Ultrazvuk mozga-cista

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar lilianaa

    lilianaa

    Broj poruka: 363

    Prijavi adminu

    Pozdrav mame :)
    mala je imala ultrazvuk mozga i otkrivena joj jedna cista. Pedijatrica je rekla da cemo morat sada malo obratiti paznju na njezin razvoj po fazama i da preporuca razvojne vjezbe u slucaju potrebe. Naime, moram obratiti pozornost na ucestalost stiskanja sakica, ponavljanja Moorovog refleksa, i preferiranja jedne strane te forsirati i drugu. Kaze da velik dio beba ima ciste, samo ne idu na ultrazvuk pa ne znaju te da one cesto nestanu do kraja prve godine. Zanimaju me iskustva drugih mama. Svaki savjet, iskustvo dobrodoslo

  • Avatar Tinčica3

    Tinčica3

    Broj poruka: 234

    Prijavi adminu

    Mi imamo krvarenje na mozgu 1.-2. stupanj. Isto su rekli da je to cesto. Na uzv-u smo bili sa mjesec i pol dana, zbog velikog kefalhematoma koji je dobio pri uzasnom porodu.. tada mi nisu spomenuli nista oko motorike. Iako sam ja pitala jel moguce da ima kakve posljedice, tipa hipertonus na koji sam sumnjala. Sa 3mj nam je pedijatrica rekla da joj se cini povisen tonus, koji smo i potvrdili u poliklinici dr. Sabol. 
    Dobili smo uputnicu za fizijatra i sad idemo jednom tjedno tamo i vjezbamo, a svaki dan doma. Nije to nista strasno. Malac odlicno napreduje tako da ne bi trebalo biti problema. Za 10ak dana idemo ponovo na uzv da vidimo je li se krvarenje povuklo.
    Obratite pozornost na to sto vam je doktorica rekla. Ima i na internetu puno o tome.
    Ja sam primjerila jer je malac sa 3 tjedna zivota poceo odizati glavu. Moji su svi mislili kako je cvrst i napredan, ali eto moja intuicija je govorila drugacije. S tim da je moj mali plakao non stop 2 i pol mjeseca. A rekli su mi kad sam ga vodila na pretrage da sam psihoticna i neuroticna mater koja pretrpava svoje dijete hranom. I da mu nije nista. 

    Samo vi lijepo pratite svoju bebu i za svaku sumnju skacite po glavi doktorima. To im je i posao.

  • Avatar lilianaa

    lilianaa

    Broj poruka: 363

    Prijavi adminu

    da, tako i moja, dosta cvrsto drzala je glavicu u uspravnom polozaju iako sad vjezbamo odizanje glave s podloge.. mojoj pedijatrici je jos sve ok ali budemo vjerojatno isli na vjezbe ako bude zaostajala za drugima u tom svemu jer ova koja je radila uzv mozga kaze da postoji mogucnost da budu trebale razvojne vjezbe, da bi mogla kaskati

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Moj dječak je isto imao krvarenje 1.-2. stupnja. To smo također saznali u poliklinici Sabol jer nam u bolnici nisu ništa htjeli reći, a ostali smo 10 dana poslije poroda zbog novorođenačke sepse (isto smo naknado saznali). Imao je febrilne konvulzije desne strane tijela. Na vježbe je upućen jer je rođen prije 37.tjedna pa je to procedura, ali smo mi također tražili pregled fizijatra jer su nam s mjesec dana rekli da mu je polomljena ključna kost prilikom poroda. S vježbama krenuli s oko 2mj. Isto je bio jako čvrst i svi su mislili da je super što tako rano drži glavu, ali zapravo je to bilo izvijanje. Do 4.-og mjeseca je držao šakice zatvorene. Išli smo jednom mjesečno u bolnicu na pokazne vježbe, a  ja sam s njim kod kuće vježbala svaki dan nekoliko puta. Sad ima 2,5 godine i sve je u redu, zdrav i pametan dječak. Mislim da su razvojne vježbe jako dobre. Iako se ne čine ništa posebno, djetetu dosta koriste. U početku je zaostajao nekih mjesec dana, ali fiz. je rekla da je to u redu i da će sve nadoknaditi, što i je kasnije. Ja sam stalno pratila tabilcu razvoja djeteta što je jako opterećujuće i ne mora značiti da dijete zaostaje ako neke radnje ne radi, ali ipak u nekim okvirima se treba razvijati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.