Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thera
    01. Svibanj 2021. 21:56

Evo odgovorila sam ti na stranici prije. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj😉

• NeverEver
    01. Svibanj 2021. 22:04

Aaa sori, 10 min ti je od kad krenu do izlaska bebe, onda ide sivanje nekih 20 min al kod mene je malo duze trajalo jer sam usput imala micanje jajnika.. imala sam cistu za koju se mislilo da je vodena pa je ipak izgledala cudno i tak.. moj carski je trajao zbog toga mrvicu duze. Al to nist ne registriras, fakat ne. A ja ti imam panik atake tak da.. 😂
    Slazem se sa Therom, najtezi dio je meni bio sto nisam mogla malog dignut prvi dan. Dizanje iz kreveta mi je bilo bolno.. nije piknik ALI PRODJE. 😂 A imat bebu.. ma vidjdt ces 😍

• NeverEver
    01. Svibanj 2021. 22:18

Ja sam imala carski u nedjelju, u cet ujutro sam pustena, beba i ja super. Kod nas to ne ide ranije, valjda ovisi od bolnice do bolnice. 
    Stepenice - meni se teze bilo dizat iz kreveta, nebi sad isla na 5.kat svaki dan ali moze se po stepenicama nakon 4, 5 dana.. za razliku od There je mene dosta primila spinalna. Ja bas nista nisam osjetila a osjet u nigama se vratio nakon 2, 3h. 

Petra982
    01. Svibanj 2021. 22:19

Ajme Mom, sad ću morati drugu večeru raditi... 
    NevaEva, pravog frajera imaš, sviđa mi se outfit!
    Nekako mi se čini da ja ovaj vikend ne ispunjavam kvotu, možda idući... 🤔
    Kod mene bonaca dok se ne sjednem na kauč, onda malac poludi pa me smeta dok se migolji! Chill čitav dan! 
    Mirnu noć vam želim!!! 

Ruska1986
    01. Svibanj 2021. 22:42

Sfingaaa

Cure koje ste rodile carskim, šta ste nosile od odjece po doma narednih nekoliko tjedana nakon poroda? Spavacice, visoke trenirke….? Pitam naravno zbog reza.
    I opcenito pitanje za sve mame 😊 da li ste za bebače uzimale prvu veličinu 50 ili 56? Ja te velicine ionako sam jedva nasla po dva-tri komada u C&A, valjda ce mi biti dosta… ili?

Ja jos nosim one mrezaste gace, jer sam ih hrpu kupila. Kad njih potrosim, nosit cu one dublje, bapske(kupila u Kiku, 100 % pamuk, super su). Malo dublje tajice ili one trudnicke(mada mi sad veliko 🤭), a gore normalnu majicu ili sta vec.. Nista mi ne smeta, ,zasad. Al jos uvijek imam flaster pa cemo vidit sutra kad mi kvacice budu vadili, kako ce bit... Moja se rodila sa 52 cm i iz bolnice smo izasli sa 3600 i bome, HM 56 joj velik malo. A 50 nisam htjela ni uzimati. A za ovi nema veze, ionako smo doma sada i ne idemo nigdje jos pa moze nosit 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• julesica
    01. Svibanj 2021. 22:49

Sfingaaa

Carski traje 10ak minuta?! Šta? Kako? Ja sam čula cca sat vremena, pa sam mislila da sporo šivaju sve slojeve 😁 Čula sam i da nisu škrti sa lijekovima protiv bolova. Kako to da si ostala 4-5 dana? Patronažna mi je rekla da nakon klasičnog poroda se ide sutradan doma a nakon carskog drugi dan ( nebrojeci dan poroda).
    Rekla mi je i da sve za bebu preselimo u prizemlje jer da ne očekujem da ću moći po stepenicama hodati prvih min. dva tjedna, voljela bih čuti šta vas dvije mislite o tome?

Moram reći da mi se sviđa vaš stav, koliko god bolan i iscrpljujući carski bio, vidim da niste psihički osakačene njime 😊👍🏼

Mislim da sve opet ovisi od bolnice do bolnice, meni je trajalo oko 40 minuta. Ja sam dobila opću, rekli su da je mali rođen u 20.25, oko 21.15 su me budili, donijeli dijete na kratko, mene ostavili na intenzivnoj do 2 ujutro. Tada vade kateter, peru me i stavljaju ulozak i gaćice, daju injekciju za cirkulaciju i vode na odjel, tu se već, znači 5 sati nakon carskog ustajem, samo da dodem do kreveta i u krevetu sam do 8 kada se ustajem prvi put na WC. Danas prolazi prvi dan, ustala se barem desetak puta, mali bio sa mnom od 10 ujutro do 9 navečer, drzala sam ga samo za dojenje, nisam ga dizala. Doma idem u ponedjeljak.

• NeverEver
    01. Svibanj 2021. 23:06

Ruska, kakve kvacice? Kod mene flaster skinuli u utorak, porod bio u ned. To uipce ne boli ni nist. I to je to.. vise nist nisu i ne budu s tim radili, kontrola za 6 tj.od poroda. 

Ruska1986
    01. Svibanj 2021. 23:26

NeverEver

Ruska, kakve kvacice? Kod mene flaster skinuli u utorak, porod bio u ned. To uipce ne boli ni nist. I to je to.. vise nist nisu i ne budu s tim radili, kontrola za 6 tj.od poroda.

Ne znam, mene nisu sivali nego su stavljali neke metalne kopcice 🤷🏻‍♀️ bas sam htjela pitat dal je neko imao iskustva sa tim.. I to sutra moram ic vadit 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Sfingaaa
    02. Svibanj 2021. 00:00

Joj cure super ste! Hvala vam puno što ste se raspisale jer ja stvarno nemam koga išta pitati jer moja nijedna frendica nema djecu, ja sam prva na redu 😊
    Netko je spomenuo panik atake, e to je upravo razlog zašto je idem na carski. Zato ovo sve i pitam jer što više znam i manje idem u nepoznato mi je lakše nositi se sa svime time. Sad znate da ste mi stvarno puno pomogle 🥰 Veliko hvala!
    Vidim da ste sve brzo ustale na noge i da nije da mirujete dva tjedna u krevetu kako je meni patronažna savjetovala. Ja nemam pojma kako ću biti nakon poroda, ali nadam se da će i moja priča biti barem slična vašima. 
    Super mi je čuti da to sve skupa kratko traje i da ste brzo bile nazad na odjelu... 
    Je li bolna injekcija u kičmu? A kateter? 

Termin Lipanj 2021 🤰

Sfingaaa
    02. Svibanj 2021. 00:02

julesica

Sfingaaa

Carski traje 10ak minuta?! Šta? Kako? Ja sam čula cca sat vremena, pa sam mislila da sporo šivaju sve slojeve 😁 Čula sam i da nisu škrti sa lijekovima protiv bolova. Kako to da si ostala 4-5 dana? Patronažna mi je rekla da nakon klasičnog poroda se ide sutradan doma a nakon carskog drugi dan ( nebrojeci dan poroda).
    Rekla mi je i da sve za bebu preselimo u prizemlje jer da ne očekujem da ću moći po stepenicama hodati prvih min. dva tjedna, voljela bih čuti šta vas dvije mislite o tome?

Moram reći da mi se sviđa vaš stav, koliko god bolan i iscrpljujući carski bio, vidim da niste psihički osakačene njime 😊👍🏼

Mislim da sve opet ovisi od bolnice do bolnice, meni je trajalo oko 40 minuta. Ja sam dobila opću, rekli su da je mali rođen u 20.25, oko 21.15 su me budili, donijeli dijete na kratko, mene ostavili na intenzivnoj do 2 ujutro. Tada vade kateter, peru me i stavljaju ulozak i gaćice, daju injekciju za cirkulaciju i vode na odjel, tu se već, znači 5 sati nakon carskog ustajem, samo da dodem do kreveta i u krevetu sam do 8 kada se ustajem prvi put na WC. Danas prolazi prvi dan, ustala se barem desetak puta, mali bio sa mnom od 10 ujutro do 9 navečer, drzala sam ga samo za dojenje, nisam ga dizala. Doma idem u ponedjeljak.

Julesica kao prvo čestitam! 😁
    Beba je cijeli dan sa tobom bila? Mozes li traziti da ju uzmu da odmoris? 

Termin Lipanj 2021 🤰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.