Racunanje starosti hitno

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • laura222

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Zdravo.

    Ne znam da li sam trudna ali sumnjam an nesto.

    Cijenila bih mnogo kada biste mi mogle reci kako se racuna starost bebe?
    Ako se menstruacija dobije krajem mjeseca a nesto se desi nekoliko dana nakon menstruacije, da li se racuna od te menstruacije starost bebe?

    Citala sam online da se zna racunati i vrijeme prije samog zaceca, tipa ako ste imali menzes recimo pocetkom mjeseca ili od dana pocetka ovulacije.
    Meni je menzes bio krajem mjeseca, a inace trosim duphaston od 19 do 25tog dana ciklusa i dobijem nakon 5 dana otprilike. Pretpostavljam da onda ovulacija krece 19tog dana.

    Cijenila bih mnogo kada biste me mogle posavjetovati.

  • Embarasada

    Broj poruka: 464

    Prijavi adminu

    Računa se od datuma kada je počela zadnja m.

  • Avatar opet mama

    opet mama

    Broj poruka: 80

    Prijavi adminu

    Tocno ovako kako kaze Embarasada. Starost ploda se racuna od prvog dana zadnje menge. Prakticki ta prva 2-3 tjedna nisi trudna, odnosno, vecina zena kad im izostane menga je sluzbeno vec u 4.-5. tjednu trudnoce prema doktorima iako je realno fetus tada star cca 1-2 tjedna, ovisno o ovulaciji. Ali kako trudnoca po skloski traje 40 tjedana, ipak se terminom poroda naziva sve od 38-42.tjedna trudnoce. 
    Upravo zbog ovog pocetka…moze djelovati zbunjujuce, ali racuna se starost jajasca koje se oslobodilo u tom ciklusu i iz kojeg  oplodnjom nastaje plod. 

    [lilypie.com]

  • Avatar Ofnica

    Ofnica

    Broj poruka: 1851

    Prijavi adminu

    Ne računa se starost bebe nego starost trudnoće. I kao što cure kažu, gleda se prvi dan zadnje menstruacije. Što se tiče ovulacije, nema jedinstvenog pravila. Nekom je ovulacija 10 dana od prvog dana zadnje menge, a nekom 20 dana. Meni osobno ovulacija nastupi prvi tjedan nakon završetka menge. 
    Znači uvijek se trudnoća računa od 1. dana ZM, a termin +40 tjedana (ali termin može odstupati do 2 tjedna upravo zbog ove razlike u trenutku ovulacije). Ili ako znaš točno datum začeća, onda na taj datum zbrojiš 266 dana i trebala bi dobiti točan termin.

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • laura222

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Hvala na odgovoru.

    Radi se o tome da sumnjam da sam prije nekoliko mjeseci drogirana.
    Ne bih zeljela ukoliko je slucaj da budem odmakla..

    Dosad sam sve menstruacije dobila, ali.. 

    Znam kad sam sumnjala da sam drogirana pa da li se onda starost racuna od tad ili od posljednje menstruacije?
    Kako uopce dr moze utvrditi tacno? Ako neko ne zna recimo.

  • Avatar Ofnica

    Ofnica

    Broj poruka: 1851

    Prijavi adminu

    Ne razumijem pitanje. Misliš da si drogirana i da si tad imala spolni odnos? Jesi imala poslije menstruaciju? Ako nisi, i ako ti kasni napravi test na trudnoću. Ako ti je pozitivan, javi se doktoru…doktor će ti trudnoću računati od prvog dana zadnje menstruacije. A ako ne znaš kad si zadnji put imala menstruaciju, doktor po ultrazvuku vidi veličinu ploda (ako trudnoća postoji) i može odrediti starost trudnoće.

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.