MOLIM POMOC. Mala mi je hipertonicna u nogama a radimo vjezbe po Bobathu, razmisljam krenut po Vojti jer ima skoro 10mj, sjedi kad ju se stavi, ali ne dugo, ne zna se docekat i ne zna se sama posjest. Moze li netko podijeliti koju vjezbu vezano za te probleme? (Ima distoni sindrom, hipotonicna u donjem dijelu kraljeznice, hiper noge)
Pozdrav. Vidim da je tema malo zamrla. Nadam se da cu je malo podignuti.
Naime, mi smo također vjezbacice po Vojti, malena i ja vjezbamo vec oko 3 i pol mjeseca. Ne uzivam bas u tome, ali ne vidim da imamo izbora. Uz vojtu kombiniramo i Bobatha ali vise kroz igru. Gospođica uskoro puni 11 mjeseci, jos ne sjedi samostalno, i nemoze se sama posjesti, i cini mi se da niti nece tako skoro, na leđima je super, igra se, manipulira rukicama, bez problema se okrece s leđa na trbuh i obrnuto, i tako se zapravo krece, moze na taj nacin prevaliti i po dva metra, kao rolica :P
trenutno nas najvise muci uporaba ruku za oslonac svoje tezine.
liliana kod koga idete fizijatru? porazgovarajte sa fizijatrom o tome, te ce vas ona uputiti dalje. Tako smo i mi napravili. Moja S je rođena sa tonusom hipo-normo, te smo od pocetka vjezbali po Bobathu, i na moj zahtjev, tj, upit da ubacimo vojtu da ubrzamo proces, jer je ona jaako sporo napredovala, je fizijatrica ukljicila i Vojta tretman. Vidim da su nam curke gotovo iste dobi. Zanima me kako ste sada, kako vjezbate?
Nadam se da ce se jos koja mama/ tata javiti sa svojim iskustvom ;)
Pozdrav! Pomalo mi je glupo što podižem staru temu, no nadam se da će se barem sada netko javiti, kada već ranije nije.
Kći mi ima distoni, vježbamo po Bobathu cca 4 mj, napredak je gotovo nepostojeći. Poprilično sam zabrinuta. Razmišljam platiti Vojtu privatno. Zanimaju me iskustva roditelja na sličnu situaciju. Hvala.
Pozdrav! Pomalo mi je glupo što podižem staru temu, no nadam se da će se barem sada netko javiti, kada već ranije nije.
Kći mi ima distoni, vježbamo po Bobathu cca 4 mj, napredak je gotovo nepostojeći. Poprilično sam zabrinuta. Razmišljam platiti Vojtu privatno. Zanimaju me iskustva roditelja na sličnu situaciju. Hvala.
Koliko je bebica stara i kada ste dobili dijagnozu?
Mozda da probate promjeniti bobath terapta prvo?
Dobili smo dijagnozu s 2,5 mj., sad ima 6 mj.
S terapeutom smo zadovoljni.
A mislim da vam je najbolje onda s terapeutom popricat o napretku i vidjet sto kaze, i s fizijatrom svakako. Pitajte otvoreno sto misle i sto bi na vasem mjestu napravili.
Znam da bebice sto su vece Vojtu tesko prihvacaju i reagiraju sve burnije i s vecim otporom, sto nece vama biti lako gledat a ni kod kuce provodit vjezbe.
Mozda samo malo intenzivirat Bobatha, i baby hendling. Eventualno potrazite drugo misljenje fizijatra.
Ako smijem pitat jos gdje se vodite i gdje vjezbate?
Podižem temu. Ako se može netko od roditelja javiti kako su napredovali sa vježbanjem. Naime, moj sin ima.9 mje,.utvrdjren mu je distoni,.ne posjeda se, ne sjedi i ne puze. Dobio je vjezbice po bobathu i vojti
Sortiraj odgovore
Najstariji