Rano zatvaranje velike fontanele, iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zabrinutamama

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    S obzirom da jos nije objavljeno, dodala sam jos jedan podatak…

    Pozdrav.
    Na redovnom pregledu pedijatrica je primjetila da se djetetu skoro zatvorila velika fontanela (5 mj staro dijete) kaze da je cca kao vrh jagodice prsta 
    Naruceni smo kod neuropedijatra no strah me, ima li netko iskustva s tim?
    Opseg je sada 44 cm. ( rođen s opsegom 36).
    Dijete veselo, normalno se ponasa, spava, jede, bude na trbuhu, leđima, odize glavicu…

    Hvala

  • Avatar ajvi54

    ajvi54

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    Evo mi imamo iskustva s tim. Isto je bilo prerano zatvaranje fontanele i isli smo kod neuropedijatra i rekao je da je sve super 😀 pregledao mu glavu, izmjerio i rekao da se kod neke djece jednostavno ranije zatvori i da ako i dalje obujam glave raste ravnomjerno i proporcionalno da nema nikakvog straha. Tako da smo isli jednom mjesecno samo kod pedijatra da mu izmjeri obujam glave i to je to. 
    Sretno! :)

    [lilypie.com]

  • majci

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Lijepi pozdrav. Da se ukljucim i ja.. moj ima sada 6mj i vec mu se zatvorila fontanela.. inace jako lijepo napreduje.. opseg glave mu je 44.1 a kada se rodio je imao 34.
    Roden jako mali sa 2550 sada ima preko 8.200. Bio je dug 47 sada je 68. Roden u terminu nije prijevremeno roden.. jako sam zabrinuta jer on jako malo spava. Danas recimo posebno.. po noci bolje preko dana uzas.. i zanima me da li mozda ta fontanela ima veze sa tim ne spavanjem.. nekada zna preko dana prespavati i po 2 i pol h a nekada je uzas.. jako sam uplasena mama od njegovih mj dana zivota.. molim rijeci utjehe jer placem koliko sam prestrasena😭

  • kah14

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drage mame da li je koja imala iskustva beba 3,5 mjeseca mala frontanela 0,5x0,5 obim glave 39 rođena sa 34cm.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.