Beba ima probleme s bubrezima

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    Drage mame, u punom sam 35. tjednu trudnoće i baš sam bila na UZV, zadnjem kod svog ginekologa i rekao je da je s trudnoćom i bebom sve u redu, ali da sumnja na proširenje bubrežnih pijelona. Bubrezi su uredne veličine i sve je ostalo ok, vitalnost ploda, biometrija, prirast ploda i td. Pitala sam što to može značiti. Rekao je da ne mora ništa, ali treba pojačano pratiti i do poroda i poslije. Sutra se naručujem na pregled u bolnicu, posebno mi je dao uputnicu još i za UZV u bolnici, kako bi se potvrdila ili isključila njegova sumnja. Inače je od početka po nalazima mog ginekologa sve u redu i s trudnoćom i s bebom. Nisam bila na nikakvim dodatnim pretragama (probiri, 3D uzv i sl.) s obzirom da nije bilo nikakvih indikacija za to i gin. me nije na ništa od toga slao. Priznajem da sam ipak zabrinuta zbog njegove sumnje… Ima li tko od vas iskustva s tim??

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    U glavnom, popričala sam danas s jednom dr. gin. u bolnici, kada sam se išla naručiti i kaže da to proširenje može biti i anatomska varijacija i ne mora ništa značiti, a bitno je da je sve ostalo uredno u nakazu. Kako sam pročitala na internetu da je to jedan od mogućih prediktora kromosomopatije, uspaničarila sam se, iako je s mojom trudnoćom i bebom sve u redu (već sam ušla u 36. tj., a imam stvarno stručnog i odgovornog ginekologa i sve je na pregledima uredno). Dr. mi je rekla da to može biti jedan od tzv. “soft markera” - čak i nije među bitnijima, no s obzirom da se javilo izolirano (ne s nekakvim drugim markerima) i još je postavljena samo sumnja, a sve ostalo je do sada uredno, nema razloga za brigu. Rekla je daje je dino ispravno da se opustim i uživam do kraja u trudnoći. Svakako će mi za koji tj. napraviti UZV da se vidi je li to proširenje doista uopće prisutno. U tom sl. je potrebno pratiti zbog mogućih komplikacija u radu s bubrezima. Svakako sam se umirila. Ipak, ako itko ima slična iskustva, pišite! :)

  • IvaP2

    Broj poruka: 151

    Prijavi adminu

    I moje isprike na tipfelerima ;) !

  • Avatar Michaelvek

    Michaelvek

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav mame i trudnice zanima me dali je koja mama imala da joj je beba imala u trudnoci problema sa bubregom …hvala

  • Avatar inaj

    inaj

    Broj poruka: 459

    Prijavi adminu

    Znam  da se od jedne poznanice rodilo dijete sa proširenim bubreznim kanalima, i to se rješavalo kad se dijete rodilo
    Da me krivo ne shvatite, nije nista jako loše i sve se to rješava pračenjem stanja , može se suziti ili u krajnoj situaciji operirati.
    Moj nečak se također rodio sa proširenim bubrežnim kanalima ali kod njega su se suzili kanali i kasnije nije imao problema.

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.