a joj, meni je to malo bolna tema, jer sam sama malo navučena na slatko pa sam prije mislila kako neću svom djetetu davati ništa slatko, jer, da, stvarno mislim da to nije prirodna nego naučena potreba. i ok, prvih giodinu dana je jedva probao nešto sa šećerom, ali kasnije je pomalo počeo jesti kupovnu dječju hranu koja sadrži i šećer, pa tu i tamo koji keks, kockicu dvije čokolade, palačinke s nutelom. sve to rijetko i malo, ali ipak da. i sad nekad baš jako traži takve stvari mislim si - to je život, kad stvari nisu baš onakve kako si si zamislio
Moj sinčič ne voli baš slatko, prvu kockicu čokolade probao je sa godinu i pol i nije bio pretjerano oduševljen. Bombone, lizalice i razne druge šećermamilice probao je negdje nakon druge godine. Danas ima skoro tri godine i uopće nije lud za slatkišima, više mu odgovaraju neke slane grickalice ali samo one koje smije jesti. (alergičan je na jaja i neke orašaste plodove). To nam je malo čudno s obzirom da smo i suprug i ja slatkoljupci.
Moja curka ima 17 mjeseci i mrzim slatko iz dubine duše. Probala je par puta nešto usitno, fino joj je ali sam zabranila kupovinu tog smeća. Nažalost, sad smo pošli u vrtić i vidim da je tamo normalno pšenična krupica s čokoladom, nutela na kruh i oni čokoladni napitci u mlijeko. Uglavnom za doručak, pa sam je pošla vodit nakon doručka koji prvo riješimo doma. Jednostavno smatram to nepotrebnim smećem, djeca često imaju tvrde stolice i onako ovo je budalaština od vrtića, zube da ne spominjem, skokove inzulina,...ukratko - užas. Sokovi ista stvar.
Mi smo isto kasno počeli sa slatkišima zbog alergija i dobro da jesmo, sad mi je žao što smo opće dali joj da proba jer je na mamu i tatu postala ovisna o slatkom. Ja kontroliram kolko će bombona/ čokolade pojest, dam joj malo i to je to, samo je problem kad ode k dedi i baki, tamo se ne kontrolira nego joj još nude kad pojede. A dijete nebu reklo da neće. I bez obzira kad im se govori, ne slušaju, jer ona je mala i ona nije svaki dan kod njih... To me totalno razljuti
Sortiraj odgovore
Najstariji