Zadržavanje tekućine i naticanje u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sara.novak.182
    13. Kolovoz 2014. 21:37

Postovanje da se nadovezem sto se tice zadrzavanja tekucine i preeklampsije....trudna sam 39 tjedana noge su mi otekle ne jako ali onako stopala i gleznjevi ali splasne ujutro,tlak mi je cijelo vrijeme bio 120/80 ili mrvicu manji da bi mi sada na kontroli mjerila tlak u bolnici sestra i bio 140/100 odmah su posumnjali na preeklampsiju i sve mi crno rekla ctg je bio uredan,vratila sam se na hitni pregled sva uplasena da bi mi ponovno mjerili tlak koji je bio 130/80 i nakon 40 minuta 120/80 ctg isto uredan plodna voda uredu a vani plus 40.......sada me zanima dali je to od vremena vrucine ili preeklampsija neznam posto u osjeckoj bolnici nemate nikoga pametnog pitati svako ima svoje misljenje

pčelica9
    13. Kolovoz 2014. 21:55

po meni je to malo previše dizanja panike, normalno je da usred ljeta trudnici nateknu noge, ako je sve u redu sa tlakom i ako nema proteina u urinu, glavobolja i tome slično onda nema odmah mjesta panici. ja sam u 36.tjednu i isto mi naotiču noge čak mrvicu i prsti na rukama, ali tlak mi je ok (dok sam doma) čim dođem kod ginekologa valjda od uzbuđenja odmah mi naraste pa poslije pregleda opet mjerimo i onda je ok . probaj što manje tokom dana biti na nogama, stavljaj noge u kadicu sa hladnom vodom i probaj ih što više držati na povišenom... eto nadam se da sam te barem malo smirila...

• sara.novak.182
    14. Kolovoz 2014. 17:42

Istina u pravu ste mjerim tlak svaki dan sutra idem na kontrolu u bolnicu a vani pala temperatura zanima me sto ce reci,odmaram se dignem noge ali opet nemogu se ni utromiti ja razumijem i njih ali opet takvo srljanje nikome nepomaze.............hvala na savjetu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.