Trudnoca nakon kemoterapije

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Drage mame, i one koje to zele biti, 
    krenimo s ovim pitanjem i potrazimo zajedno odgovore.
    Mogucnost prirodnog/MPO zaceca nakon dugotrajnih kemoterapija, nikakav rad jajnika, kako si sama pomoci prije sintetickih lijekova, nada ipak umire zadnja :)

  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Nitko?
     Drago mi je da je tako, pa cu odgovore potraziti na razradjenim temama.
    Vidimo se tamo :)

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Sretno!
    Samo to mogu reći…
    Znam da nakon kemoterapije treba oporavak, ali sve se može, jajnici prorade, treba malo pričekati, dvije poznanice su uredno iznijele trudnoću. Ja pijem metotreksat, ali zbog autoimune bolesti, nakon njega treba minimalno 6 mjeseci čišćenja, a onda hrabro u pobjedu!
    Držim fige!

  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Hvala!
    Optimisticna sam i evo radim sve da si prije svega sama olaksam biljnim pripravcima, a ako ne bude islo cu prijeci na kemiju i ono sto dr kaže. Jos mi je rano jer je od zadnje kemo prošlo 6mj tako da si morma dati jos vremena da bi mogla uopće raditi na bebi. Z asada su ovo samo pripreme tijela.
    KOristim maticnu mlijec, Femisan a kapi, vrkutu, hranim se zdravo zadnjih nekoliko godina i pazim da je sve organsko, secere sam izbacila u svim oblicima osim 1 kockice cokolade sa 80% kakaa dnevno.
    Usvakom slucaju pisati cu razvoj dogadjaja ovdje.

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Dapače!
    Ovo je korisna tema jer nažalost razne bolesti pogađaju zene koje tek trebaju postati majke…

    Baš sam htjela spomenuti matičnu mliječ, ali i svježu, folnu kiselinu, b kompleks vitamine, što vise omege, maslinovog ulja, ribe, sunca, čajeve za plodnost, tjelovježbu…naravno, voće, povrće.
    Može pomoći i recimo šestomjesečna hormonska terapija koja pomogne da jajnici prorade.

  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Sto misliš pod svjezu folnu kiselinu?

    Moja polazisna tocka tj. stanje pocetkom 8mj je bilo- lijevi jajnik ne radi uopće a desni 1AF, dakle izgubljen slucaj, ali obzirom da je kemo bila nedavno ja vjerujem da ce se stanje popraviti kroz par mjeseci. Ako to zaista bude tako, onda drage moje ne odustajte ni pod koju cijenu!
    Pisati cu sve promjene u nalazima koje cu uskoro raditi

  • Avatar zrakasunca2

    zrakasunca2

    Broj poruka: 69

    Prijavi adminu

    Ne, ne, svjeze se odnosilo 
    na maticnu mlijec

  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

  • Avatar ninalo

    ninalo

    Broj poruka: 39

    Prijavi adminu

    Pozz! Moj suprug je bio na kemoterapijama (znam da to nije isto, ali…), otprilike znam kroz šta si prošla i želim ti puno sreće! Nama su rekli da minimalno 2 godine poslije kemoterapije ne smijemo ići na dijete, jer toliko treba organizmu da se očisti od toksina. Da citiram doktoricu - ima retardirane spermiće 
    Rekli su nam da je 20% šansa da neće više moći imati djece, trenutno radimo na tome, pa ćemo vidjeti. Srela sam neke ljude koje su bili na kemoterapijama i bez problema imali djecu, iako im je rečeno da neće moći. 
    Svakako se savjetuj s doktorima kada uopće smiješ ostati trudna. A što se tiče oporavka od kemoterapije - što te ne ubije, ojača te! Brzo ćeš se oporaviti, kao što je i moj suprug. Nevjerojatno, ali stavrno kad se oporaviš, budeš jači nego prije. Npr. mom suprugu kosa koja je otpala za vrijeme kemo, poslije je narasla jača i gušća nego prije. Čak je sad otporniji na viroze, prije je bio puno boležljiviji!
    Puno sreće!

  • Bijelaorhideja

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Meni je hematologica rekla da 1g treba pricekati a 2g je rok za recidiv tumora.
    I da, meni se vratio u tom roku tako da sam prosla ukupno 14 kemo i 25 zracenja, a sada sam 6mj cista od tumora a cistim si bome i tijelo od kemije na sve moguce nacine. (sokovi razni, cajevi, sirova hrana, puuno vode, maticna mlijec, femisan a za jajnike…)
    Ciklus mi se vratio, ali znam da to nista ne znaci nego sredinom 10mj idem na VV na kontrolu UZV pa cu znati vise o stanju i naravno ovdje pisati.
    Kod muskaraca je drugacije i brze se oporave tako da sam sigurna kako cete uspjeti uskoro  .
    Meni je kosa u oba navrata izrasla identicna  

    Sretno!!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.