Ruzice bude muzic popazio bebu, a ti ces otic zubaru 😊. I frizeru i gdje god pozelis. Neces nigdje biti po pol dana.
Zubaru i doktoru moramo ic kako god da okrenes.
Samo ces morati sve organizirati prije.
Ne brini sve ces moci 😊
Jagodice-pa ovisi...ako se doji moze bit da ne dode dok god se doji...ako ne dojis...doci ce odmah iza babinja.znaci ja nakon prvog poroda dobila nakon mjesec i pol...a nakon drugog kad sam prestala dojit tj nakon 9 mjeseci...kako divno razdoblje 😂 al opet...i ako se doji moze doc nakon 2 mjeseca..nije pravilo.
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Zara - takve mislis su normalne i sasvim prirodne, imala sam ih i sama dok nisam rodila. Ali znate onu kad se rodi beba, rodi se i majka, upravo tako i jest. Imate potrebu izaci, druziti se, sjetite se izlazaka, kavica s frendicama kad god vas je bilo volja, tu neogranicenu slobodu koju ste imale. Al vjerujte imat cete ju i s bebom, ne nuzno neogranicenu, ali svejedno opet mozete biti svoje i slobodne samo ako si dobro postavite stvari i organizirate vrijeme. Dijete nikada ne bi trebala biti prepreka vasem uzivanju u zivotu i stvarima koje volite. Ja sam onog misljenja da se sve moze i s djetetom ako se dobro organizirate i znate raspolagati s vremenom. I putovati, ici u svatove, otici ponekad u grad, vecera s muzem, na bilo sto, sve se moze. Jer niste vi samo majka koja mora biti 0-24h s djetetom, okej u pocetku jest tako jer ona ovisi o vama, al cim si upostavite dobar ritam muz je tu, on nije osoba koja ce pomoci, mrzim tu izjavu kad netko kaze jel ti pomaze muz, ne on nije tu da mi ista pomaze, on je otac tom djetetu i moj zivotni partner i on sudjeluje u svemu. Otac moze sve osim dojenja od samih pocetaka. Moj upravo tako i radi i imam vremena i otusirat se i prat kosu ak mi se hoce i sat vremena jer znam da imam osobu koja je tu kad god i koja se nece bunit joj bas sad ili sto ja znam. On je tu i za presvlacenje, uspavljivanje, hranjenje na bocicu, ma sve, nema u cemu on ne sudjeluje eto osim kad ju dojim jer onda nema sto, al recimo dok je ona na sisi, on mi priredi sve za presvlacenje, namjesti joj sve za spavanje, ako treba jos nadohranit bocicom napravi mi bocicu, on je tu za sve i tako i treba biti. I samim time kad imate takvog partera ni ne nedostaje vam toliko to "vrijeme za sebe" jer ga ja imam, on mi omoguci da ga imam. Sve je stvar dobrog i kvalitetnog odnosa medu vama, kad imate to imate sve. Meni sad trenutno samo fali to da prode tih 40 dana i da napokon mozemo u setnjice, na kavicu, do mojih..nista drugo mi ne fali jer imam sve.
Tako da moj najtopliji savjet ako se vasi partneri i boje ispocetka mijenjati pelenu zbog pupka recimo, kao sto je moj imao otpor a zelio je, pruzite mu podrsku i pokazite mu, recite mu da nista lose ne moze napraviti i kako god da ju i stavi pohvalite ga jer i njemu je to potrebo kao i vama, pohvala je zlata vrijedna. Poslije toga je mijenjao sam bez problema, iako pupak jos uvijek nije otpao vise ga nije strah toga niti bilo cega drugog.
Nea 💗
Kao sto je potrebna vama podrska poslije poroda, potrebna je i njima vjerujte mi uvjerila sam se u to sama. Kad imate medusobnu podrsku imate sve. Strahovi su normalni, ali necete dolaskom bebe izgubit slobodu, mozda sada to tako izgleda, ali to su samo pocetci, cim se vi uhodate i uhvatite neki ritam sve se moze. Eto meni je moj rekao cim prode tih 40 dana imas od mene izlazak na pramenove, trepke, nokte, shopping, sto god budes htjela i da te veseli, ja cu bit s njom, mi cemo uzivat kuci, a ti uzivaj malo van kuce dobro ce ti doci. I kad imate to, sta vam je vise od toga potrebno, osim zdravlja, apsolutno nista 🙏🙏👍 zato kazem ne bojte se, sama sam imala iste strahove, ali stvarno nije tako bezizlazno kako se cini.
Nea 💗
Ines u pravu si, sve je stvar organizacije. Poludim kad cujem od svojih frendica,poznanika ,nebitno, joj neces imat vremena ni kosu oprat, joj vidjet ces ma koje spavanje, zaboravi na spavanje, itd.itd. ispada da radjamo male sotone, ne kuzim, jel ima ista pozitivno u toj djeci, po tome nitko nebi htio dijete, samo kukaju, joj bas me izbace iz takta 😒 Svasta sam se naslusala,samo mahnem rukom 😑 znala sam isto odgovorit gdje su vam muzevi, ne kuzim, ako je muz tu da "pricuva samo dijete" a sve ostalo je na tebi normalno da se nista ne stigne! Vec vidim kad budem isla na kavu jedan dan, pa kad me budu ispitivali muz cuva djecu?? Ne, on ih ne cuva,on je s djecom, tata je, ima jednaka prava ko i ja!! Eto nazivcirala sam se 💆♀️
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Kety draga,
Daj nam malo opiši prvo nedojenje kako zašto, i drugo dojenje isto kako zašto. I pokoji savjet, usporedbu itd.
Hvala!
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Cure moram postaviti jedno malo "neugodno" pitanje.
Uspjela sam iz regulirati probavu i imam veliku nuzdu jedanput ili dvaput na dan, i sad.... svaki put kad obavim ja se pobrisem i operem vodom, vlazni toaleti papir ne koristim.
Primjecujem da se ne "ocistim" dovoljno jer kad idem piskit i pobrisem se vidim opet mrlje 😳🤭.
Znaci u tom trenu kad obavim sve je cisto i ok, a nad se vratim opet je prljavo. Nikad mi se to prije trudnoce nije događalo, jest da imam pritisak dolje i to sve od bebe, jel bi bilo od tog?
To je sve jako blizu jel mogu sta pokupiti od toga? Mislim tog me i strah, a ne mogu nonstop prati i brisati.
Ovo je bas nezgodno pitanje nemojte zamjeriti, ali ne znam vise sta da radim.
Uspjela sam iz regulirati probavu i imam veliku nuzdu jedanput ili dvaput na dan, i sad…. svaki put kad obavim ja se pobrisem i operem vodom, vlazni toaleti papir ne koristim.
Primjecujem da se ne "ocistim" dovoljno jer kad idem piskit i pobrisem se vidim opet mrlje 😳🤭.
Znaci u tom trenu kad obavim sve je cisto i ok, a nad se vratim opet je prljavo. Nikad mi se to prije trudnoce nije događalo, jest da imam pritisak dolje i to sve od bebe, jel bi bilo od tog?
To je sve jako blizu jel mogu sta pokupiti od toga? Mislim tog me i strah, a ne mogu nonstop prati i brisati.
Ja se obavezno već godina perem poslije, znači obrišem, skinem se i u kadu i operem. Otkad tako radim, nemam problema s hemeroidima ( valjda se neću sad ureći 😀 )
Lonmi meni ti se isto to desava, obavezno pranje ide nakon no.2 , ali znaju isto ostat fleke nekad , isto mi se prije nije to nikad desavalo. Ne znam nisam pridavala tome paznju, mislim si valjda je normalno, svasta se u ovom drugom stanju izdesava pa cak i to 😅 nema na forumu nikakvih bed pitanja 🤭 no sikiriki
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Uspjela sam iz regulirati probavu i imam veliku nuzdu jedanput ili dvaput na dan, i sad…. svaki put kad obavim ja se pobrisem i operem vodom, vlazni toaleti papir ne koristim.
Draga, isti problem mučim, čak sam pisala o tome i ja nedavno, kako mučim muku sa "brisanjem".
Sve isto, nikad mi nije bilo tak do prije mjesec, dva negdje. Sumnjala sam da su možda vanjska gospoda, pa da zbog njih negdje zapne, ali nisu. Ja potrošim i po pola role na jedno brisanje plus vlažne toalet maramice i opet poslije fleka na papiru. Ne svaki put ali dešava se. I na srecu evo do sad nisam ništa pokupila ali sam stalno bila u strahu od toga. Sad se samo naživciram 😩
Sortiraj odgovore
Najstariji