Snizen progesteron

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Piamia

    Piamia

    Broj poruka: 80

    Prijavi adminu

    Pozdrav drage zene,
    Nisam naisla na ovu temu pa ju otvaram jer se u nijednoj ne pronalazim potpuno.
    Stvar je u tome da imam mikrocisticne jajnike i vrlo vjerojatno malo zbrckane hormone(npr prije menstruacije imam smedi iscjedak 2-3 dana, cikusi su mi produljeni..itd).
    Imam iza sebe jednu neuspjesnu i jednu uspjesni trudnocu, postizanje trudnoce kod mene nije problem, brzo se uhvati no mene je strah kako ju odrzati jer odmah nakon plusa pocne krvarenje.
    Jako mi je tesko izvadit hormone jer se progesteron vadi tocno 21.dan ciklusa a kako je meni produljen ciklus, ne mogu porefiti dan pa ti nalazi nisu relevantni.
    Moje je pitanje je li kasno poceti stavljati vaginalete utrogesrana vec kad krvarenje nakon plusa nastupi? 
    Ima li nas jos sa zbrckanim hormonima koji se boje kako ce tijelo iznijeti trudnocu? 
    Gin mi kaze da nema porebe ranije uzimati terapiju kad se trudnoce brzo primaju no mene je strah sa ne bude kao prvi put da se trudnoca ni ne razvije jer nema dovojno progesterona.

  • Avatar Simbalija

    Simbalija

    Broj poruka: 1234

    Prijavi adminu

    Piamia pratiš li ovulaciju trakicama? Možda da probaš pa kad uloviš peak vadi progesteron 7 dana kasnije. Ja isto imam ciklus od 31 dan i kasniju ovulaciju, progesteron vadim 24. dan ciklusa i bude ok.
    Što se tiče ranijeg uzimanja progesterona, sumnjam da će ti to netko savjetovati. Naše tijelo je stvoreno na način da ako je kvalitetna ovulacija, progesteron će se lučiti u optimalnim količinama. Ako jajna stanica nije ok, on se neće lučiti optimalno i krenut će padati kako bi došlo do prekida trudnoće. To je svojevrstna zaštita od  genetski "lošeg" ploda. Drugačije je u MPO vodama, gdje se ciklus stimulira pa je potrebno uvesti progesteron jer tijelo ne luči samostalno.

    👩🏻34 🧔🏼35 👶🏻 4
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ovum 💔
    07/23 missed abortium 💔
    11/23 blighed ovum 💔
    6/24 prirodni spontani 💔
    .... čekamo IVF i da proradi KBC_Ri

  • Avatar Piamia

    Piamia

    Broj poruka: 80

    Prijavi adminu

    Razumijem, hvala puno!
    Koristila sam trakice i u neuspjesnoj i u uspjesnoj trudnoci ali meni su one, sad se vise ne sjecam tocno, vise dana bile tamne, ugl bilo mi je to jako tesko procjenit a oba puta se trudnoca odma primila tako da ovaj put za planiranje trudnoce nisam narucivala.
    Zadnji put kad je trudnoca nq kraju bila uspjesna, gin kod kojeg sam hitno otisla privatno mi je prepisao utrogestan i andol 100 zbog proslog ploda koji se nije razvio pa kao potpora za trudnocu. Ja sam svejedno oko 6og tjedna prokrvarila bez obzira sto sam koristila terapiju ali eto na kraju je sve bilo ok, dogurala do termina, a krvarenje je tad trajalo 2 tjedna. Utrogestane koristila prvi trimestar, andol sam prestala nesto prije.

  • Avatar Piamia

    Piamia

    Broj poruka: 80

    Prijavi adminu

    Moje je pitanje, bi li se zbog manjka progrsterona plod prestao razvijati ili bi prvo nastupilo krvarenje?

  • Avatar Simbalija

    Simbalija

    Broj poruka: 1234

    Prijavi adminu

    Da ginekolozi daju progesteron u slučaju krvarenja, hematoma i drugih tegoba. Plod se može prestati razvijati ako žuto tijelo krene propadati zbog manjka progesterona, postoji i insufijencija žutog tijela. Svakako ne bih na svoju ruku ga uzimala već po preporuci ginekologa, najbolje će znati je li potreban ili nije. Ukoliko sumnjate u razinu postoji još jedan način, nakon što dobijete plus odete u privatnu polikliniku i izvadite progesteron, tako ćete najbolje znati na čemu ste. Ovo je inače i praksa u bolnicama u Europi, naši ginekolozi znaju na slijepo davati tablete.

    👩🏻34 🧔🏼35 👶🏻 4
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ovum 💔
    07/23 missed abortium 💔
    11/23 blighed ovum 💔
    6/24 prirodni spontani 💔
    .... čekamo IVF i da proradi KBC_Ri

  • Avatar Piamia

    Piamia

    Broj poruka: 80

    Prijavi adminu

    Upravo mi je to sinulo napamet, cim ugledam plus cu izvadit progeseteron.
    Kako imam zbrku s tim hormonima i cijeli zivot nepravilne cikluse, sigurna sam sam da je to bio razlog u prvoj trudnoci. Jednostavno se plod prestao razvijati. A bas taj ciklus mi je i sama ovulacija kasnila 10 dana, ocu reci bilo je nekvatetno sve.
    Sad kao i u uspjesnoj trudnoci radim prvo na tome, pijem vrkutu i femisan i vec vidim napredak, vise sluzi u ovulaciji i raniju ovulaciju pa eto moja preporuka ako netko ima isti problem..

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.