01. travnja 2015.

Mjesec dječje knjige na Mondu – omiljena štiva već od 9,90 kn

Mjesec dječje knjige na Mondu – omiljena štiva već od 9,90 kn
Foto: Mondo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Do 30. travnja Mondo je snizio cijene dječje literature do 70%, a uz odabir adekvatnog štiva, djeca će čitanje shvaćati kao aktivnost koja je korisna i zabavna.

Čitanje je aktivnost koja potiče maštu i jedna je od rijetkih aktivnosti pomoću koje možemo otputovati te upoznati razna mjesta i ljude, a da ne napustimo čak ni vlastitu sobu. Knjige su svojevrstan prozor u svijet pa zašto tako nešto ne bismo priuštili vlastitoj djeci već u najranijoj dobi.

Mondo se pridružio obilježavanju Mjeseca dječje knjige te predstavlja odličnu ponudu za sve klince i klinceze uz cijene niže i do fantastičnih 70%.

Djeci čitajte od najranije dobi

Veoma je važno da svojoj djeci čitate od najranije dobi, no uvijek birajte štivo koje će oni razumijeti. Dokazano je kako djeca do tri godine starosti brzo upijaju sve oko sebe, a čitanjem knjiga možete ih uvesti u posve novi svijet na veoma zabavan način.

Već malim bebama možete čitati jednostavne rime, kasnije im priču ispričati pomoću slika i ilustracija, a intonacijom svog glasa možete odglumiti razne uloge kako bi djeca još lakše upamtila i naučila rečeno. Na taj će način djeca naučiti zadržati koncentraciju, ali i lakše razumijeti svijet oko sebe. Starija će djeca čitanjem proširiti svoj vokabular, početi kreativno razmišljati i logično zaključivati, ali i stvarati empatiju prema drugima.

Kako da dijete zavoli školsku lektiru?

Čitanjem djeci već u vrtićkoj dobi uvelike ćete im pomoći pri kasnijem čitanju lektire u školi. Ugodni trenuci koje dijete i odrasli provode zajedno u čitanju i pričanju pridonose zanimanju djeteta za čitanje i razvoju motivacije za čitanje kasnije. Dijete koje je imalo prilike upoznati dječju literaturu prije polaska u školu i uživati u njoj, samo učenje čitanja u školi doživaljava kao igru i zabavu, jer s čitateljskim aktivnostima ima pozitivno iskustvo.

Povezivanje roditelja i djece

Čitanjem djeca neće samo učiti, već će stvoriti poseban odnos sa svojim roditeljima koji će pamtiti cijelog života. Pepeljuga čitana u majčinom krilu događaj je koji se dugo pamti. Dijete može  i samo gledati u slikovnicu, pratiti tijek priče na stranici uz povremeno pokazivanje roditelja gdje se nalazi riječ koju upravo čita. Dugotrajnim održavanjem zajedničkog čitanja  dijete će naučiti da je čitanje redovna, svakodnevna aktivnost koja je važna, korisna, ali i nadasve zabavna.

Razvijenija su ona djeca koja čitaju više

U svijetu su posljednjih godina objavljena istraživanja koja su pokazali da je mozak zdravog djeteta koje je bilo izloženo odgovarajućim poticajima, znatno razvijeniji od mozga također zdravog djeteta, ali koje je bilo zanemareno od okoline. Upravo su se zbog toga osmislili raznovrsni programi i projekti za čitanje djeci od trenutka njihova rođenja. Na razvoj čitateljskih vještina najviše utječu dostupnost raznog štiva djeci, zainteresiranost samih roditelja za čitanje djeci, ali i navike čitanja kod roditelja.

Travanj je rezerviran za čitanje po povoljnijim cijenama

Mondo misli na sve najmlađe članove pa je tako prilikom obilježavanja Mjeseca dječje knjige snizio dječju literaturu do 70%. Potražite knjige u izdanju Mozaika, Naše djece, Profila, Algoritma, Znanja, Egmonta i Foruma Zadar te uz svoje klince pročitajte omiljena dječja štiva već od 9,90 kn. Kliknite na Mondo.hr i pogledajte ponudu dječjih knjiga.

 

Kupovina i načini plaćanja na Mondu

Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama jednokratno, pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Do 12 rata beskamatno možete platiti American Express i Diners karticama te Visa i MasterCard karticama Zagrebačke banke. Rok isporuke je 1-3 radna dana, a cijena dostave je 19,90 kn za narudžbe do 100 kn. Dostava je besplatna za narudžbe iznad 100 kn. Za telefonske narudžbe nazovite nas na 0800 44 68.