Spuštanje bebe u porođajni kanal

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mrva2015
    20. Siječanj 2019. 14:14

Pozdrav
    Dijeli me 8 dana od termina...do sada je ctg očitao samo 2 slabija truda,unutarnje ušće zatvoreno i smješteno straga.Beba je smještena glavicom prema dolje,međutim još se nije spustila u porođajni kanal.
    Ima tko iskustva sa takvom situacijom,ali da je na kraju završilo prirodnim vaginalnim porodom,umjesto carskoga?
    Čitala sam da je moguće da tako bude sve do zadnjega dana...
    P.s.:ovo mi je drugi porod.Prvi je prošao inducirano,vaginalno...

zadranka86
    20. Siječanj 2019. 18:39

Moj porod prije 20dana beba se nije spustila nit na porodu..porod je isa na drip jer je pikla plodna i ja bez trudova rodila prirodna ali tezak porod..otvorila se a onda jedno sat vremena trudova da se beba spusti....i tako nakon sat vremena se uspijo spustit sa tim ludackim trudovima...ali ne moj da te plasim to je samo moje iskustvo i tvoje ne mora bit nit priblizno mome...sretno i kako bude bit ce....ti mamice budi hrabra to je jedino sto mozes..pozdrav

url=https://lilypie.com]

Mrva2015
    20. Siječanj 2019. 22:06

Hvala puno na podijeljenom iskustvu!
    Znači,još postoji nada da me neće šibnuti na carski 😅
    I ja sam btw iz Zadra,baš sutra idem kod dr.Hoti na ctg i pregled,a iskreno,nadam se kako će mi reći da se otvaram pomalo...
    I nadam se da ću izbjeći indukciju,jer je to mučenje samo takvo...

21. Siječanj 2019. 08:48

Mrva2015

Hvala puno na podijeljenom iskustvu!
    Znači,još postoji nada da me neće šibnuti na carski 😅
    I ja sam btw iz Zadra,baš sutra idem kod dr.Hoti na ctg i pregled,a iskreno,nadam se kako će mi reći da se otvaram pomalo…
    I nadam se da ću izbjeći indukciju,jer je to mučenje samo takvo…

Pozdrav. Nemoj puno razbijati glavu time,moj bebo je bio glavicom priljubljen uz porođajni kanal,41 tjedan,indukcija,za prvorotku sam se super brzo otvarala al on se nikako i nikako nije htio spustiti,trajalo je dosta dugo,dok na kraju nije došao doktor i istisnuo ga preko trbuha..na svijet došao bebo od 4550g i 53 cm, bio je velik i zato se nije mogao sam spustiti,da su ga dobro procijenili bio bi carski..i sve je na kraju bilo ok..ne možeš na to utjecati tako da dragom Bogu na volju,a ti samo hrabro mamice i bit će sve ok. Sretno 🙂.

zadranka86
    21. Siječanj 2019. 10:56

I ja san iz zd..mene je porodio dr Lisica nakiganjem na trbuh da nebijase njega isla bi na carski...ali mi je posteno naliga da kasnije nisan mogla disat i sve me bolilo od toga aki sam mu zahvalba do neba jer sam s tim izbjegla carski i vec san bila preeeee umorna jer mi je porod bioo preee dug i pree tezak neocekivano s obzirom da nisam prvorotka..dr Hoti je isto odkucna ne brini..kako god mora van..ne sekiraj se..ja san se sporo otvarala plus on visoko osta ja san se bass izmucila al sve san to vec zaboravila...javi se svakako..

Mrva2015
    21. Siječanj 2019. 15:10

Ena31

Pozdrav. Nemoj puno razbijati glavu time,moj bebo je bio glavicom priljubljen uz porođajni kanal,41 tjedan,indukcija,za prvorotku sam se super brzo otvarala al on se nikako i nikako nije htio spustiti,trajalo je dosta dugo,dok na kraju nije došao doktor i istisnuo ga preko trbuha..na svijet došao bebo od 4550g i 53 cm, bio je velik i zato se nije mogao sam spustiti,da su ga dobro procijenili bio bi carski..i sve je na kraju bilo ok..ne možeš na to utjecati tako da dragom Bogu na volju,a ti samo hrabro mamice i bit će sve ok. Sretno 🙂.

Hvala Ena31! ❤️
    Već sam prestala razmišljati o tome,što bude,bit će,da...
    Meni je prvi porod bio induciran zbog istjecanja plodne vode,nakon 14 sati sam rodila.Nikako se nisam mogla otvoriti,tako da su mi 3 puta povećavali dozu dripa,a kad sam došla na stol u rađaonu,došla sam do te faze da sam sama sebi stiskala trbuh 😅😅 
    Strašna su to iskustva za prvorotkinje,možda me zato malo i sada frka hvata 😣😣

zadranka86

I ja san iz zd..mene je porodio dr Lisica nakiganjem na trbuh da nebijase njega isla bi na carski…ali mi je posteno naliga da kasnije nisan mogla disat i sve me bolilo od toga aki sam mu zahvalba do neba jer sam s tim izbjegla carski i vec san bila preeeee umorna jer mi je porod bioo preee dug i pree tezak neocekivano s obzirom da nisam prvorotka..dr Hoti je isto odkucna ne brini..kako god mora van..ne sekiraj se..ja san se sporo otvarala plus on visoko osta ja san se bass izmucila al sve san to vec zaboravila…javi se svakako..

Hvala Vam mame na podršci i utjehi! ❤️❤️❤️❤️

Ofnica
    21. Siječanj 2019. 15:19

zadranka86

I ja san iz zd..mene je porodio dr Lisica nakiganjem na trbuh da nebijase njega isla bi na carski…ali mi je posteno naliga da kasnije nisan mogla disat i sve me bolilo od toga aki sam mu zahvalba do neba jer sam s tim izbjegla carski i vec san bila preeeee umorna jer mi je porod bioo preee dug i pree tezak neocekivano s obzirom da nisam prvorotka..dr Hoti je isto odkucna ne brini..kako god mora van..ne sekiraj se..ja san se sporo otvarala plus on visoko osta ja san se bass izmucila al sve san to vec zaboravila…javi se svakako..

Uf kad pročitam ovo nalijeganje na trbuh, prođe me jeza. Prije 3tj jednoj curi isto učinili, naskočili na trbuh, ne znam koliko puta...rezultat svega: bebi polomljena 4 rebra uslijed toga i hitna hospitalizacija u Klaićevu.

Fairies
    21. Siječanj 2019. 17:43

Ofnica

zadranka86

Uf kad pročitam ovo nalijeganje na trbuh, prođe me jeza. Prije 3tj jednoj curi isto učinili, naskočili na trbuh, ne znam koliko puta…rezultat svega: bebi polomljena 4 rebra uslijed toga i hitna hospitalizacija u Klaićevu.

Bebi rebra nisu pukla od nalijeganja na trbuh..nego od krive procjene težine bebe..koja je vjerojstno bila velika..
    A i bolje nalec na trbuh nego da ti sa kljestima vuku bebu van..

21. Siječanj 2019. 18:09

Fairies

Ofnica

zadranka86

Uf kad pročitam ovo nalijeganje na trbuh, prođe me jeza. Prije 3tj jednoj curi isto učinili, naskočili na trbuh, ne znam koliko puta…rezultat svega: bebi polomljena 4 rebra uslijed toga i hitna hospitalizacija u Klaićevu.

Bebi rebra nisu pukla od nalijeganja na trbuh..nego od krive procjene težine bebe..koja je vjerojstno bila velika..
    A i bolje nalec na trbuh nego da ti sa kljestima vuku bebu van..

I mom malom napukla ključna kost isto ali su rekli da to nije niš strašno,samo malo više štediti tu stranu ispočetka,da samo zaraste..i sve je ok..al što veliš,kriva procjena težine..i slažem se,bolje malo da nalegnu,pritisnu trbuh nego čupanje na vakum ili kak već..ja sam doktoru zahvalna na tome do neba,već sam bila na izmaku snaga,na dripu ful do kraja,bez epi...i nebi mogla još dugo..

zadranka86
    22. Siječanj 2019. 00:14

I ja sam radala na drip sa povecanjem od 8h do 19-34navecer..nikako i nikako samo su ga pojacavali a meni muka svaki put kad bi to radili jer mi je bilo ono kolika me sad jacina bolo ceka...ufff kad se sitim...a dr.lisica je malo grublji ima jaku i grubu ruku....ali bez njega tko zna sto bi bilo...ali mi je posteno naliga jer san imala masnice od toga koje su se povukle tjedan dana nakon poroda..ali svejedno kazem da nebijase toga moglo je bit svasta jer beba jednostavno nikakoo i nikako izac...ali sto se tice specijalnosti rekla bi ti da je on jedan od boljih...sto ti on kaze tako ti je sto posto...ajde sretno i  ne zaboravi se javit....samo hrabro..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.