanja izgleda bora oko očiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.