Zašto sam odlučila prestati dojiti?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Baš sam se našla u nekim dijelovima ovog članka. Ja sam također unaprijed odlučila dojiti i super nam je išlo ali ja nisam te trenutke doživljavala tako bajkovito i u nekoj višoj dimenziji kako mnoge mame znaju reči. Jednostavno to sam smatrala normalnim i ponekad sam si i priželjkivala dan kad ćemo prestat s dojenjem. I onda smo polako prorjeđivali obroke i na kraju jedan dan nisam ponudila ciku i slijedeći dan više nije niti tražio niti htio kad sam mu nudila. Imao je tada 10mjeseci, već je sve pomalo jeo, spavao je cijelu noć i jednostavno mu nije bilo potrebno više. A ja umjesto da sam vrištala od sreće jer znam koliko se neke mame muče s odvikavanjem ja sam samo plakala plakala i plakala. Tako su me obuzele emocije da nisam mogla doć k sebi. Ludo. Al evo smirila sam se, prihvatila da mi dijete raaaaasteeeee i sad smo spremni za nove izazove!

  • Avatar mama102

    mama102

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    …ja sam dojila 16mj. i bilo je to na početku bolno iskustvo…trebalo je puno truda…to je nešto prekrasno…i htjela sam prestati dojiti, a u jednu ruku sam htjela da to nikad ne prestane…ti trenutci bliskosti su divni…dojenje je svakako nešto posebno i drago mi je da sam dojila svoju mrvicu toliko…kad se sjetim samo koliko sam suza isplakala kad je prestala sisat…ajme….osjećala sam se tak grozno…moje dijete odrasta, ja joj više nisam stalno potrebna…ugl. prale su me emocije, ono skroz…al eto i to je iza nas, i dalje se volimo, mazimo i pazimo… :)

    mama10

    [lilypie.com]

  • niki0102

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Tri dana nakon rodjenja djeteta, pomislila sam da necu prezivjeti 6 mjeseci dojenja. Bradavice su me boljele..  Nakon toga 24/7 je bio prikopcan na ciki. Nije prihvatio dudu vec mu je cika bila sve. Ja nisam znala kud od umora, ali nisam tada niti pomisljala da bih prestala (sad mi nije jasno od kud ni ta odlucnost i snaga).
    Na kraju sam dojila 2 godine i 7 mjeseci svog sina. WHO preporuca ekskluzivno dojenje do 6mj, i dalje do 2 godine, ili dok majka i dijete imaju zelju. Ja sam se nekako nadala da ce mom sinu dosaditi dojenje, ali se to nije dogodilo, tako da samo mu nakon neke moje rutinske operacije objasnili da nece moci cicati jer je mama dobila lijekove i ima bol. On je to, manje vise, prihvatio, iako je povremeno trazio i mjesec dana kasnije. Ta separacije mi nije bila lagana, ali…

  • Avatar annarella

    annarella

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drage mame mene interesira dali je normalno da nakon skoro godinu i pol dana od kako sam prestala doit meni i dalje kad se stisnem za obje dojke ide mljeko ali svega par kapi pa stane!!? Dali se to nekom desilo i dali je to normalno?! Nisam zabrinita nego znatizeljna zasto moje tjelo proizvodi jos uvijek mljeko!

    Annarella

  • Snowflake

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Moja curica će uskoro navršiti godinu dana i još doji. Drago mi je da smo obje izdržale do sada nakon teške muke u početku, ali sada smatram da je godinu dana dovoljno i voljela bih riješiti dojenje prije povratka na posao. Pitanje je samo kako!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.