Drage mame. Suprug i ja radimo na bebi (možda sam već i trudna, nadam se). Kako je vrijeme spremanja zimnice i većinu spremamo sa konzervansom, zanima me smiju li trudnice jesti zimnicu (cikla,grah salata…) u kojima ima konzervansa? Netko mi je jednom rekao da nije preporučljivo za trudnice pa me sad strah ukoliko ostanem trudna jesti te salate, a obožavam ih. Kakva su vaša iskustva? Hvala vam unaprijed
Moniqe
Mislim da ti nije neka velika frka, ali možeš (ako radiš sama) uvijek raditi i bez konzervansa pa u manjim teglicama (da brže pojedeš) - tipa samo sa octom i/ili slanom vodom. Pa dobro napuniti do vrha i ostaviti u pećnici da se ohladi i zvakumira samo.. Ne bi trebalo biti problema. Cikla ti se recimo inače jako preporuča u trudnoći zbog željeza i tak. A kaj se tiče kupovnih konzervi - obzirom da ja nemam svoju zimnicu cijelu trudnoću (koliko mi paše) povremeno jedem i konzervirano pa mi dosad niš nije bilo - samo se potrudim isprati prije konzumiranja (npr. grah ili grašak iz konzerve).
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Najgori konzervansi su ti u mesnim prerađenim proizvodima tipa salame hrenovke kobase pastete i to.osim toga ima jedan grozan i u topljenim sirevima tipa oni listići ili trokutici za mazanje.to izbjegavaj koliko mozes.nemozes uvijek al ne treba pretjerivati s tim.ja sam ti opsjednuta čitanjem svih sastava proizvoda :) i konzerviranu rajčicu je dobro izbjeći radi bpa.bolje kupi onu iz tetrapaka.ili staklenu ambalažu.a sto se zimnice tiče sol i čistoća teglica su najbolja preventiva :)
Po ovim vasim komentarima se ja jako nezdravo hranim al se ne brinem previse.
Ionako ce mi dijete kad poraste to jesti ovako i onako. Nisam misljenja da si trujem dijete, samo eto ja za dorucak jedem namaze, pastete, hrenovke, salame jer ne znam sta bi drugo jela.
Pahuljice i zitarice ionako ne smijem tako da…. svako jede sta mu najvise pase.
Sortiraj odgovore
Najstariji