Drage mame..Imam curicu koja je dns napunila 14 mj i još uvijek samostalno ne hoda.Znači uz pomoć jedne ruke ide al ne želi se još sama pustit,nije dovoljno čvrsta.Inače je jako bistra,sve razumije i brzo pamti.Počinjem se bojat da nešto nije u redu s njom il je samo lijena..Molim savjet,da li da idem ortopedu s njom il još čekam? Hvala vam
razmažena:P
Nije ništa neobično da dijete od 14 mj još ne hoda. Koliko sam ja čitala do 18 mj se smatra normalnim i ne mora značiti nikakav problem. Moj je prohodao s 13,5 mj, iako je s 11 mj hodao uz namještaj i bio dosta čvrst i svi su govorili, evo sad će prohodati. Tek s 12,5 se prvi puta pustio i napravio par koraka i slijedećih mjesec dana ništa. Ako ipak mislite da nešto nije u redu, posjetite pedijatra pa neka vas uputi dalje, ali ne mora značiti ništa, kad bude spremna, prohodat će.
Nije to ništa čudno, pogotovo ako dijete puza, nekad kasnije prohodaju jer su sigurnija i brža puzajući. Moja mlađa je s 13 i pol tek samostalno na kraće relacije prohodala, a starija je na prvi rođendan trčala da ju nismo mogli uhvatit :D Sve je to individualno. Ako hoda, a radi sigurnosti koristi ruku, nije to niš strašno
Poštovanje drage mame,
___________________________________________________________________________________________
Bili smo toliko slobodni da vam predstavimo naš novi YouTube kanal sa dečijim pesmicama i ostalim edukativnim sadržajem. Sav materijal je usnimljen na ekavici i ijekavici, i pravljen je sa fokusom na zadovoljavanje svih dečijih potreba.
___________________________________________________________________________________________
Prijavite se na naš kanal ili nas pratite putem Fejsbuka uz pomoć sledećih linkova.
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTg4UFx_mhNWQj_mqkJgu8Q [youtube.com]
Facebook: https://www.facebook.com/PesmiceZaDecu/ [facebook.com]
Puno pozdrava!
draga Nata nemojte se brinuti. moj stariji je prohodao sa 12 mjeseci, a mladi sa 14. sa 13 mjeseci sam bila kod fizijatrice (isto su me svi stalno pritiskali s time kako ne hoda) koja je rekla da je sve u redu, da je normalno da djec prohodaju do 16 mjeseci. sad ima 16 mjeseci i blago receno je nezaustavljiv :)
Sortiraj odgovore
Najstariji