'Zašto ne dojim nego sam odlučila isključivo se izdajati?'

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jelen

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Svaka čast na članku, ja imam sina od 7 mjeseci i cijelo vrijeme se izdajam, ručno prva dva mjeseca svaki obrok jer sam imala užasne ragade, a kasnije ručnom izdajalicom (žao mi je što nisam kupila električnu, ali svi su me uvjeravali da će mi mlijeko ubrzo nestati pa sam mislila izdržat ću ta tri mjeseca, a kad ono ja još i danas imam dosta mlijeka). Sve što je napisano u članku je apsolutno točno, kao da sam ga ja pisala….

  • mlesic4

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Čestitam mami iz članka i mami iz komentara!
    I ja sam jedna od mama koja je svoje dijete hranila izdojenim mlijekom.

    Htjela bih podijeliti s vama svoje iskustvo (možda nekom pomogne). Moja 4. djevojčica nikad nije naučila sisati. Neću ovdje ulaziti u detalje, ali nažalost tako je bilo. U početku sam imala puno mlijeka. Uspijevala sam izdojiti i do 1200 ml dnevno u vrijeme kad je njoj trebalo duplo manje, tako da sam ostatak izdojenog mlijeka zamrzavala. Kad su Maji bila 3 mjeseca, dobila sam menstruaciju i količina mlijeka mi se naglo počela smanjivati, tako da sam kad je Maji bilo 4 mjeseca uspijevala izdojiti samo 150 ml dnevno, iako sam se izdajala 6-8 puta dnevno. U to vrijeme davala sam joj izdojeno mlijeko koje sam imala u zamrzivaču, ali s vremenom sam morala uvesti i malo adaptiranog. Tada sam srećom saznala za lijek Domperidone, koji bih preporučila svakoj ženi koja ima problema s nedovoljnom količinom mlijeka. To je lijek za žgaravicu, koji kao nuspojavu ima povećanje količine mlijeka kod žena koje doje. Za bebu nije štetan, jer se inače u obliku sirupa propisuje i bebama kod refluksa ili pojačanog bljuckanja. Nažalost, u Hrvatskoj ga nema za kupiti, pa sam ga ja nabavljala u Italiji (srećom, živim u Istri, pa mi nije daleko). Terapija za 10 dana stoji 4 Eura. Zahvaljujući tom lijeku, meni je količina mlijeka nakon prvih 10 dana korištenja narasla na 750 ml dnevno (dakle količina se povećala 5 puta!), na čemu je i ostala dok god sam se redovito izdajala. Kad je Maja navršila godinu dana počela sam se izdajati samo ujutro i navečer. Tada sam ukupno izdojavala oko 500 ml dnevno. Presretna sam što sam saznala za Domperidone, jer znam da je moje mlijeko za Maju bilo najbolje.
    Ako bih ponekad zaboravila uzeti lijek, količina mlijeka bi mi se odmah smanjila, ali vratila bi se u normalu kad bih opet počela piti tabletice redovito.
    Prestala sam se izdojavati kad je Maja imala 19 mjeseci, jer sam tjedan dana morala piti jedan lijek uz koji se ne smije dojiti. Prestanak uopće nije bio težak. Samo sam prestala uzimati tabletice i mlijeko je samo nestalo. Drago mi je da sam izdržala toliko dugo, jer sam sigurna da je moje mlijeko za nju bio najbolji izbor i da ju je štitilo od raznih bolesti.
    Nadam se da će moje iskustvo nekome pomoći.

  • Avatar Danijelaela

    Danijelaela

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Moj sin rođen je sa 29 tjedana trudnice,  nakon 10 tjedana trudnoće provedenoj u bolnici i svih mogućih komplikacija.
    Trebalo je truda dok nije krenuo na prsa ali uspjeli smo. Sada ima 10 mj i dojimo.
    Mislim da je puno kompliciranije i napornije izdajanje… Tako da sam sretna što je prihvatio prsa.

  • Avatar AmmberZd

    AmmberZd

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    moja beba ima tri mjeseca i ja se iskljucivo izdajam od njenog 20.og dana. nikada nije naucila na sisu a kako je slabo sisala tako ni ja nisam imala puno mlijeka i bila je stalno gladna. kupila sam elektricnu izdajalicu i uspila sam povecati kolicinu mlijeka. sada se izdajam tri do 4 puta dnevno, oko 1200ml, a beba je sita i sretna :)

  • lucim

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Zanima me kako znati kolika doza izdojenog majcinog mlijeka je potrebna bebi po obroku u odredenom uzrastu,kako to znati,s obzirom da je njega dozvoljeno u neogranicenoj kolicini..?

  • VinVin

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Uredna trudnoća, uredan porod, skoro kao iz bajke, sve 5, ali ona ne želi/ne može sisati. Dan danas neću znati zašto… Izdajam već godinu dana + imam smrznutih zaliha cca 10L. Sve je moguće. Plan je do njene 2.5-3. godine, a sad ćemo vidjeti jer sam već vidjela da od planiranja ništa jer je i dojenje bilo kao veliki dio plana… Meni je najveća prednost što sam maltene od prvog dana slobodna tj. nisam morala baš svugdje ići s njom - mogu ju hraniti baka, dida, teta, tata… Mislim da bih to čak i ponovila jer od nepraktičnosti izdajanja, puno gora je psihička osuda same sebe što nisam uspjela dojiti… Ta osuda i duševni mir nemaju cijenu. EP mame kapa dole and keep on pumpin'!

  • marija34

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Da li se desilo ikome nagli pad mlijeka? Izdajem se od 2og mjeseca sad ima za koji dan 5, nikad nisam uspjela vratiti cijelu količinu mlijeka pa je bilo tu i AD, ali sam imala 450ml …sad mi je naglo palo(u par dana) na jedva 200ml u 24h…a redovno se izdajam..Počela sam trenirati ,dovoljno se hidriram, koliko sam pročitala da trening ne bi trebao imati veze na količinu :/. Upomoć

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.