Toplomjer koji se prilagođava dobi djeteta

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nebudilijen

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Čini se da digitalna tehnologija nije dorasla dosljednom mjerenju tjelesne temperature

    Nedavno sam kupio ovaj toplomjer (Braun Thermoscan IRT 6520), te sam do danas testirao samo zdravo stanje. U tom području radi ok, jer u uhu izmjerim 37C, a živinim toplomjerom 36.8C. Međutim, danas smo ga testirali na bolesnoj kčerki: istovremeno u uhu mjerimo 40.4C, odnosno 40.5C (dva puta za redom), dok živin toplomjer rektalno pokazuje 39.7C. Iz prethodnih odgovora online ljekarne zaključio sam da i živinom i Braunovom toplomjeru treba oduzeti po 0.5C da bi dobili vrijednost ispod pazuha. Ispada da bi trebali pokazivati istu temperaturu. Međutim, razlikuje sa za 0.8C. Kako sam sklon vjerovati živinom toplomjeru, mišljenja sam da je pogreška prevelika s obzirom na zabrinutost koju uzrokuje u tom području tjelesne temperature.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.