Rodilišta i njihovo osoblje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • katarinaV
    22. Lipanj 2013. 23:25

Drage mame  kojoj ste bolnici rodili i jeste li bile zadovoljne sa osobljem?

snoopyca
    04. Veljača 2014. 13:51

rodila sam u srpnju u  Petrovoj carskim rezom, na odjelu carica je bilo super, osoblju kapa dolje, al kako je bila gužva premjestili su nas na odjel babinjača nakon vaginalnog poroda, uglavnom, osoblje, KATASTROFA!!!! nadrkano,bezobrazno,lijeno, ma užas, uzalud lijep i novi odjel kad je osoblje u banani!

ivana.dome
    04. Veljača 2014. 16:45

pozdrav mame!
    ja sam rodila prije 4 mjeseca carskim rezom (bebac je bio na zadak) u kbc-u split.
    puknuo mi je vodenjak prije termina i jako brzo sam se otvarala. tako da je bio hitni carski pa je na operaciji bilo dezurno osoblje koje sam zatekla dolaskom u rodiliste.
    o cjelokupnom osoblju u sali imam samo rijeci hvale! 
    pogotovo jer sam dobila spinalnu i te mogla dozivit cijelu situaciju budna.
    operirala me dr. sanja srdelic-mihalj i zena je zaista prekrasna!
    na pregledu za dva mjeseca, moja ginekologica mi je rekla da odavno nije vidjela tako kvalitetno uraden unutarnji rez, bija je toliko dobro sasiven da je u tom kratkom roku vec zarastao, i kaze da ga mozda ne bi ni uocila da nije znala za carski.
    dr.srdelic-mihalj i mladi doktor koji joj je asistirao, vrhunski su odradili posao. a i kako osobe su bili ugodni. nazalost nisam zapamtila sva imena doktora i sestara, premda su se svi predstavili. nesto od nervoze,a  nesto od narkoze, nije mi sve ostalo u glavi.
    zato znam da se anesteziologinja zvala dr. dragica kopic. vesela zena, ima jako laganu ruku (dok me je bola u leda) i stalno se zafrkavala, a tijekom cijele operacije gladila me po celu. uspjela me je smiriti zajedno sa sestrom koja je radila s njom. bila sam dosta nervozna nakon sto su me doveli u salu, jer mi je sve nekako bilo iznenada, ali njih dvije su me uspile smirit koliko je to god moguce.
    i svo ostalo osoblje, sestre, asistenti, svi bas svi su bili odlicni! 
    u sali je jednostavno vladala ugodna atmosfera! (nisam tako zamisljala operacije )
    sto se tice odjela, tamo smo proveli 6 dana, tako da su se sve smjene par puta izmijenile. sestara ima profesionalnih i dobrih, ali i onih kojima ili nije bas dan ili nisu bas nesto. ali kada im zazvonis, doci ce i pomoci sta ti treba.
    sve u svemu, jedva sam docekala doci doma, jer bolnica je ipak bolnica, ali iskustvo kao samo je bilo ugodno. 

Pepy
    09. Svibanj 2014. 17:27

Cao svima! Nova sam ovdje i svjeze trudna pa me zanima da li ja mogu npr.roditi u rijeci a spadam pod pulu? Naime dobila sam informaciju da te vrate natrag jer kao ne spadas pod tu zupaniju??? Zna li itko ista o tome?! Puno hvala!!! Pusa

Ubijte ih uspjehom i sahranite ih osmijehom

Mira9
    13. Rujan 2014. 14:37

Iskustvo poroda u bolnici u jednom od zapadno evropskih gradova. 
    Nakon  par sati trudova i sa 4cm otvora stigla u bolnicu. Svaka porodilja dobiva sobu sa zasebnim kupatilom samo za sebe. Na usluzi su vam dvije sestre koje  svaki cas pitaju sto ce te pojesti, popiti, treba li vam sto. Ginekolog mi je ponudio opciju epiduralne sto sam naravno objerucke prihvatila. I dok su trudovi trajali ja sam uzivala u bananama i kapucinu cavrljajuci sa svojim muzem na koga ce liciti nas mali andjeo i odbrojavali minute kad cemo je vidjeti. U potpunom miru i bez ikakvog stresa nasa princeza je ugledala svjetlost dana. Trebam li napomenuti da su vam date  na koristenje sve potrebite stvari za higijenu ( za mamu i bebu ). Koliko god da ostanete u bolnici odlican jelovnik je i za tatu.
    To nije nikakav vip tretman tako izgleda prosjecno iskustvo poroda u gradovima gdje svi rade voj posao bas onako kako bi trebalo. Sretna mama sretna beba

JeanGenie
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:18

Rodila sam u bolnici Merkur i mogu reći da je svo osoblje bilo okej. Osim gl. neonatologa koji je bio užasno neljubazan i drzak i jedne sestre na intenzivnoj koja je mrtva hladna jela čevape u kuhinji dok su joj u intenzivnoj sobi, gdje je ležalo 4,5 bebica, pištali valjda svi aparati.

Drugim sestrama, svaka čast, a i liječnicima, osobito dr. Zmijanac. Divna žena.

mary08
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:18

Poštovana,
    eto meni se bliži prvi porod (7 tjedana ) u Merkuru, trudnoću mi vodi dr. Zmijanac. Pošto nema tečaja za trudnice do mog tremina zanima me ako biste mi mogli opisati kako izgleda boravak i porod u bolnici.
    Hvala unaprijed

• gluksic
    20. Listopad 2013. 15:24

Ah, ta rodilišta! Rodila sam u tri različite bolnice pa imam svakakva iskustva! Prva dva poroda u Vinogradskoj, mogu samo reći da smo tretirane kao na traci, sljedeći.....Ni malo ljubaznosti, ničega, sad više to ni ne očekujem od babica ni doktora, ali kad znaju da ste prvorotkinja bilo bi dobro da vam se barem ljubaznije obraćaju! Nakon toga odlazim roditi u Pakrac, dolazim s trudovima svake 2 minute, skroz otvorena, a babica me upisuje moje podatke i očekuje da joj kažem adresu, a ja bi najradije vrištala od bolova i onda još viče na mene! Sreća da je porod bio brz pa ju nisam morala dugo gledati! Ali uz svu tu bol ulazi u prostoriju žena u bijeloj uniformi, dolazi do mene, namoći gazu i obriše mi znoj i da mi vode, primi me za ruku i uputi mi nekoliko umirujućih riječi....Kao da je u salu ušao moj anđeo i spasio me, i dan danas sjetim se te gospođe i žao mi je što joj ni ime ne znam! Ona bi trebala biti primjer svim babicama i sestrama na porodu! I zadnji porod U SIsku, oko mene dva doktora, babica, dvije sestre, patronažna sestra čeka bebicu, meni sve čudno kaj se događa, možda nešto nije u redu?! Doktor me pita jesam li dobro, jel mogu još malo izdržati, babica žena smirenog glasa, kad je beba stigla svi se nasmijali kao da su samnom djelili moju sreću, meni i dalje ništa jasno, možda i postoje ljudi koji ipak cijene novi život i koji mogu biti i ljubazni!!!!!

20. Prosinac 2013. 13:01

Rodila sam u Merkuru.Doktori i babice na porodu su mi bili divni. Iako je bila nedjelja i doktor je bio dezuran od petka, bio je mrak, poslije sam mu rekla da ne znam kako bih rodila da nije bilo njega. Sve pohvale dr. Zuncu, doista je divan mladi covjek. Sestre na odjelu su bile isto u redu, a sestre za bebe su bile prica za sebe. One su mi boravak u bolnici ucinile mmucim i skoro me kostale dojenja. Zbog njih sam jedva docekala da dodjem kuci. :-) Imaju rooming in 24 sata i ako slucajno trazis da ti odnesu dijete navecer gledaju te u stilu kakva si ti to majka. Bas me zanima kako ce njima biti kad ce ih netko tako gledati, buduci da se mahom radi o mladim curkama koje jos nisu radjale. Jedna starija sestra za bebe mi je bila spas u takvim situacijama i sama mi ponudila da odnese malog da se malo odmorim.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• marijanagrgin88
    20. Prosinac 2013. 13:41

Rodila sam u Splitskom rodilištu i imam samo pohvale za svih. od prvog trena kad sam ušla u rodilište svi su bili ok prema meni (a i ja prema njima). kad smo zvali došli su, objasnili dojenje sve što nas je zanimalo.

Adler
    05. Veljača 2014. 00:28

Ja sam rodila u jedanaestom mjesecu prosle godine u Splitskom rodilistu,nazalost imala sam skupa sa cimericom u sobi dosta losih iskustva sta od sestara,pedijatrice pa cak i cistacice. Sta se tice doktora i primalje koja mi je bila na porodu imam same pohvale, pogotovo jer mi je to bila prva trudnoca tako da su mi puno pomogli pri porodu... Mogu iz vlastitog iskustva rec da ima stvarno i odlicnih sestara koje se potrude pomoc oko dojenja,ali ipak sta se meni desilo sa jednom sestrom,rodila sam u 19.11. u 14.10h,a dosla sam u bolnicu 18-tog u 20h navecer jer mi je puko vodenjak pa sam provela cijelu noc u radjaoni na ctg-u tako da sam na porodu doslovno spavala izmedju svakog truda,da nisam mislim da bi rodila za 20min, ali sam bila toliko neispavana i nisam se mogla skoncentrirat na ono sta su mi govorili da radim. Kad sam dosla u sobu, cijeli dan ja svoju malenu nisam od umora mogla dic u ruke pa mi ju je cimerica stavljala na krevet kad bi je isla dojit tako da ne zivkam sestre stalno,a ujutro u 4h kad nisam htjela budit cimericu pozvala sam sestru,koja je uletila sa vikom i drekom u sobu " Sta je bilo!!!" Zamolila sam je da mi dijete stavi pored mene na krevet na sta se izderala "Sta je nemozes stavit sama,digni je,digni je! " Odgovorila sam joj samo da mi sestre nisu dale da je dizem sama cijeli dan jer sam bila malaksala i jedva sam sebe drzala na nogama,a da mi sad tako uleti mislim da nebi dobro prosla, samo sta sam bila van sebe da joj se suprotstavim,a nazalost nisam joj uspjela procitat ime na iskaznici, Sva sreca od cetiri dana sta sam bila tamo doticna je radila samo to jutro i jos samo jedan ili dva puta nam je dosla u sobu, da mi je bila ona stalno mislim da bi bilo derneka...One su tamo da vam pomognu sta god da vam treba,pomoc se otusirat pa cak i da tebate pomoc za ic obavit nuzdu doslovno, samo sta nazalost ima ih i ovakvih rospija koja je tamo samo da joj ide staz,a nije ju briga za pacijente. Ne kazem da im je lako, vjerovatno ima premalo osoblja i mogu shvatit da im nije lako tako raditi, ali i topla rijec cini cuda...

Evvie
    20. Prosinac 2013. 14:14

Imala sam dva carska reza....s tim da sam u prvoj trudnoći mjesec dana ležala u Vinogradskoj zbog nekih komplikacija i još dva tjedna nakon carskog. Ugl. oduševljena sam osobljem od čistačica do doktora svaka pohvala! Bilo je puno žena koje su se konstantno nešto žalile...npr zašto tuš kabine nisu uvijek čiste.....da trebale bi bit uvijek čiste,al kad to obavlja samo jedna osoba na 100 i više pacijenata onda je nemoguče održat konstantno čisto,sestara je isto tako malo al se trude iz petnih žila da udovolje pacjenticama,doktori jako ljubazni itd. Ja sam bila zadovoljna sa Vinogradskom

milinamama
    07. Siječanj 2014. 12:43

Rodila sam u srpnju 2013. u Petrovoj bolnici. Medicinske sestre neljubazne i živčane (čast izuzecima, bilo je par zaista dragih i toplih, uglavnom mladih!), mladi doktor na porodu izuzetno drag, smiren i pun potpore. Babica na porodu grozna, kao i čistačica koja me prebacivala na nosila nakon poroda. Kao životinju. Oko dojenja nisu bile spremne pomoći, kao ni oko prvog tuširanja i odlaska na wc. Sve u svemu, ako ikad budem opet rađala, dobro ću razmisliti.

sepa
    08. Siječanj 2014. 14:47

Rodila sam u vinogradskoj i imam svake pohvale od sestara, babica do doktora. U bolnici sam ležala tjedan dan prije poroda i tjedan nakon. Beba je rođena mjesec i pol dana ranije i stvarno imam svaku pohvalu za svo osoblje u ne bas jednostavnom porodu. Na svako pitanje sam dobila odgovor i i u svakoj situaciji su me umirili kad je bilo potrebno.

• 1001
    08. Siječanj 2014. 22:07

Ja spadam u kategoriju više rodilišta. Prvo dijete sam rodila 2004 u Merkuru i rekla nikad više. 19 sati torture, vrijeđanja, omalovažavanja i rada na silu s ciljem da se dovrši smjena. Užas. Trebalo mi je dobrih 5 godina skupljanja hrabrosti da bi krenuli na drugog klinca. Prijateljica mi je netom rodila u Bračku-Zabok i prenijela pozitivna iskustva. Kako smo mi iz Sesveta nije bio problem potegnuti preko Laza do Zaboka. Nismo pogriješili. Bio je to porod jedne velike bebe gdje su se doktori konstantno izmijenjivali, provjeravali da li je sve OK, babice koje su bodrile i osvježavale, a kad bi bilo najteže pričale viceve. Možda nekome u bolovima to i nije fora, ali meni je u tom trenutku takva atmosfera puno pomogla.

friefarlono
    12. Siječanj 2014. 09:33

U 39.tt. smo i odavno znam ću roditi u OŽB Našice. Uopće se nisam dvoumila između KBC-a Osijek i Našica. Ležala sam na održavanju u Našicama i za njih imam samo sve pohvale. Od portira i čistačica do sestara i doktora, svi super ljubazni, dragi, pristupačni. Doktorice Klapan, Bartolović, Crnković, Barakat i dr. Karša, ne znaš tko je bolji. Odjel mali i sve ti je pri ruci. Za razliku od osječkog rodilišta gdje doktora možeš vidjeti na 10 sekundi u viziti, sestre su svugdje, samo ne tamo gdje trebaju biti, odjel nekako "hladan".
     još malooo 

Yeles
    12. Siječanj 2014. 11:57

Hanna drago mi je to čuti. Do sada sam čula samo riječi hvale za OŽB Našice, tako da i ja planiram tamo roditi. U Osijeku svi dobro znamo kako je, i uvijek čujem za neke probleme. Trudnice se žale na bahato osoblje. I iz vlastitog iskustva znam kad sam išla u Našice na preglede, osjetim se opuštenije jer su ljudi normalni i prirodni! 
    Sretno na porodu tebi i bebi. Mi smo tek 25 tjedan. :)

marinaspl
    12. Veljača 2014. 00:07

ja sam rodila prije 4 mjeseca u Vinogradskoj i imam samo pohvale za sve! Jako sam se bojala poroda i bilo mi je tesko, ali lijecnici i primalje tamo zaista daju sve od sebe. Svaka im cast.

sanjaradic
    25. Ožujak 2014. 08:36

Vidiš ja sam rodila prije dva mjeseca i za osječku bolnicu imam samo pohvale. Doktorica je bila predivna, sestre također i nije bilo trenutka da sam se osjećala da su nezainteresirani ili da je netko neljubazan. Valjda ovisi na koga naletiš, ja sam možda imala sreće, ali cijeli porod i tjedan dana boravka u bolnici nakon poroda su bili zbilja ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani