19. ožujka 2015.

Nova farmaceutska tvrtka Adrialab

Adrialab
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iza imena Adrialab stoji bogato farmaceutsko naslijeđe, ali i moderna tehnologija, iskustvo, znanost i inovacija. Ključne brandove, među kojima se ističu Dječja mast JGL, Holyplant, Nasine, Galenia i Dr. Bezz, Adrialab želi osnažiti, još više približiti kupcima i time opravdati povjerenje vjernih kupaca te steći nove

JGL d.d. predstavio je pojačanje unutar grupacije JGL – tvrtku kćer Adrialab kojoj je sjedište u Rijeci. Adrialab je spin-off kompanija u stopostotnom vlasništvu JGL-a. Osnovana je s ciljem podržavanja preustroja JGL- a, preuzimanja dijela portfelja i nastavka njegova daljnjeg razvoja. Grupa JGL time je dobila još jednu samostalnu farmaceutsku tvrtku kojom želi proširiti poslovanje na domaćem tržištu i tržištima regije.

Iza imena Adrialab stoji bogato farmaceutsko naslijeđe, ali i moderna tehnologija, iskustvo, znanost i inovacija. Tvrtka će se dugoročno fokusirati na rast i razvoj tradicionalnog dijela portfelja izdvojenog iz JGL-a te na uvođenje novih lijekova, medicinskih proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike proizvedenih u skladu s visokim standardima farmaceutske industrije.

Usmjereni na zdravlje i ljepotu

Ključne brandove, među kojima se ističu Dječja mast JGL, Holyplant, Nasine, Galenia i Dr. Bezz, Adrialab želi osnažiti, još više približiti kupcima i time opravdati povjerenje vjernih kupaca te steći nove. Baštineći vrijednosti farmaceutske struke, snažan pečat koje je ljekarništvo ostavilo u Primorju i regiji, a potom i 24 godine iskustva industrijskog razvoja JGL-a, Adrialab svoj rast započinje na čvrstim temeljima u okrilju matične tvrtke, usmjeren na poboljšanje dvaju važnih segmenata života – zdravlje i ljepotu.

Adrialab | Author: Promo Foto: Promo

Razvoj farmaceutske industrije

Prateći trendove i specifične zahtjeve farmaceutske industrije, Adrialab se opredijelio za farmaceutsku proizvodnju polučvrstih oblika (masti, kreme, paste...) i nesterilnih otopina (sirupi, kapi, losioni...) te je implementirao visoke standarde dobre proizvođačke prakse (GMP).

Proizvodna investicija ukupno je vrijedna preko 15 milijuna kuna, a u cjelini se odnosi na pokretanje suvremene proizvodnje na lokaciji Pulac – Rijeka, gdje je svoj poslovni put započeo i JGL. Najveći dio proizvodne investicije odnosi se na čiste sobe, procesnu i laboratorijsku opremu u iznosu od 13,4 milijuna kuna.

Dodatnih 1,6 milijuna kuna uloženo je u informatičke sustave za upravljanje materijalima i uvjetima proizvodnje. Ova investicija u proizvodnju zasigurno će poboljšati strukturu proizvodnih djelatnosti grada Rijeke i Primorsko–goranske županije te doprinijeti razvoju strateškog sektora farmaceutske industrije Hrvatske.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.