Prekomjerno ispijanje tekućine

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tea25

    Tea25

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Drage mame, molim vas za savjete i vaša iskustva.
    Moj sin ima 25 mj. Nakon teškog poroda, ja sam dva puta imala sepsu.
    Prvi put je maza bio samnom u bolnici, gdje se sa nepunih 3 tj zarazio rota virusom, nije htio sisati zbog moje jake terapije, (meni je slina bila gorka a kamoli mlijeko…)
    Drugi put kada mi se sepsa vratila nisam htijela uzimati malenoga u bolnicu jer je več bio na adaptacijskom mlijeku a i bojala sam se da ne pokupi kakvu bolest ponovno budući da je on (Bogu hvala) bio zdrav. Ostao je doma, sa svekrvom. Svaka čast ženi, zaista se brinula za njega kao da je njeni pazila da mu ništa ne nedostaje, to me jako umirilo, no svaki put kad bi se on probudio ili zaplakao ona bi mu tutnula flašicu sa čajem ili mlijekom u usta.
    Naravno, po noći on se budi svakih pola sata do sat vremena i traži flašicu, i naravno budi se jer kad piški, mjehur ga nadražuje, tako da noći ne želim ni komentirati, samo ću reći da je velika sreća dok se probudi samo 7-10 puta na noć.
    Budući da sad imamo 25mj pijemo sokić, sirup na slaganje (rijedak) jer vodu kad podmetnem odbacuje, počne plakati, razbudi se i katastrofa…
    Gornje jedinice i dvojkice od zubića su nam loše…
    Kaže pedijatrica da neka ne brinem jer to su mlječni zubići,ali ipak…
    Veliki problem je da on preko noći popije do 1,5L tekućine, preko dana do 3L…
    Ima li itko sličan problem ili je imao?
    molim savjet….

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja sam našu veću curku odvikla od noćnog pijenja kad je počela lijepo pit na čašu, skroz sam maknula flašicu i rekla joj da će polijat krevet i bit će joj mokro po noći ako će pit iz čaše. Bilo je par noći malo meškoljenja ali je to ok prihvatila. Nekad po noći traži da ide popit vode ali rijetko. Mislim da s 25 mjeseci razumije nešto takvo pa ono :)

    Al naša cura isto loše spava noću i bez toga da traži vodu :D

  • Avatar Lida2

    Lida2

    Broj poruka: 324

    Prijavi adminu

    I moj mali koji ima 2,8 god isto jos uvijek pije po noci ali samo vodu. Uopce ne znam ni kako smo tu bocicu uveli :(((( I sad nam je tesko ju maknut jer bi ga htjeli odviknut od pelena al moramo prvo maknut nocno ispijanje vode.
    Preko dana isto dosta pije tako da su i pelene moi su ti mokre. Kaj se tice po noci vec sam zna di je bocica i sam uzme i pije iako cesto cvili uz to :)
    Jedno vrijeme cak nije ni pio ovisno o veceri, ako jede zesce onda pije cijelu noc.
    Ono kaj tvog malog jos vise mami piti su ti sokovi. Slatko trazi slatko.
    A da probas jednostavno jedan vikend pregrmit i maknut bocicu i reci da je nema s tim da mu navecer to objasnis?? Tako cu i ja napravit. Odnosno pokusat cu.
    Malo laganija vecera i mislim da ce to biti ok. Iako je meni to jako puno kaj pije :/ 4,5l/dan pedijatrici nije previse?

  • Pandora77

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    A joj, bočica…. moj maleni 3 god. I 2 mjeseca I još se borimo. Sve je počelo kad je pedica rekla da je duda loša stvar (imao je 5 mjeseci) - mi je makli a on se zakačio na bočicu. Zatim se sve trajno zakomliciralo kad je od prvog rođendana na dalje redovito dobivao teške bronhitise I kad nije jeo po 5 dana a isticali su nam da je najvažnije da puno pije. Nije mogao sa godinu dana dok se danima guši od kašlja piti puno iz case a zbog lose prehrane dok je bolestan davala sam mu prirodne sokove I med I tako je išla naša priča o bočici. I mijenjanje pelena 3-4 puta noću, I buđenja I osuda okoline I pokvareni zubići. Pomalo, uz pomoć teta u vrtiću (bio je jedini u grupi sa bočicom) bar je tamo preko dana nije koristio osim u početku za popodnevno spavanje. Sad ju ostavi ujutro u ormarić I dobije ju kad idemo doma. Ostalo je na nama, jer zbog bronhitisa nije redovit u vrtiću, kad nije bolestan a već je iskusio bol zuba pomaže priča da mu gric I grec papaju zube jer žive od šečera iz bočice, pa priča da bočicu koriste bebe a ne mali dečki, pa smo je probali I “izgubiti” I tu smo trebali biti ustrajniji - to je upalilo - 2-3 dana još goreg spavanja I plakanja ali je prihvatio dječju čašu ali su nam opet uslijedili gadni bronhitisi pa se vratila I bočica… Ako je djetešce zdravo treba skupiti hrabrosti I snage I to nježno presjeći…

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.