Roditelji 11. listopada 2022.

3 načina kako poboljšati izgled kože u tjedan dana

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što god poduzeli, vaša koža izgleda beživotno i dehidrirano? Vrlo vjerojatno nešto radite pogrešno, a znamo i što. Donosimo vam korake za blistav i zdrav izgled kože

Na izgled i kvalitetu kože utječu razni faktori poput genetike, hladnog i suhog zraka, slobodnih radikala, ali i osobne navike. Možete imati najbolju genetiku na svijetu i živjeti u netaknutoj prirodi, ali ako svojoj koži svakodnevno ne posvećujete pažnju koja joj je potrebna, vrlo brzo će se pojaviti znakovi umora, sivilo i sitne bore, a koža će biti vrlo vjerojatno biti dehidrirana, opuštena i nedovoljno elastična.

Ukoliko na svome licu prepoznajete neke od spomenutih simptoma, nešto zasigurno radite pogrešno. Moguće je da ste samo preiscrpljeni ili pod stresom, a moguće je i da morate poraditi na svojim navikama. Ponekad su potrebni mali koraci za velike promjene, a najbolje je početi od toga da osvijestite što radite pogrešno i potrudite se to promijeniti. 

3 stvari koje možda radite pogrešno, a kobne su za vašu kožu

1. Nedovoljno spavate

Ako svaku večer odlazite kasno u krevet, a budite se rano, ne uspijevate se kvalitetno naspavati preko noći ili zbog određenih razloga nemate rutinu spavanja, budite sigurni da se to odražava na vaše tijelo i kožu. Tijelu je potrebno oko 8 sati sna svake noći. Iako možda toga nismo svjesni, mozak signalizira našem tijelu oslobađanje hormona i spojeva koji pomažu regenerirati stanice kože, održavati imunološki sustav i smanjiti rizik od različitih bolesti. Ukoliko rano ustajete, predlažemo vam da u krevet idete ranije. Ako vam je problem zaspati, maknite iz sobe sve elektronske uređaje koji odašilju plavo svjetlo (plavo svjetlo smanjuje lučenje melatonina što onemogućava osobi da zaspe), neka soba bude rashlađena, provjetrena i zatamnjena.

2. Ne vodite računa o prehrani i unosu tekućine

Da bi koža bila blistava, elastična i zdrava, prvi preduvjet je hidratacija iznutra. Dobra hidratiziranost pomaže očuvati elastičnost kože te poboljšava njezin cjelokupni izgled, zato se pobrinite da pijete minimalno 2 litre vode dnevno. Također je važna zdrava prehrana bogata svježim voće i povrćem, a siromašna rafiniranim šećerima koji se nalaze u velikom broju zapakiranih namirnica kao što su konzerve, slatkiši, grickalice, gotova jela i umaci, sokovi i gazirana pića. Prekomjerna konzumacija šećera može negativno utjecati na zdravlje i izgled naše kože. Pobrinite se da imate više zdravih obroka u danu kako u 'napadu gladi' ne biste posegnuli za nezdravom grickalicom. Također, nadohvat ruke uvijek imajte zdrave grickalice poput suhog voća i orašastih plodova u kojima možete uživati bez grižnje savjesti.

3. Nedovoljno hidratizirate kožu izvana

Jednako kao što je važna hidratacija iznutra, važna je i redovita hidratacija kože izvana. Kako bi tvoja koža ostala zdrava, čista i hidratizirana, pobrini se da održavaš beauty rutinu koja odgovara upravo tvojoj koži. Pronalazak odgovarajućih proizvoda može biti izazovan, no najvažnija su tri osnovna koraka: čišćenje lica, toniranje i hidratantna krema. Uz ova tri koraka u svakodnevnoj jutarnjoj i večernjoj rutini vaša koža će uvijek biti čista, blistava i zdrava.

Prijavite se za testiranje Mixa Hyalurogel Rich kreme za lice

Nije lako pronaći adekvatnu njegu lica koja istovremeno hidratizira, zaglađuje, hrani i čini kožu elastičnom, no mi smo u tome uspjeli i želimo da je i sami isprobate. Ako imate isušenu i osjetljivu kožu i u potrazi ste za intenzivnom hidratacijom, onda je Mixa Hyalurogel Rich krema za intenzivnu hidrataciju osjetljive i isušene kože lica idealan izbor za vas. Riječ je o intenzivno hidratantnoj dnevnoj kremi s hijaluronskom kiselinom koja temeljito vlaži osjetljivo lice i čini ga smirenim i bez zatezanja.   | Author: Mixa Foto: Mixa

Zahvaljujući hipoalergenskoj formuli obogaćenoj koncentriranim sastojcima poput hijaluronske kiseline koja veže vodu na kožu, glicerina koji ima omekšavajuće i hidratantne učinke i shea maslaca koji omekšava i hrani kožu, Mixa Hyalurogel Rich krema za lice intenzivno hidratizira kožu koja je nakon korištenja vidljivo glađa i zategnutija uz dugotrajan ugodan osjećaj na koži. 

Kako se prijaviti za testiranje kreme? 

Vaš zadatak je prijaviti se za testiranje kreme na način da kliknete OVDJE i ispunite obrazac za prijavu, nakon čega osobama s najkreativnijim odgovorom na kućnu adresu šaljemo Mixa Hyalurogel Rich kremu za lice koju će imati priliku testirati 14 dana, a potom i ocijeniti. 

Nakon razdoblja testiranja, svima koji osvoje kremu redakcija missMame će na e-mail ili broj mobitela poslati kratki anketni upitnik u kojem će moći podijeliti s nama svoje dojmove i ocijeniti koliko su zadovoljni Mixa Hyalurogel Rich kremom za lice.

Fill out my online form.

Pravila nagradnog natječaja potražite ovdje.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.