Vaginalni porod nakon carskog reza

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar ana09052

    ana09052

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Mene zanima ima li tko iskustva sa drugim porodom koji je bio vaginalni a prvi carski. rodila sam prije 6 godina na carski rez jer je bebica bila na okrenuta zadak a sada se ova bebica okrenula već u 6 mjesecu te nemam razloga za carski. čula sam da ako je prvi carski da se preporuča i drugi zbog unutarnjeg šava maternice koji nije i nikada neće biti čvrst kao da ga nema.  u 39 mjesecu sam i frka me pa me zanima ima li tko kakvih iskustva- hvala vam.

  • Avatar Evvie

    Evvie

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Na žalost ja sam i drugi puta završila na carskom rezu. Prvi carski je bio 2009 god. isto zbog bebinog položaja na zadak i zbog još nekih problema u trudnoći. Prije 5 mj. su mi savjetovali da ostanem u bolnici tjedan dana prije termina zbog mogućih komplikacija i da me prate kada porod krene. Trudnoća je bila uredna i beba je bila glavim dolje,znači idealno za prirodni porod. Na termin su odlučili da će ipak napraviti carski ali sam uspjela sa doktorom dogovorit da pričekamo još 2,3 dana da vidimo dali će porod sam krenut….nažalost ništa se nije događalo i 5 dana od termina sam ipak završila na carskom . Nisam se htjela previše mješat u odluke doktora. Koliko znam preporuke su da se na drugi carski rez ide ako je beba velika ,iznad 4 kg. A i inače ne žele previše riskirat pa večinu trudnoća završe carskim,ako je i prva bila završena carskim. Nakon drugog carskog sam se puno brže oporavila,već drugi dan sam se dizala i ordinirala po sobi sa bebom .Rodila sam u Vinogradskoj bolnici.Nadam se da će tebi porod krenut sam od sebe i da će sve proć ok .

  • piasara

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Ja sam pred nedugo bila pratnja mami koja je rodila vaginalno nakon prvog carskog reza…to je sasvim normalno i potpuno moguće izvesti ako je sa trudnoćom i bebom sve u redu,nema prepreke…naravno da sve mora biti ok,ipak oni taj porod gledaju kao rizičan,iako je vjerojatnost rupture maternice jednaka onoj kod normalnog poroda,tj.gotovo zanemariva!tako da,pripremite se psihički na to,to je najbitnije,da Vi vjerujete da Vaše tijelo to može,to je presudan element…naravno,treba puno pričati sa doktorima pri zadnjim pregledima,reći im svoje misli i naume i pokušati sa njima dogovoriti da oni to prihvate…u Vž ako žena želi VBAC (tako je kratica),ako je s majkom i bebom sve uredu,nitko neće forsirati carski rez ponovno,dapače!

  • Avatar tinax

    tinax

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Ja sam rodila vaginalno,ali mene je mama rodila carskim rezom,a poslije sestru prirodnim putem i sve super. Toliko od moje pomoći :D

  • nina.d

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Evo “friškog” iskustva - prije mjesec dana rodila sam vaginalnim putem nakon prvog carskog koji je bio prije 6 godina, baš kao kod vas. Mislim da nemate razloga za brigu ako je trudnoća uredna. Ja sam također dobivala informacije da je nakon jednog carskog moguće roditi samo opet na carski zbog mogućnosti puknuća maternice na mjestu prijašnjih šavova, tako da točno znam kako se osjećate…
    Ali očito je moja želja da rodim prirodnim putem bila jača i bez ikakvih problema i komplikacija rodila sam i ne tako malog dečkića (4310g, 52cm) :-D
    Najvjerojatnije ćete biti pod stalnim nadzorom nakon dolaska u rađaonicu - bar je takvo moje iskustvo - cijelo sam vrijeme do poroda bila spojena na ctg kako bi mogli urgirati ako dođe do komplikacija (ali bar su me više pazili i nadgledali nego ostale rodilje), tako da je na kraju ispalo sve super…
    Moj je savjet da se ne brinete, uživajte u ovim posljednjim danima trudnoće, a kad bebica odluči izaći, samo opušteno i slijedite savjete doktora i primalje :-) 
    Sretno :-)

  • mamai

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Ako je trudnoća uredna i porod krene uredno,ne mora biti carski.Prvo dijete sam rodila carskim rezom,drugo i treće prirodno bez ikakvih komplikacija;)

  • Avatar dea32

    dea32

    Broj poruka: 1561

    Prijavi adminu

    bitno je da je između 2 poroda najmanje 2 i pol godine, da bi se nakon prvog carskog reza rodilo prirodnim putem. osim u slučaju komplikacija ili procjene liječnika da je potrebno napraviti carski rez.

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • magdam

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    Ja sam prvi put išla na carski, a sad za drugi put mi je rečeno ako sve bude u redu da je vjerojatno da ću na prirodan način roditi, a prošlo je točno 2,5 godine od carskog.

  • LanaEma

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Mene zanima da li ima koga ili zna nekoga tko je rodio vaginalno nakon carskog s razmakom od 19mj. Tolika razlika biti ce kod mene i stvarno zelim vbac. Ako ima  da mi malo isprica koja bolnica, doktor kako je prolazio s doktorima kroz temu vabc… 

    18.12.2013

  • Avatar Pavla

    Pavla

    Broj poruka: 264

    Prijavi adminu

    Osobno znam ženu koja je rodila vaginalno, mislim baš 19 mjeseci nakon carskog. U Splitu. To je sve šta ti mogu reć, detalje ne znam.
    Ali od forumašiće Bumbali je sestra rodila prirodno 14 mjeseci nakon carskog. Ali, naravno, sve se mora poklopit

    [daisypath.com]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]
    29.8.2022. ➕

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.