Nisam nasla ovu temu, a smatram da nas je dosta pogođeno sa ovom 'dijagnozom'.
Kako trudilice i buduce mame na to reagiraju sa 'sta hoćeš, budi sretna sto imas barem jedno' htjela bi da se ovdje okupe suborke oko ove konkretne teme jer cemo se bolje razumjeti.
Kako smo prvo cekali 2 godine dobro znam kako je iščekivati i to Prvo! Sada se čekanje vec poduplalo, dakle 4 godine. Lagano mijenjam stav iz 'nema veze, svejedno..kako je suđeno..do onoga kako njima uspijeva a nisu "zasluzili". Grozna sam, znam, tko sam ja da nekome sudim i nekoga procjenjujem, ali zato trebam vas da zajedno vičemo, a da nas nitko ne smatra nezahvalnim jer vec imamo dijete/djecu.
Razumijem osjećaj frustriranosti, bila sam duuugo u MPO vodama da bih jedva dobila jedno dijete iako su baš sve pretrage pokazale da sam zdrava (osim neprohodnih jajovoda). Postojala je želja za još barem jednim djetetom, no odabrala sam zatvoriti to poglavlje, tužna ali ponosna na sebe jer sam dala maksimum koji sam mogla s obzirom na više nepovoljnih okolnosti. Odlučila sam dati sve od sebe svom jedinom djetetu da izgradim predivnu osobu.
A mislim da je legitimno osjećati to što Vi osjećate. Možda mislite da se pretvarate u čudovište, ali kad to artikulirate pomažete samoj sebi, ali i drugima.
Nadam se da će se Vama ipak ostvariti želja i da Vam negativna energija koju možda osjećate prijeđe u prkos pa da odustajanje nije opcija do zadnjeg sučevog zvižduka. 🤗😘 🤞
Draga Barica svi zaslužuju onoliko djece koliko im srce to istinski želi, shvaćam i nerazumijevanje osoba koje ne mogu imati niti jedno ili se trude već godinama, ali bol i tuga su jednaki u neuspijehu. Zahvalna sam za moje dijete, ali želja za drugim je prevladala i sve ovo u mom potpisu, trenutno sam spontano ostala trudna, ali bila sam na listi za IVF i odradila sam sve nalaze, sreća u nesreći je što riječki IVF ne radi od travnja. Svakako bih savjetovala javljanje stručnjaku za neplodnost u KBCu ili nekoj privatnoj klinici ako vam mogućnosti to dopuštaju. Nikad ne znate što sve može i ne može biti problem, a oni će vam najbolje moći objasniti koje nalaze da napravite i koje mogućnosti imate.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Evo i mene, ja imam dijete od godinu dana i radimo na drugoj bebi vec par mjeseci i ništa. Znam da nije dug period ali ja se vec brinem lagano 🤨
Bas mi je drago da ste se javile
Možemo na ti!
Dana23 drago mi je da si u miru sa situacijom i da si donijela tako zrelu odluku! I ja sam cesto u sličnim mislima, ali zelja jednostavno ne popušta. I hvala na zeljama❤️☺️
Simbalija super mi je ovo kratko, a tako puno kaze 'bol i tuga su jednaki u neuspjehu'.
Citam potpis i zao mi je sto ste prosli toliko gubitaka! ☹️ bas si hrabra zena!
I ČESTITKE na trudnoći!❤️❤️❤️❤️ U kojem si tjednu?☺️
Shvacam i ja one koje nemaju niti jedno, ali mozda sam se nespretno izrazila kad sam htjela reci da jednostavno nema rubrike gdje ce se moci pozaliti i netko tko ima problema, a vec ima dijete. Bila sam davno, 2017.ovdje na 'zelim bebu' pa onda i na ljetnim bebama☺️ iz cega je proizasla i grupa na fejsu od nas 16 zena medju kojima su se izrodila prava prijateljstva pa cak i kumovanja☺️ i svjesna sam kako ima razlicitih priča. Nek nam se svima u novoj 2025.ostvari barem dio zelja.
Sto se klinika tice 2x smo obavili kompletne preglede u klinici za neplodnost. Prvi puta prije nego cemo dobiti sina, drugi puta prije 2,5 godine. Ukratko receno sve je u redu.
Ja imam malo nizi progesteron, muzev nalaz je varirao losije/bolje, ali nikada nije bilo nesto dramatično.
U zadnjih cca 2 godine ima povremene bolove u području prostate. Bio je kod urologa, sve je pod kontrolom i nista uznemirujuće.
Ja sam prilikom HSSGa, sada prije 2 godine, dobila preporuku od doktorice da odem na laparoskopiju jer joj se cinilo da je lijeva strana jajovoda zacepljena. Bila sam i to i, hvala Bogu, nije bila u pravu. Sve je prohodno i sve je u redu.
Nekad zapravo i ta činjenica da ne znas zasto dodatno frustrira!
Sin je ljetos napunio 6 godina i sve je više svjestan da je sam i bude baš tuzan. Pogotovo sto zivimo vani pa nemamo ni sire obitelji.
Sve su to neke plus emocije koje dodatno otezavaju.
Blondy jeste prvo dobili brzo pa da to doprinosi brizi? 🙂 ovisi koliko godina imas, ali znaš da kazu da je do godinu dana pokušavanja zapravo sasvim ok.
Mozda su i hormoni od zadnje trudnoce jos malo zbrčkani.?
Sretna nova svima! Nek vam se ostvare sve želje.
Barica, da prvi smo plus dobili odmah prvi mjesec. Moguće da je i od dojenja još uvijek nešto poremećeno iako zadnjih mjesec dva dojim svega par puta na dan i ovulacije su mi potvrđene. Dar ćemo si vremena do travnja pa ako ne bude plus otići ću doktoru da me pošalje na vađenje hormona ili što već misli da treba provjeriti.
Blondy hvala, i tebi sretna i blagoslovljena Nova
Zapravo je nevjerojatno sto se sve treba pogoditi u tijelu da bi doslo do začeća tako da.. vjerujem da nije ništa posebno nego jednostavno niste pogodili savršeni trenutak 🙂 Mislim da je dobra odluka jos malo pričekati jer bi vas nakon saznanja da pokušavate nekoliko mjeseci mogli poslati kuci sa izjavom da se do godine dana ne smatra alarmantnim. Ali opet, sve ovisi kakav ti je ginekolog..mozda o griješim.
Dajte si jos malo vremena pa ako ne ide uvijek mozes otici po savjet.❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji