Psiholoska podrska

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    coco1205
    01. Ožujak 2025. 15:49

Pozdrav zene,
    kako ste si pomagale tijekom ovog putovanja? Imam samo jedan neuspjeli pokusaj, ali jako sam pishicki lose… imam osjecaj da se nikada necu ostvariti kao majka. Znam da trebam biti pozitivna, ali ne uspjevam. Imam podrsku partnera i obitelji, no mozda bi trebala i strucnu? Zivot mi se svodi samo na pracenje ciklusa, kao da sam prestajala postojati ja i kao da nema radosti u meni. Nekome poznato?

🚺 31 god, endometrioza, AMH 3,4
    🚹 42 god everything ok
    1 IVF prirodni ciklus ❌

Zara531
    03. Ožujak 2025. 08:17

Pozdrav draca coco,

znam kako se osjećaš i vjeruj mi, sa tim osjećajima nisi sama na ovom putovanju.
    Sasvim je razumljjvo i prirodno da se osjećaš obeshrabrenom, čak i "nevaljalom" ili "pogrešnom" što ne uspijeva ono što toliko jako želiš. Imaj na umu da sve neugodne emocije koje osjećaš su sasvim normalne, da je sasvim prirodno da ih osjećaš te prije svega dopusti samoj sebi da ih osjećaš... nemoj ih umanjvati, nemoj ih "gurnuti pod tepih", nemoj ih pokušati izignorirati.
    Ako ti se život svodi na "samo praćenje ciklusa" to definitivno ne izgleda kao nešto dobro. Teško mi je, ovako između par redova, preporučiti ti što bi za tebe bilo dobro ili ne bi, ali ako osjećaš da ti treba da sa nekim o tome popričaš na drukčiji način nego što to činiš sa tvojim partnerom i obitelji, učini to. Ponekad i samo jedan ili par razgovora sa sturčnom osobom mogu učiniti razliku da se drukčije osjećamo i da drugačije shvaćamo stvari koje nam se događaju.
    I ja iza sebe imam spontane, i ono što je meni pomoglo jest prije svega VRIJEME, odnosno prihvaćanje da sam ranjena i da ta rana ne može nestati i da je time što umanjujem svoje osjećaje ona neće nestati nego da je jednostavno prihvatim kao dio mog života i čitavog tvog putovanja. A druga stvar jest PRIHVAĆANJE, ova je najteža, prihvaćanje da je moj put teži za ostvarivanjem onoga što želim i da postoji šansa da možda nikad do toga ne dođe i da je to ok. Kažem, užasno zvuči i zaista je teško, ali prihvaćanjem onoga što nam se događa smanjuje grčevitost, strah i stres koji nas stalno izjeda jer "ne dolazi do toga što želimo". Oprez, to nije resignacija ili odustajanje, to je prihvaćanje. Osim psihološke podrške, pomoglo mi jei pisanje i vjera. Pisanje misli i osjećaja kao u obliku dnevnika za kojeg nitko ne zna kako bi se rasteretila sve te težine i zbrke u glavi koja me opsjedala.
    Eto, nadam se da sam ti barem malo mogla pomoći. Sretno :)

👱‍♀️34 👱‍♂️40
    pokušavamo od 10/2022
    ciklusi 31/33
    09/2023 spontani (6 tt)
    01/2025 povišeni testosteron
    02/2025 spermiogram uredan
    02/2025 hormoni uredni
    04/2025 jajovodi prohodni
    infolic, Euthyrox

• de1234
    16. Ožujak 2025. 12:30

Dobar dan želim te bar malo umiriti imala sam i ja jedan problem imala sam spontani ali onda nakon toga nisam pokušavala jer sam se bojala da neću moći ponovo. Ali išla sam na pregled i onda mi je doktorica rekla da je sve u redu nakon toga i da se ne moram ničega bojati da mogu krenuti ponovo. Tako da ti želim reći probaj ponovo raditi na djetetu. Misli pozitivno i tvoja će se želja ostvariti. Dragi Bog će ti podariti jednu malu bebu s kojom ćeš biti sretna i koja će te učiniti sretnom majkom. Tako da ti želim svu sreću u životu i znam kako ti je.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.