Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebeto
    26. Ožujak 2021. 20:17

danica85

Bebeto

danica85

Bebeto

anaAn

Bebeto i Luckymemislim da necu znati razgovarati s ljudima kad ovo sve prode, em
    je korona unistila druzenja, lezanje sad… Samo razgovaram s muzem i eto kad mi dodu mama i seka te naravno doktor.
    Ja nemam mira citati knjigu, ponijela sam jednu kad sam lezala u bolnici i nakraju je ostavila tamo u “dnevnom boravku” na polici🙂
    Bebeto i mene znaju nekad zaboliti leda, to prepisujem lezanju. Izvlaci me ovaj nadmadrac na kutnoj u dnevnom, jer inace bi se polomila cijela da nemam nadmadrac. Ovo sunce vani bas mami, ali dobro idemo dalje. Moram se malo pojadati…
    Evo bebac udara kao pravi, nije mi jasno kako udara i s lijeve i desne strane istovremeno🤷🏻‍♀️ Tek od neki dan osjecam bas prave udarce, za vikend je bio mir, sad je 🥊🥊🥊
    U petak kontrola i jedva cekam 🙏

Meni je u četvrtak baš me zanima kakvo je sad stanje, više za izluditi.Nisam Danicu razumila jeli joj se cerviks počeo dosta otvarati ili vanjsko ušće?

U prošli čet na pregledu bila zatvorena, omekšani cerviks, izbočeni forniksi ( beba se uglavila u zdjelicu), cerviks 18 mm.
    .
    U nedjelju kontrakcije cijeli dan, da bi u ponedjeljak doktorica rekla na pregledu otvorena 1 prst. Drugo ništa ne znam, sljedeći dan su radili onaj Partus test i do danas nikakvih pregleda nisam imala.

Jesu ti bile jako bolne kontrakcije ili ono šta si napisala da ti se samo na jednom mjestu stvrdne trbuh?

Neke su boljele jer su na ctg znale ići i do 90. I stvrdne se trbuh, meni su takve da mi znaju izbiti čak zrak iz pluća i srce mi počne ubrzano tući. Ovih dana nije uopće tako strašno, šta je to bilo u nedjelju, ne znam ni ja, ni oni. Ali da su napravile štetu, jesu.

Nadam se da se neće ponoviti i da će tako ostati do termina, šta ima puno takvih situacija.😘😘😘

• MissGraz
    26. Ožujak 2021. 20:21

MissGraz

Curke…
    Za hemeroide, mene je muka natjerala da probam sa Multi-mam kompresama - umjesto na bradavicu na hemeroid. Preporodila se, spasila se. 🤭 Takodjer, patronazna mi je rekla da Venogel krema (za prosirene vene na nogama) itekako pomaze, sto je i logicno je l' … jer su hemeroidi venske strukture. Za venogel ne znam, ali gel sa multi-mam kompresa mogu i bebe u usta, tako da je siguran za "dolje"… a pomaze, vjeeeeerujte mi pomaze. 🤭

Nikac, mislim da se ti mucis je l'? Ja doslovno nisam mogla sjedit, lezat, hodat... nista. Ovo gore me spasilo za jedan dan. 

Jagodica125
    26. Ožujak 2021. 20:30

Kuhinja - dobro, i ja i decko se slazemo oko boje, nekaj bi svjetloga i toploga, a kaj je najbolje, on fakat voli kuhat, ja bas i ne, ja sam vise za kolace i torte 🤗
    .
    Muller etui - prvo se dobije mail da potvrdis kucnu adresu, pa ti stigne kupon za podici etui u poslovnici+knjizica sa popustima, salju 1mj prije poroda. Lajkam🤗👌
    .
    Testeri - da, ja sam na pocetku trudnoce nadobudno zatrazila testere svega i svacega, tek kasnije skuzila da bebici smeta precesto mijenjanje kozmetike. A nis, budemo potrosili kroz mjesece, godine...🤣
    .
    Ja se otusirala i nekako me busa zateze cudno🤔

Petra982
    26. Ožujak 2021. 20:41

MissGraz

Curke…
    Za hemeroide, mene je muka natjerala da probam sa Multi-mam kompresama - umjesto na bradavicu na hemeroid. Preporodila se, spasila se. 🤭 Takodjer, patronazna mi je rekla da Venogel krema (za prosirene vene na nogama) itekako pomaze, sto je i logicno je l' … jer su hemeroidi venske strukture. Za venogel ne znam, ali gel sa multi-mam kompresa mogu i bebe u usta, tako da je siguran za "dolje"… a pomaze, vjeeeeerujte mi pomaze. 🤭

Hvala na info! 
    Hvala i vama, Zara i NevaEva. 

Petra982
    26. Ožujak 2021. 20:45

Ah Jagodice, onda je to druga stvar! 😉🤗
    Kako misliš da te buša čudno zateže? 

nikac
    26. Ožujak 2021. 20:48

Ruska meni ti je dokt, u koju stvarno imam potpuno povjerenje, rekla da mogu i faktu mast i te pilex tablete sada kada sam u visokim tjednima trudnoce bez problema. A druga prica bi bila da sam recimo u prvih 12.tjedana trudnoce... I ne treba recept niti za jedno niti drugo. Kremu sam vec imala kuci a pilex pocinjem piti sutra ujutro nataste po 2 kom i tako 7 dana, uzela sam dozu za 7 dana.
    Petra meni je doslo od Mullera na kucnu adresu i moram ici preuzeti, a ja sam mjesec dana do termina tako da to je taj period kad oni salju.
    Miss Graz ovo je bas mucenje da, ne mogu uopce funkcionirat, doslovce sam cijeli dan na boku i cim malo stojim na nogama bude takav pritisak i bol da je neizdrzivo. Svaka promjena polozaja ako napnem misice cmara boli, sve zvijezde vidim kad trebam ustat iz lezeceg polozaja.
    Stvarno su ti pomogle te multi mam komprese? Kolike si potrosila? Skupe su i pakiranje dodje preko 100kn mislim a vec sam dala skoro 400kn za pilex danas.... 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

nikac
    26. Ožujak 2021. 20:50

Miss Graz koliko dugo si drzala tu kompresu? 

kety992
    26. Ožujak 2021. 20:51

NevaEva- citala sam jos i da stimulacija bradavica potice trudove...pa eto...ak ne zelis keks mozes i ovo 🤣🙈

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

nikac
    26. Ožujak 2021. 20:55

Ja sam nasla na netu te neke Multi gyn komprese koje se koriste za hemeroide a za te Multi mam pise da su za bradavice, ali po nacinu na koji djeluju moguce da i hemeroide suzbiju.... 

• MissGraz
    26. Ožujak 2021. 21:00

nikac

Miss Graz koliko dugo si drzala tu kompresu?

Potrosila sam 2-3 mozda. Drzala sam cijeli jedan dan i sutra cca pola dana. Hem. se nije smanjio ali je bol skroz nestala, a onda se za par dana smanjio i u konacnici skroz povukao.
    Meni je bilo identicno. Neizdrzivo. Kupila ja sve te masti za hem, nekakav sprej, cudesa... ali nista. Ni makac na bolje. Ustat se iz sjedeceg polozaja ili lezeceg na noge je bilo da mozak izgori. I onda jednu noc u muci tako razmisljala ako multi mam tako brzo omeksaju bradavicu i zacijele ju i bol nestane bilo bi fora pokusati sa hem. I eto... ujutro stavila iiiii otkrice! Nakon dva tri h vec je bol bila dosta manja... 
    Skupe su, da. Ja sam ih imala doma zbog regada na bradavicama, nisam ih isla kupovati, pa me "nije kostalo" probati. E sad... ako kupis, a tebi ne pomognu kao meni mozda ce ti barem valjati za dojenje... 🤷‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.